Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Kako pripraviti sladkorne brusnice

Kako pripraviti sladkorne brusnice

  Ni skrivnost, da obožujem peko s svežimi brusnicami … Všeč mi je njihova svetla barva, pikantno trpki okus in dejstvo, da je skoraj vsak recept z brusnicami v bistvu berač pospremiti z bleščečimi sladkornimi brusnicami! Zato vas danes učim, kako pripraviti sladkorne brusnice. Zelo enostavno je in obstaja neskončno število načinov za uporabo teh bleščečih brusničnih draguljev!

  Posladkane brusnice

  Danes si vzamemo odmor od peke in namesto tega govorimo o enem mojih najljubših prazničnih okraskov vseh časov: sladkornih brusnicah! Izdelava jih je zelo preprosta, vse kar potrebujete pa so sveže ali zamrznjene brusnice, kristalni sladkor in voda.

  V bistvu boste naredili preprost sirup tako, da zavrete skodelico vode in sladkorja ter kuhate, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Nato boste vanjo vrgli brusnice in kuhali le minuto ali dve. Nočeš, da počijo ali se spremenijo v brusnično omako!

  Nato boste z žlico z režami odstranili brusnice in jih stresli v še kristalni sladkor. Predlagam, da to počnete po malem, da boste imeli dovolj prostora, da brusnice povaljate v sladkorju in se prepričate, da so popolnoma prekrite. Potem jih samo pustiš, da se posušijo! To najraje naredim tako, da jih za nekaj ur postavim na žično stojalo za hlajenje.

  Ko so čvrsti in na sobni temperaturi, jih lahko uporabite za okrasitev tort, pit, kolačkov in več!

  Kako shraniti sladkane brusnice

  Hraniti jih pokrite v hladnem in suhem okolju do 2 dni. Če izgubijo malo “iskrice”, jih preprosto povaljajte v še kristalnem sladkorju, preden jih postrežete.

  Kako dolgo zdržijo sladkane brusnice?

  Če so pravilno shranjene (glej zgoraj), bodo kandirane brusnice zdržale 2 do 3 dni. Vsekakor jim lahko podaljšate življenjsko dobo, če jih shranite v hladilniku. V vročem in vlažnem okolju se ne obdržijo dobro.

  Kaj narediti s sladkornimi brusnicami

  Toliko možnosti je! Lahko jih zapakirate v majhne kozarce ali celofanske vrečke in podarite kot darilo. Položite jih lahko na kolačke iz medenjakov, sirovo torto iz vanilijevega stroka, brusnično pomarančno Bundt torto ali palačinke z jajčnim likerjem. Lahko pa jih pojeste za pest! Prav tako so čudovit dodatek k praznični plošči z mesninami! Za več receptov, pri katerih sem uporabil sladkorne brusnice, preberite spodnji celoten seznam! (Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave!).

  Recepti, ki lahko uporabljajo kandirane brusnice:

  • Brusnične ingverjeve margarite
  • Čokoladno brusnična božična torta
  • Brusnična torta z belo čokolado
  • Brusnično pomarančna torta
  • Brusnično cimetov viski kisli
  • Brusnično pomarančne palačinke

  Kako narediti sladkorne brusnice

  Kako narediti sladkorne brusnice s samo 3 sestavinami! Zelo preprosto je in obstaja neskončno število načinov uporabe teh penečih brusničnih draguljev!

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 10 minut Čas ohlajanja 2 uri

  Course Dessert, SnackCuisine Candy

  Porcije 1 serije

  Sestavine 

  2 skodelici (398g) granuliranega sladkorja razdeljeno

  1 skodelica (227ml) vode

  2 skodelici (200g) svežih ali zamrznjenih brusnic, če uporabljate zamrznjene, jih ne odtajajte

  Navodila 

  V srednje veliki ponvi zmešajte 1 skodelico granuliranega sladkorja in vodo. Mešanico zavremo na srednje močnem ognju in med pogostim mešanjem kuhamo, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.

  Dodajte polovico brusnic, nato zmanjšajte ogenj in kuhajte 1 minuto. Z žlico z režami odstranite brusnice in jih prenesite na rešetko za hlajenje.

  Ponovite s preostalimi brusnicami.

  Brusnice pustite stati na sobni temperaturi 10 do 15 minut ali dokler niso še rahlo lepljive na dotik.

  V široko, plitvo skledo dodajte preostali granulirani sladkor. Dodajte nekaj brusnic naenkrat in jih povaljajte v sladkorju, dokler niso popolnoma prekrite z vseh strani. Brusnice prenesite nazaj na rešetko. Ponovite z vsemi brusnicami.

  Pred uporabo pustite sušiti na sobni temperaturi 2 uri.

  Ključna beseda Brusnice, brusnica, sladkorne brusnice, sladkarije