Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Dvonadstropna rojstnodnevna torta Blondie Bites

Dvonadstropna rojstnodnevna torta Blondie Bites

  Pozor vsem ljubiteljem glazure – to je za vas! Mehki, žvečljivi, masleni blondie grižljaji vsebujejo dve plasti dekadentne glazure iz maslene kreme in dodatne posipe, seveda! Izberite čokoladno ali vaniljevo masleno kremo … ali še bolje – OBE! Ta zabavna, enostavna poslastica bo zagotovo nova priljubljena za praznovanje!

  Danes je poseben dan tukaj na sedežu družbe Baker by Nature! Danes presenetimo Lauren (iz čudovitih sladic Keep it Sweet Desserts) z virtualnim rojstvom otroka! Hej Lauren… PRESENEČENJE!!!

  Imel sem srečo, da sem Lauren osebno spoznal, in prava punčka je! Je tudi odlična peka. Poslala me je domov z vrečko dobrot, ko sva se prvič srečala, in niso zdržale en dan!

  Ker bo Lauren kmalu na svet pozdravila novega fantka, se mi je zdelo edino primerno, da pripravim poslastico ob praznovanju rojstnega dne tega malčka! Danes imamo blondinke, narejene na grižljaj in polnjene s tonami glazure! Oh, in posipi. Ker je praznovanje 😉

  Prvotno sem nameraval te grižljaje speči v svojem mini-pekaču za rjave rjave pekače (kar mislim, da bo delovalo, če ga imate), vendar sem se odločil, da bom šel po poti izrezovanja, tako da najprej spečem list blondijev, nato pa izrežem majhne kroge z okroglim modelčkom za piškote. Moj rezalnik je bil širok približno 2 palca in zelo sem bil zadovoljen s tem, kako so izšli. Čeprav so bolj kot 2 ugriza … in kdo se bo pritoževal nad tem? Več torte je vedno zmaga!

  Dvonadstropna rojstnodnevna torta Blondie Bites

  -38 { fill: }-38 33 -38-33); }-38 50 -38-50); }-38 66 -38-66); -38-33 stop -38-50 stop -38-66 stop { stop-color: }5 od 6 glasov

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  2 1/8 skodelice večnamenske moke

  1/2 čajne žličke soli

  12 žlic masla, stopljenega in nekoliko ohlajenega

  1 skodelica svetlo rjavega sladkorja

  1/2 skodelice granuliranega sladkorja~253 ~2 veliki jajci

  2 1/2 žlički vanilijevega ekstrakta

  Za čokoladno glazuro:

  1 palčka nesoljenega masla

  3 skodelice slaščičarskega sladkorja

  3/4 skodelice nesladkanega kakava v prahu~ 253~4 žlice polnomastnega mleka ali pol in pol

  1/4 čajne žličke soli

  1 čajna žlička vanilije

  Za vanilijevo masleno kremo:

  1 palčka nesoljenega masla

  3 1/2 skodelice slaščic sladkor

  4 žlice polnomastnega mleka ali pol in pol

  1/4 žličke soli

  2 žlički vanilije

  Posipi za dekoracijo

  Navodila 

  Za blondinke:

  Pečico segrejte na 325 stopinj (F). Pekač velikosti 9X13 palcev obložite s pergamentnim papirjem, tako da odvečni papir visi čez robove pekača za 1 palec, tako da lahko primete robove in potegnete blondinke iz pekača, ko so pečeni. Pergament poškropite s sprejem proti sprijemanju ali ga dobro premažite z maslom.

  V veliki skledi stepite stopljeno maslo in sladkorje, dokler se dobro ne združita. Dodajte jajca in vanilijo; dobro premešaj. Dodamo moko in sol ter z gumijasto lopatko vmešamo suhe sestavine v jajčno zmes, dokler se ravno ne povežejo; ne premešajte. Testo vlijemo v pripravljen pekač, vrh zgladimo z lopatko. *Testo bo zelo gosto.

  Pecite toliko časa, da vrh ploščic postane svetlo zlato rjav in rahlo čvrst na otip; približno 25 minut. Ohladite na rešetki na sobno temperaturo, nato pa z majhnim okroglim modelčkom za piškote narežite palice na čim več krogov. Uporabil sem 2″ rezalnik in dobil natanko 12 blondie grižljajev. Blondie bite kroge postavite v zamrzovalnik za 10 minut.

  Medtem pripravite glazuro (lahko se odločite za en okus ali oba):

  Za čokoladno glazuro:

  Slaščičarski sladkor in kakav v prahu presejte skupaj, dobro premešajte, da zagotovite, da ni grudic in grudic!

  Z uporabo ročnega mešalnika ALI stoječega mešalnika, opremljenega z lopatico, stepajte maslo na srednje visoki hitrosti, dokler ni kremasto; približno 2 minuti. Zmanjšajte hitrost na nizko in počasi dodajte presejan sladkor/kakav v prahu, izmenično z mlekom, nato dodajte vanilijo in sol. Ko so dodane vse sestavine, stepajte pri visoki hitrosti, dokler ne postane svetlo in kremasto, ter zmešajte; stepajte vsaj 1 minuto pri visoki moči.

  Za vanilijevo masleno kremo:

  Presejte slaščičarski sladkor in ga dobro premešajte, da zagotovite, da je brez grudic!~ 253~Z uporabo ročnega mešalnika ALI stoječega mešalnika, opremljenega z nastavkom za lopatice, stepajte maslo pri srednji do visoki hitrosti, dokler kremasto; približno 2 minuti. Zmanjšajte hitrost na nizko in počasi dodajte presejan sladkor, izmenično z mlekom, nato dodajte vanilijo in sol. Ko dodamo vse sestavine, stepamo pri visoki hitrosti, dokler ne postanejo rahle in kremaste; stepajte vsaj 1 minuto pri visoki moči.

  Sestavljanje:

  Odstranite blondie grižljaje iz zamrzovalnika po 10 minutah in jih prenesite na veliko desko za rezanje. Previdno – z ostrim nazobčanim nožem – prerežite blondinka na pol (skozi sredino; ne po sredini). Prvo plast blondie napolnite z 1 žlico glazure, pokrijte s pokrovom blondie, nato pa na vrh zavrtite še eno kepo glazure. Dodajte dober ščepec posipa na vrh vsakega končanega blondie grižljaja. Postopek ponavljajte, dokler ne napolnite vseh blondink. Postrezite takoj ali do serviranja hranite v hladilniku/hladnem prostoru. Blondies se obdržijo 1 dan, če so shranjeni v nepredušni posodi.