Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » 6-minutna mala serija slane karamelne omake

6-minutna mala serija slane karamelne omake

  Ta 6-minutna majhna serija slane karamelne omake je tako enostavna in je ravno dovolj!!! Narejeno iz samo 5 preprostih sestavin, to boste želeli pripravljati ves čas!

  Enostaven recept za karamelo

  To je tisti čas v letu, ko želim slano karamelo VSE. To je tako prijetna poslastica! Naj si ga pokapljate po kavi … ali naravnost v usta. Če ste iskali preprost način, da zdrsnete v igro s slano karamelo, je ta recept tukaj za vas. Ni potrebe po termometru, brez modnih sestavin in brez ur čakanja in čakanja in čakanja. Vse kar potrebujete je šest minut in pet sestavin! Ta recept zahteva:

  • sladkor
  • voda
  • maslo
  • smetana
  • in sol.

  Na koncu lahko dodate kanček vanilije ali bourbona, a če pazite na denar in ne poskušate zapraviti veliko, bo omaka brez vanilje prav tako sanjska. In to je obljuba!

  Ne glede na to, včasih dodam malo Madagaskarske burbonske vanilije in HOLY SMOKES. Tako dobro je.

  Ta recept naredi ZELO majhno količino karamele, ker čeprav obožujem soljeno karamelo, je to ena tistih stvari, ki bi jih raje pripravila sveža in porabila vse naenkrat. Verjemite mi, ko rečem, da imeti ogromen lepljiv kozarec zapeljive sladkobe, ki se skriva na zadnji strani vašega hladilnika, ni tako glamurozno, kot se sliši. Ste že kdaj poskusili dobiti hladno karamelo iz globin zidanega kozarca? Ni zabavno preživeti večer. Ne ne ne. Na našo srečo imam rešitev. Šestminutna majhna količina slane karamelne omake.

  Torej, zdaj lahko pripravite toplo, lepljivo, sladko in slano karamelno omako v samo ŠESTIH minutah! In je ravno dovolj za dve izdatni porciji! To radi pokapljamo čez sladoled… ali brownije… ali mleko z mlekom… ali no, v bistvu karkoli! Torej, čez kaj boste polili svojo serijo?! Obvesti me! xo

  P.S. Ta omaka se kuha RES hitro, zato ne priporočam, da jo pustite brez nadzora, medtem ko je na štedilniku. Nihče si ne želi zažgane karamele, če si življenje… To vem iz izkušenj 😉

  Ta recept je bil posodobljen 22.10.2018!

  Upam, da vam je ta hitra slana karamelna omaka všeč tako kot nam!!! Če ti uspe, mi sporoči spodaj!

  Več receptov za slano karamelo:

  • Slana karamelna čokoladna torta
  • Ultimativni kolački s slano karamelo
  • Slana karamelna jabolčna pita

  6-minutna mala serija slane karamelne omake

  -0 { fill: }-0 33 -0-33); }-0 50 -0-50); }-0 66 -0-66); -0-33 stop -0-50 stop -0-66 stop { stop-color: }5 od 9 glasov

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Course DessertCuisine Candy

  Sestavine

  1/2 skodelice granuliranega sladkorja

  1 žlica vode

  2 žlici nesoljenega masla

  1/4 skodelice težke smetane

  1/4 čajne žličke kosmičev morske soli

  kanček vanilije ali burbona , neobvezno

  Navodila 

  V majhni kozici na srednje močnem ognju zmešajte sladkor in vodo ter zavrite. Kuhajte, dokler se sladkor ne raztopi, približno 1 minuto.

  Zmanjšajte ogenj, da zavre. Dodajte maslo in mešajte, dokler se ne združi. Kuhajte, dokler mešanica ne postane globoko jantarne barve, približno 5 minut.

  Odstavite z ognja in previdno vmešajte smetano (ko jo boste dodali, bo močno brbotala!). Mešajte, dokler se dobro ne združi. Vmešajte sol.

  V toplotno odporen kozarec nalijte karamelo. Pred uporabo pustite, da se ohladi nekaj minut.