Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Whisky Ginger Caramel Corn

Whisky Ginger Caramel Corn

  Živjo, prijatelji!

  Torej… karamelna koruza!!! Ali ni popolnoma najboljši? Še posebej, če gre vsaj v tem primeru za res preoblečen viski ingver? Tako je. Ali lahko rečete popolnost prigrizkov za odrasle?!

  Ker to je to!

  Ta popolno popukana koruzna zrna so prelita z zapeljivo karamelno omako z dodatkom viskija/ingverja, ki vam bo po enem ugrizu (eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei, peščica) zagotovo dala tisti ČUDOVIT občutek. To je resnica.

  Okus viskija/ingverja je subtilen in vsekakor ne premočan. Nekako se zadržuje v ozadju in vam omogoča, da jeste pest za pestjo ter uživate v njegovem edinstvenem okusu in pijanem sijaju.

  Poleg tega – in tukaj vam bom odkrit – ti karamelni grozdi povzročajo MEGA odvisnost, zato se ne počutite krive, če slučajno pojeste 3/4 serije, preden pride vaš mož domov. V redu je! Takšne stvari se zgodijo 😉 Mogoče naredite rezervno torbo za vsak slučaj, pa bo vse v redu. Veselo pokanje, vsi!

  Whisky Ginger Caramel Corn

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  12 skodelic pokočenih kokic (ničesar ji ni dodano)

  1 skodelica pakiranega temno rjavega sladkorja

  1/2 skodelice masla, narezanega na kocke

  1/4 skodelice medu

  1/4 skodelice melase~ 253~1/2 žličke svežega ingverja

  1 čajna žlička mletega ingverja

  3/4 čajne žličke mletega cimeta

  1/2 čajne žličke soli

  1/2 čajne žličke sode bikarbone

  1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta~253 ~2 žlici viskija

  Navodila 

  2 velika pekača obložite s pergamentnim papirjem. Pergament popršite s pršilom za kuhanje; dajte na stran.

  Pokovke dajte v ZELO veliko skledo, premazano z razpršilom za kuhanje; odstavite.

  V majhno ponev dodajte rjavi sladkor, maslo, med, melaso, ingver(je), cimet in sol. Na zmernem ognju ob stalnem mešanju zavremo. Ko zavre, pustimo karamelo vreti brez mešanja 5 minut.

  Odstavimo z ognja; vmešajte sodo bikarbono (zmes se bo spenila). Vmešajte vanilijo in viski. Hitro prelijte čez pokovko in dobro premešajte.

  Prenesite na pripravljen pekač in hitro razporedite v ravno ploščo, delajte čim hitreje, saj se bo karamela hitro strdila.

  Pustite karamelo eno uro, da se strdi, nato pojejte ! Čeprav med nami je karamelna koruza WARM enako sanjska. Samo malo bolj neurejeno 😉