Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Gâteau au chocolat fondant de Nathalie

Gâteau au chocolat fondant de Nathalie

  Našel sem enega! Saj veste, kako ljudje vedno pravijo, da se zgodi, ko nehaš iskati, no – res je! Danes se je zgodilo. Danes je v moje življenje vstopila popolnost v ponvi. Lahko se zgodi tudi vam!

  In tako, brez odlašanja, naj vam predstavim čokoladno torto, ki jo bom delala do konca svojega življenja. To je moja … večna torta. Predan sem. Iščem izgovore, da to ponovim. Ima kdo otroka? Razhod? Praznična zabava? Dajte no ljudje! Hočem več te torte.

  Gledate torto, ki bo osvojila srca, jih ozdravila in izzvala nekaj lačnih src. S svojim nezahtevnim videzom in neumno eksplozijo okusa boste želeli to torto pri roki.

  Takole je dogovor: brez glazure, brez posipov, brez nadevov ali slojev. Ne. Brez dlake. Kdo si to sploh želi? Kaj se dogaja tukaj: 5 enostavnih sestavin, ki sestavljajo torto, ki jo je treba narediti.

  Razmerje med čokolado in maslom je veliko in enako v tem gostem, skoraj browniju podobnem krogu nebes. Pest jajc, dobra mera sladkorja in le žlica moke dopolnjujejo to čarobno kreacijo. Če imate vse, kar sem pravkar naštel, se morate premakniti. Če tega ne storite, odnesite svoj lepi obraz v trgovino; treba jesti torto!

  Gâteau au čokoladni fondant de Nathalie

  Prirejeno po Je veux du chocolat!, Trish Deseine Via Orangette

  Pečico segrejte na 375 stopinj (F). 8-palčni okrogel pekač namažite z maslom. Dno pekača obložite s pergamentom in ga premažite z maslom.

  Čokolado drobno sesekljajte in jo skupaj z maslom stopite v parnem kotlu ali v 30 sekundnih intervalih v mikrovalovni pečici. Čokoladno-masleni mešanici dodamo sladkor, dobro premešamo in pustimo, da se za nekaj trenutkov ohladi. Nato eno za drugim dodajte jajca, po vsakem dodajanju dobro premešajte, nato pa dodajte moko. Testo mora biti temno in gladko.

  Testo vlijemo v z maslom namazan tortni pekač in pečemo približno 25 minut ali dokler sredina torte ni videti strjena, vrh pa sijoč in nekoliko razpokan. Pri 20 minutah je običajno v središču precej nemirno. Vedeli boste, da je pripravljeno, ko se le rahlo zatrese, če sploh.) Pustite, da se torta 10 minut hladi v pekaču na rešetki; nato torto previdno obrnemo iz pekača in jo obrnemo nazaj, tako da je razpokana stran obrnjena navzgor. Pustite, da se popolnoma ohladi. Ko se bo torta ohlajala, se bo rahlo napihnila.

  Postrezite v rezinah pri sobni temperaturi z ohlapno kepico čisto rahlo sladkane stepene smetane.