Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Kako pripraviti preprosto vodno kopel za sirovo torto

Kako pripraviti preprosto vodno kopel za sirovo torto

  Danes vas učim, kako narediti vodno kopel za sirovo torto! Upam, da bom pregnal strah pred to metodo peke, ki se je pogosto bojite, in vam pokazal, kako preprosta in učinkovita je! Z vami bom delil tudi vse svoje profesionalne nasvete in MUST HAVE opremo za peko kolačkov s sirom!

  Kako pripraviti vodno kopel iz sira

  Ni skrivnost, da sem zagrizena oboževalka sirove torte! To je preprosto moja najljubša sladica! In zagotovo stvar, ki jo največkrat pečem. Delal sem celo v legendarnem CCF od poznih najstniških let do zgodnjih dvajsetih! Tako da ja, sem nekakšen fanatik sirovih tort!

  Na srečo, tudi tebi je všeč! To vem, ker je moj Extra Rich and Creamy Cheesecake najbolj priljubljen recept na mojem spletnem mestu! Zelo natančno mi sledita moj Ultimate Chocolate Cheesecake in New York Style Cheesecake!

  Moram reči, da imata odličen okus, ker so vsi ti tudi moji najljubši! Pravzaprav vedno zamrznem nekaj rezin vsakega, tako da lahko izbiram med pestrostjo, ko se pojavi želja! Da, tako je – sirovo torto lahko zamrznete! Do 2 meseca!!!

  Toda danes ne bom delila recepta za sirovo torto. Namesto tega sem si želel vzeti nekaj časa in se z vami pogovoriti o vodni kopeli, ki se je zelo bojite! In zakaj mislim, da bi ga morali vedno uporabiti pri peki sirove torte! Ali, naj rečem, ko pečete sirovo torto v polni velikosti. Ker mini kolački s sirom in ploščice s sirom pravzaprav ne potrebujejo! To je torej odlična možnost, če se zavezujete, da nikoli ne boste naredili vodne kopeli!

  Kaj je vodna kopel?

  Toda za nas ostale, potopimo se v to, čemur jaz pravim vodna kopel 101!

  Začel bom s hitro razlago, kaj točno je vodna kopel. Vodna kopel, znana tudi kot bain marie, je preprosto posoda z vročo vodo, ki ščiti vaš nežen sirov kolač, medtem ko se peče v pečici. Ta metoda ne le pomaga, da sirna torta ne poči na vrhu, ampak tudi zagotovi, da bo sirova torta izšla gladka in kremasta. Če ste že kdaj jedli gumijasto ali sirno torto, je bila najverjetneje pečena brez vodne kopeli!

  Zakaj uporabljati vodno kopel?

  Vodna kopel v bistvu zagotavlja, da boste imeli sirov kolač, ki:

  • je slastno gladka
  • in ultra kremasto
  • lepo in brez razpok
  • in ni preveč kuhan in gumijast
  • in se v pečici ne zapeče preveč ali napihne

  Kaj potrebujem za gradnjo vodne kopeli?

  Za izdelavo trdne vodne kopeli boste potrebovali nekaj stvari! Na srečo so to stvari, ki jih večina pekov že ima pri roki ali pa jih zlahka zgrabi v trgovini.

  1. Ponev z vzmetnimi oblikami: imam na tone ponev z vzmetnimi oblikami, toda ta ponev z neoprijemljivo obliko Circulon se v moji kuhinji najbolj uporablja! Enostavno ga je očistiti in moje torte in sirove torte pridejo ven z lahkoto. Kljub temu dobesedno nikoli nisem imel vzmetne ponve, ki ne bi puščala niti malo, in ta ni izjema. Vsekakor je najboljši, kar sem jih poskusil, a vseeno rahlo pušča. Kar pripelje do naslednjega predmeta, ki ga boste potrebovali spodaj!
  2. Aluminijasta folija za težke obremenitve: V svojem življenju sem naredil na stotine vodnih kopeli in z gotovostjo lahko trdim, da je težka folija prava pot! Uporabljam samo ta Reynold’s Wrap, ker pokriva celotno površino ponve IN sega do vseh stranic. To pomeni, da dobesedno ni vrzeli, v katere bi lahko pronicala voda! Kljub temu še vedno naredim 2 do 3 plasti, samo zaradi varnosti!
  3. Velika ponev za pečenje, pekač ali ponev: Potrebovali boste nekaj dovolj velikega, da bo vaš vzmetni ponev lahko v notranjost! Uporabljam težko 12-palčno ponev, vendar bo zadostoval vsak pekač ali pekač za torte, ki je dovolj velik, da se prilega vaši posodi!
  4. Vrečke za pečico: Če ste se že prej opekli zaradi puščanja aluminijaste folije in ne želite ničesar prepustiti naključju, lahko storite dodaten korak in svoj pekač, zavit v folijo, postavite v vrečko za pečico. Osebno tega ne počnem, ker nikoli nisem imel nobenih težav, potem ko sem svoje ponve samo zavil v debelo folijo, vendar sem jo želel postaviti tukaj kot možnost!
  5. Sveže kuhana voda: Čeprav lahko vodo tehnično zavrete v loncu ali ponvi, je najboljši način, da to storite za to uporabo, v grelniku vode! To je zato, ker bo dulec veliko olajšal vlivanje vode v ponev, ne da bi ta brizgala po testu za sirov kolač!

