Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Farfalle z grahom, peteršiljem in parmezanom

Farfalle z grahom, peteršiljem in parmezanom

  Je kaj bolj tolažilnega kot ogromna skleda testenin? Mislim.. samo ob misli na velikodušno naložen kupček rezancev mi zašibijo kolena. Tako so okusni! In čeprav res nikoli nisem srečal rezancev, ki mi ne bi padel, imam v teh dneh posebno mehko točko za farfalle. Znani tudi kot tisti ljubki rezanci z metuljčki. Prikupen IN zasvojen? Da, prosim. Dejstvo: Brez laži sem pojedel 3 sklede teh testenin, preden sem naredil en sam posnetek. Tudi 3 velike mamine sklede. Tukaj ni porcij v velikosti mravlje. Začelo se je, kot se pogosto zgodi, z enim samim ugrizom. Saj veste, zagotoviti, da je okusno in vredno in vsa ta zmešnjava. Potem me je zadelo. Peteršilj … grah … parmezan. In potem – bolj subtilno, a še vedno tako zapeljivo – česen, limona, zdrobljena rdeča paprika. Oh srček. Ampak prehitevam sebe. Razčlenimo te testenine kos za kosom. Počakaj, samo še en ugriz potrebujem … Torej, začnimo s slonom v sobi. VSE ZELENO. Vidite vso to zeleno lepoto, ki prekriva vsak majhen zobat metuljček? To je pesto. Super pesto s peteršiljem, grahom, orehi orehi in parmezanom. Toliko P-jev! Mwah ha ha. Naključni zlobni smeh zaradi preveč bučnih začimb lattes to jutro. Ta čudovito zeleni pesto je poln tudi česna, kančka svežega limoninega soka, ščepca zdrobljene rdeče paprike (več, če si upate) in oljčnega olja. Prav tako sta približno 2 izdatni skodelici! Kar je super, saj 2 skodelici = 2 obroka! Zamrznite polovico serije in že imate večerjo za drugo noč. Življenjska zmaga do maksimuma. Kaj boš torej nocoj kuhal za večerjo? Odgovor: tiiiiiis! Duh. En ugriz in zagotavljam, da boste testenine z grahom, peteršiljem in parmezanom SUPER oboževalci FO’ življenja. Končna izjava ———-> To vam bo VŠEČ. <3 <3 <3 xo

  Farfalle z grahom, peteršiljem in parmezanom

  NATISNI RECEPT

  Course DinnerCuisine Italian

  Sestavine 

  2 skodelici zamrznjenega graha (iz 10-unčne vrečke)

  1 skodelica pakiranih svežih peteršiljevih listov

  1/2 skodelice pekan orehov, popečenih

  3/4 skodelice naribanega parmezana, plus več za serviranje~ 253~5 strokov česna, strtih in olupljenih

  1/4 čajne žličke zdrobljene rdeče paprike

  1 žlica svežega limoninega soka

  1/2 skodelice ekstra deviškega olivnega olja

  Groba sol in mleta paprika~253 ~16 unč škatla Farfalle testenine

  Navodila 

  Skuhajte 1 skodelico graha po navodilih na embalaži. V kuhinjskem robotu zmešajte kuhan grah, peteršilj, orehe, parmezan, česen in 1 žlico vode. Pulzirajte, dokler ne nastane pasta. Med delovanjem stroja počasi dodajajte olje in obdelujte, dokler se ne zmeša; začinite s soljo in poprom.

  V velikem loncu z vrelo slano vodo skuhajte testenine po navodilih na embalaži, dodajte 1 skodelico graha 30 sekund pred koncem kuhanja. Rezervirajte 1 skodelico vode za testenine; testenine in grah odcedimo. Vrnite testenine in grah v lonec; premešajte s 3/4 skodelice pesta (preostanek rezervirajte za drugo uporabo) in dodajte dovolj vode za testenine, da ustvarite omako, ki prekrije testenine. Postrezite testenine z več parmezana.