Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » S’mores s čokolado

S’mores s čokolado

  Ponedeljek zjutraj je … zato bom ostal preprost in kratek, prijatelji moji: S’mores s čokolado = najboljša stvar doslej.

  Dva hrustljava graham krekerja s popečenim marshmallowom in čokoladno ploščo se na hitro potopite v kopel s stopljeno čokolado in živite srečno do konca svojih dni.

  Preprosto, grešno in super dekadentno! <—– Ravno to, kar bi pričakovali od vaše sladice, kajne?

  Nekaj ​​hitrih opomb:

  1) Ko popečete marshmallowe, morate najprej segreti pečico na nastavitev brojlerjev. Prav tako boš želel, da enega od lopatic za pečico pomakneš na vrh – tako bodo marshmallowi postali niiiice in blizu te toplote.

  Ne postavljajte marshmallows v pečico, preden je predhodno segreta, sicer se bodo preveč spekli in izpraznili v gnjecavo zmešnjavo. Medtem ko se pečica segreva, boste marshmallowe želeli položiti na pekač, ki je obložen s peki podlogo proti prijemanju ali pergamentnim papirjem. Ne priporočam polaganja direktno na pekač!

  Ko so marshmallowi v pečici, ostanite blizu! Potrebujejo le približno 45 sekund pod brojlerjem, da dobijo želeno barvo. Še več in lahko zagorijo … zato ne zapuščajte sobe!

  Ko marshmallowe vzamete iz pečice, jih pustite, da se ohladijo kakšno minuto, nato jih poberite s pladnja in prenesite na delovno mesto.

  Vem, da zveni kot veliko korakov, vendar je to res najlažji 3-minutni projekt doslej! Samo dajem vam vse informacije, ki bi si jih želel, ko bi prvič poskusil peči marshmallow v zaprtih prostorih 😉

  V vednost: Če ne želite opraviti vsega dela, ki je potrebno za popečenje marshmallowa, uporabite samo marshmallow kremo!

  2) Če želite stopiti čokolado na grahamovem krekerju, morate preprosto ohraniti pečico predhodno segreto (lahko jo zmanjšate na približno 350 stopinj po pečenju marshmallowa), vsak kreker obložite s čokoladno ploščo, nato potisnite v pečico za 2-3 minute. Na to morate biti pozorni – če ostanejo v pečici predolgo, se bo graham kreker zmehčal in čokolada se bo povsod stopila. Ko vidite lepo glazuro na čokoladi, je pripravljena za izstop!

  3) S’mores MORAJO iti v zamrzovalnik za 10 minut pred namakanjem. To pomaga, da se vse utrdi in naredi korak namakanja veliko lažji! Prav tako želim opozoriti, da s’mores ne smete puščati v zamrzovalniku dlje kot 10 minut.

  4) Ko bo vaš s’mores odslužil svoj čas v škatli za led, boste preprosto želeli vsakega posebej prijeti za vogal in ga potopiti naravnost v stopljeno čokolado. Obložen pekač imejte v bližini, da boste lahko vsakega zlahka postavili nazaj, da se strdi. Mokro čokolado lahko okrasite s posipi, oreščki, morsko soljo ali zdrobljenimi bonboni!

  Ko so vsi s’moreji potopljeni, jih za 10 minut postavite v hladilnik ali zamrzovalnik, da se strdijo. Ko se čokolada strdi, postrezite!

  S’mores, obliti s čokolado, so zabaven projekt, ki vas bo zaposlil na deževen dan, a tudi čudovita možnost sladice za gostitelje, ki želijo vključiti s’mores v svoj načrt sladic – brez vsega nereda. Pripravite jih lahko do 24 ur vnaprej – samo pokrite hranite na hladnem.

  Torej… Si jih že želiš?

  S’mores obliti s čokolado

  S’mores, obliti s čokolado, so pripravljeni v zaprtih prostorih za dekadentno poslastico, v kateri lahko uživate vse leto!

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 30 minut Čas kuhanja 15 minut Skupni čas 45 minut

  Tečaj DessertCuisine American

  Porcije 16 S’mores oblitih s čokolado

  Sestavine 

  16 listov Graham Krekerja, previdno prelomljenih na pol (skupaj boste imeli 32 kvadratov)

  16 marshmallows ALI 1 skodelica marshmallow kreme (o tem glejte opombe v objavi)

  8 čokoladnih ploščic z mlečno čokolado ( Uporabil sem Hershey’s), previdno prelomljeno na pol

  1 funt mlečne čokolade, grobo sesekljane

  1 žlica kokosovega ALI repičnega olja

  Orehi, posipi, morska sol itd., neobvezno, za dekoracijo

  Navodila 

  Segrejte pečico na nastavitev brojlerjev; položite obrobo za pečico na zgornji nosilec.

  Vsak list graham krekerja previdno prelomite na dva kvadrata; postavite na stran.

  Velik pekač obložite s pergamentnim papirjem ali neoprijemljivo podlago za peko. Marshmallowe položite na pripravljeno ploščo in jih postavite pod brojlerje za 45 sekund ali dokler ne zoglenejo na vrhu. Pustite, da se marshmallows ohlajajo minuto ali dve, nato pa enega nežno pritisnite na stran vsakega graham krekerja. Skupaj boste imeli 16 marshmallow krekerjev.

  Zmanjšajte temperaturo pečice na 350 stopinj (F). Preostale graham krekerje (tiste gole!) obložite s polovico vsake čokoladice. Položite jih na pekač in jih postavite v pečico za 3-4 minute; le toliko časa, da se čokolada začne mehčati in topiti.

  Moker čokoladni graham kreker položite na marshmallow graham kreker in ga nežno stisnite skupaj – pazite, da tu ne pritisnete premočno! Hitro ponovite z vsemi graham krekerji, nato sendviče s’mores postavite v zamrzovalnik za 10 minut.

  Medtem ko se ohlajajo, stopite čokolado!

  Čokolado dajte v srednje veliko skledo, primerno za mikrovalovno pečico. Dodajte olje in segrevajte pri nizki moči, v korakih po 20 sekund, v mikrovalovni pečici, dokler se popolnoma ne stopi; gladko premešajte in pustite na strani, dokler se ne ohladijo na sobno temperaturo.

  Ko so ohlajeni, sendviče s’mores vzemite iz zamrzovalnika in vsakega posebej pomočite v stopljeno čokolado, tako da odvečna čokolada odteče nazaj v skledo, preden jo prestavite nazaj v s pergamentnim papirjem obložen pekač. Ponovite z vsemi sendviči. Mokro čokolado okrasite s prelivi po vaši izbiri, nato pa sendviče postavite nazaj v zamrzovalnik, da se strdijo; približno 30 minut.

  Sendviče s’mores hranite v hladilniku ali na sobni temperaturi do serviranja!

  Opombe

  *Pomočite lahko polovico sendviča ali celega! Če želite, da so sendviči v celoti prekriti s čokolado, jo z vilicami odstranite iz čokolade. *Za popečene marshmallowe lahko dodate 1 žlico marshmallow kreme, če želite.

  Všeč vam bo tudi:

  Nadevani kolački S’mores z Nutello

  Grand Marnier Tartufi

  Marshmallow s slano karamelo in temno čokolado