  Kako narediti vodno kopel po korakih:

  1. Pripravite skorjo za sirno torto, nato jo vtisnite v pekač za sirno torto. Par-bake, če je navedeno v receptu. Nato vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi, dokler ni pekač dovolj hladen za uporabo.
  2. Pod pekač položite velik kos močne aluminijaste folije. Boste želeli odtrgati kos, ki je dovolj velik, da popolnoma pokrije dno in stranice pekača z vzmetjo.
  3. Nežno pritisnite folijo navzgor in okoli robov pekača. Ta postopek ponovite vsaj dvakrat, da zagotovite, da ni vrzeli, kamor bi lahko pronicala voda. Osebno naredim 3 plasti folije.
  4. Izbirni korak: svoj pekač, zavit v folijo, postavite v vrečko za pečico.
  5. Nato napolnite kotliček z vodo in jo zavrite.
  6. Sedaj na ohlajeno delno pečeno skorjo vlijemo testo za sirni kolač. Nato postavite posodo z vzmetjo v vaš večji pekač.
  7. Postavite oba pekača v predhodno ogreto pečico na srednjo rešetko. Nato zelo previdno nalijte nekaj centimetrov vroče vode v kopel (ponev zunaj pekača za sirne torte). Potrebujete le približno 2 do 3 cm vode. Všeč mi je, da preneham z nalivanjem, ko je voda do polovice pekača za sirne torte. V bistvu želite dovolj vode, da med peko ne bo hitro izhlapela, vendar ne toliko, da bi brizgala navzgor ali se dotikala vaše mase za sirov kolač.
  8. Cheescake in vodno kopel nežno potisnite na sredino rešetke, zaprite pečico in pecite po navodilih.

  Nekaj ​​profesionalnih nasvetov za popolno torto s sirom:

  1. Ne prepeci svojega kolača s sirom! Kajti tudi če uporabljate vodno kopel, lahko prekomerno pečenje povzroči razpoke in ne preveč kremaste rezine torte! Svojo torto s sirom želite vzeti iz pečice, ko je vrh videti suh in strjen, sredina pa se še vedno precej trese! Če boste svoj cheesecake pekli, dokler ni na sredini čvrst, boste kasneje razočarani. Zato se ne bojte drhtenja!
  2. Pustite, da se ohladi v pečici! Vsi moji recepti za torto s sirom zahtevajo to v navodilih, toda v bistvu to, kar počnete, je, da pustite, da se torta s sirom počasi ohladi, ne da bi pri tem povzročili temperaturni šok, ko bi prešla s 300 stopinj na sobno temperaturo naenkrat.
  3. Odstranite pekač z vzmetnim modelom iz pekača z vodno kopeljo, vendar NE odstranjujte sira iz pekača z vzmetnim modelom, dokler ni popolnoma ohlajen in ohlajen v hladilniku. V nasprotnem primeru bo teklo kot lava in bo popolna katastrofa!
  4. Poskrbite, da se popolnoma ohladi, preden ga odstranite iz ponve in narežete! Večina sirovih tort v polni velikosti zahteva vsaj 6 ur hlajenja, vendar se mi zdi, da bo najboljšo teksturo doseglo ohlajanje v hladilniku čez noč!

  Najboljši recepti za kolače s sirom:

  • New York-Style Oreo Cheesecake
  • Ključna limetina torta s sirom
  • Skremna italijanska torta s sirom iz rikote
  • S čokolado oblit arašidovo maslo Cheesecake
  • Čezkejk z malinami iz bele čokolade
  • Baileys Irish Cream Cheesecake

  Vse moje fotografije je posnel Rikki Snyder! Ta objava vsebuje pridružene povezave, kar preprosto pomeni, da bom, če nekaj kupite na povezavi, objavljeni tukaj na mojem spletnem mestu, prejel majhno provizijo brez dodatnih stroškov! Hvala za podporo Baker by Nature!