Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Kokosovi kolački

Kokosovi kolački

  Sobotno jutro se je začelo s produktivnimi načrti in najboljšimi nameni:

  Rjuhe, ki jih je treba oprati, živila, ki jih je treba kupiti, in sobe, ki so potrebovale brisanje prahu, brisanje in windex! Tam je bil tudi pek derrière, ki je po pici in takosu potreboval vsaj 45 minut na tako strašljivi tekalni stezi; o tem ne bomo govorili, prijatelji. Potem je bil tu še tisti mali »notranji jogi«, ki je šepetal nežen opomnik, da sem se nekoč raztegnil, globoko dihal, psa navzdol in usmerjal svoje notranje karkoli.

  To naj bi bil eden tistih dni. Tisti, zaradi katerih ste nervozni zaradi kofeina in plavanja v samozadovoljstvu.

  Želim si, da bi lahko rekel, da sem označil vsako polje na seznamu, žal, Manhattan je imel svoje ideje … kakšno mesto. Sobotna jutra na zelenici so živalski vrt; Želim si, da bi se končno sprijaznil z norostjo. Pozabite na nakupovanje živil v trgovini Trader Joe’s Or Whole Foods, razen če imate 47 minut, da stojite v vrsti, in potrpežljivost svetnika. Dandanes imam zelo malo potrpljenja za podivjane črte in se trudim, da bi svoje tesnobno stiskanje pesti in preklinjanje v javnosti čim manj … to res ni dober videz. V pralnico! Razmišljate o pranju oblačil danes? Pomisli še enkrat; kje drugje na svetu je linija za presnete pralne stroje?! Pralni stroji ljudje!!! To je del, na katerega vas spomnim, da resnično, noro, globoko ljubim Manhattan. vem. Jaz res delam. Vendar sem bil malodušen zaradi črte, ki ovija blok za jogo in prazne tekalne steze ni na vidiku – sem za en dan opustil resnično življenje.

  Šla sem domov, naredila sramotno majhen niz počepov in trebušnjakov ter naredila kolačke. Ker biti odrasel ni delovalo; Popolnoma sem se vrnila k 10-letni deklici, ki si vedno želi samo peko kolačkov. Ok… Še vedno si želim speči kolačke.

  Naredila sem kokosove kolačke. Zagotovo sem kokosov oreh. Rekel bi, da se je moja obsedenost s kokosom začela pozno v življenju, recimo zgodnjih 20. Mogoče je bila to moja prva izkušnja s srkanjem določenega ruma; Nič ne priznam! Karkoli že je bilo, postal sem obseden s kokosom. To je laž; kokosova voda je skoraj najslabša stvar, ki sem jo kdaj pogoltnil, vendar ima ogromno privržencev, zato sem prepričan, da sem bil samo jaz.

  Za to sem šel k svoji dami številka ena. Ljubim Ino. Imam vse njene knjige. Obsedena sem s tem, kako romantična sta ona in njen mož drug za drugega. Ko sem v Hamptonsu, vedno pozorno pazim nanjo. Stavim, da Ina ve nekaj o teh prekletih besedah, saj je rojena Newyorčanka.

  Ta dejanski kolaček je bil zelo lahkega okusa po kokosu; Všeč so mi bili nejasni namigi okusa kokosa, a če bi želeli več, bi lahko namesto mandlja vedno dodali kokosov izvleček. Tekstura je bila vlažna in svetla popolna. Icing je bil dekadenten: bogat, gost in nebeško sladek. Popekel sem svoj kokos in z njim prelil vsak kolaček; Všeč mi je dodana barva in okus zaradi praženja. Kot vedno me je Ina zelo osrečila. Pojedel sem 3, naredil lep visok gin in tonik, se dvignil in počasi izginil v sezono ‘Mad Men’. Včeraj sem pojedel vse tiste neumnosti za odrasle in uganite, ko sem prišel domov, sem pojedel še kolačke; vse je v ravnotežju. Zdaj pa moram spakirati bikinije, ker grem na plažo za en teden! Imate načrte za počitnice? xx

  Kokosovi kolački s kokosovo glazuro iz kremnega sira – Ina Garten

  Sestavine

  • 3/4 funtov (3 palčke) nesoljenega masla, sobna temperatura
  • 2 skodelici sladkorja
  • 5 zelo velikih jajc pri sobni temperaturi
  • 1 1/2 čajne žličke čistega vanilijevega ekstrakta
  • 1 1/2 čajne žličke čistega mandljevega izvlečka
  • 3 skodelice moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke košer soli
  • 1 skodelica pinjenca
  • 14 unč sladkanega, nastrganega kokosa

  Za glazuro:

  • 1 funt kremnega sira pri sobni temperaturi
  • 3/4 funtov (3 palčke) nesoljenega masla, sobna temperatura
  • 1 čajna žlička čistega ekstrakta vanilije
  • 1/2 čajne žličke čistega mandljevega izvlečka
  • 1 1/2 funta slaščičarskega sladkorja, presejanega

  Navodila

  Pečico segrejte na 325 stopinj F.

  V skledi električnega mešalnika z nastavkom za lopatice stepajte maslo in sladkor na visoki hitrosti, dokler ne postanejo rahli in puhasti, približno 5 minut. Z mešalnikom na nizki hitrosti dodajte jajca, 1 naenkrat, po vsakem dodajanju strgajte po posodi. Dodajte vanilijev in mandljev ekstrakt ter dobro premešajte.

  V ločeni skledi presejte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V 3 dele izmenično dodajte suhe sestavine in pinjenec v testo, začnite in končajte s suhimi. Mešajte, dokler se le ne združi. Zložite 7 unč kokosa.

  Pekač za mafine obložite s papirnatimi podlogami. Vsako podlogo do vrha napolnite s testom. Pečemo 25 do 35 minut, dokler vrhovi ne porjavijo in zobotrebec ne pride ven čist. Pustite, da se ohladi v pekaču 15 minut. Odstranite na rešetko za peko in popolnoma ohladite.

  Medtem naredite glazuro. V skledi električnega mešalnika, opremljenega z nastavkom za lopatice, pri nizki hitrosti zmešajte kremni sir, maslo ter izvlečke vanilije in mandljev. Dodajte slaščičarski sladkor in mešajte do gladkega.

  Kolačke pomrznite in potresite s preostalim kokosom.