Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Čokoladno karamelna omaka

Čokoladno karamelna omaka

  Edina stvar, ki je boljša od vroče omake? Čokoladno karamelna omaka! To boste želeli dati na VSE!

  Kako narediti karamelno omako

  Kadarkoli sva v Parizu, poskušam obiskati čim več trgovin z živili, butičnih trgovin s hrano in pivnic, kolikor je le mogoče. Tako zabavno jih je prebrati in nikoli me ne prenehajo navduševati! Kot bloger in ljubitelj hrane na splošno je zabavno odkrivati ​​nove izdelke, ki jih še nikoli nisem videl ali slišal zanje, in na koncu vedno zapravim nekaj, da jih prinesem domov in preizkusim. Na zadnjem potovanju sem domov privlekel ne enega, ampak dva (!!!) velikanska kozarca slane karamelne čokoladne omake iz majhne trgovine na Montmartu. Prijazno dekle, ki je tam delalo, mi je ponudilo vzorec, preden sem se odjavil … in nekaj sekund po tem, ko sem ga okusil, sem vzel drugi kozarec. Očitno je zelo dobra pri svojem delu haha.

  Ampak resno! To je bila dobesedno ena najboljših stvari, ki so mi kdaj padle na jezik. In ko mi je prejšnji vikend zmanjkalo drugega kozarca, sem vedel, kaj moram storiti. Tako sem šla v kuhinjo in počela tisto, kar znam najbolje …

  Preizkušal sem in spreminjal in testiral še nekaj. In po kar nekaj neuspehih sem končno ponovno ustvaril čokoladno karamelno omako, ki jo je vredno deliti z vami! Je gost, bogat, nadvse aromatičen in tako dekadenten. Popoln za sladoled, lahko pa ga uporabite tudi v receptih, kot je moja smrt s čokoladno torto … ali pa ga preprosto namažete na toast! Prepričan sem, da boste našli milijone načinov, kako požreti te stvari.

  Moj najljubši način jesti ta čokoladni karamelni sirup? Na žlico! Brez sramu v moji igri 😉

  Kako narediti čokoladno karamelno omako

  Namigi in triki za uspeh recepta:

  • Uporabiti boste želeli lonec z zelo visokimi stranicami, kajti ko boste karameli dodali smetano, bo ta besno brbotala! Prosimo, bodite previdni pri tem koraku ♥
  • Ko že govorimo o loncu, ne pozabite uporabiti visokokakovostnega težkega kovinskega lonca. Večina poceni posode je zelo tanka in se neenakomerno segreje, zato je ne uporabljajte za karamelo. Prav tako ne priporočam ponev z nelepljivim premazom, saj jih visoka vročina lahko poškoduje. Rad uporabljam to ponev Kitchenaid.
  • Ko v ponev dodate sladkor, vodo in koruzni sirup, jih dobro mešajte, dokler se dobro ne premešajo, preostali čas pa ne mešajte. Namesto tega občasno in nežno nagnite ponev od ene strani do druge, da se sestavine enakomerno skuhajo in preprečite, da bi se zažgale. Ta metoda brez mešanja pomaga preprečiti nastajanje kristalov sladkorja.
  • Karamela potrebuje čas, da se razvije, zato bodite potrpežljivi, dokler ne vre. Želite, da doseže globoko zlato rjavo barvo, preden ga odstranite z ognja. Če ga prezgodaj odstranite, lahko povzroči peskasto karamelo.
  • Ko karamelo odstavite z ognja, takoj dodajte smetano! Prepričajte se, da ste jo dali v merilno skodelico z nastavkom, da jo boste lahko počasi dodajali. Kot smo že omenili, bo mešanica agresivno brbotala, vendar dokler uporabljate posodo z visokimi stranicami, se ne bo prelila. Po dodajanju smetane zmes dobro premešajte.
  • Za čokolado predlagam uporabo kakovostne temne čokolade, kot je Lindt 70%. Ne priporočam uporabe mlečne čokolade, lahko pa uporabite polsladko čokolado, če imate raje zelo sladko omako.
  • Ker je karamela tako vroča, ko pride s štedilnika, bo videti zelo tanka. Ko pa se ohladi, se bo precej zgostilo. Če želite čokoladno karamelno fudge omako povrniti v tekočo obliko, jo preprosto ponovno segrejte v mikrovalovni pečici ali na štedilniku.
  • Nazadnje, če zažgete svojo karamelno omako … je žal ne morete rešiti. Samo vrzi ga in začni znova.

  Če poskusite ta recept za recept za čokoladno karamelno omako, mi sporočite! Pustite komentar spodaj in ne pozabite posneti slike ter označiti #bakerbynature na instagramu! Ko vidim vaše kuhinjske stvaritve, mi polepša dan.

  Več receptov za fudge:

  • Čokoladni fudž brez napak

  Več receptov za karamelo:

  • Kako narediti preprosto slano karamelno omako
  • Mehki slani karamelni čokoladni piškoti

  Čokoladno karamelna omaka

  S to čokoladno karamelno omako Fudge boste želeli pokapati VSE!

  -89 { fill: }-89 33 -89-33); }-89 50 -89-50); }-89 66 -89-66); -89-33 stop -89-50 stop -89-66 stop { stop-color: }4,85 od 19 glasov

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 15 minut Čas kuhanja 10 minut Skupni čas 25 minut

  Course DessertCuisine Čokolada

  Porcije 3 skodelice

  Sestavine

  1 skodelica granuliranega sladkorja

  1/4 skodelice vode

  1/4 skodelice lahkega koruznega sirupa

  1 in 1/3 skodelice težke smetane

  6 unč temne čokolade, drobno narezane

  2 in 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta

  1/4 čajne žličke morske soli

  Navodila 

  V 3-litrski ponvi stepite sladkor, vodo in koruzni sirup. Na zmernem ognju kuhajte 8 do 10 minut in ponev nežno nagibajte od ene strani do druge, da se sestavine enakomerno skuhajo in preprečite, da bi se zažgale, ali dokler sladkor ne postane temno zlato rjave/bakrene barve. Ko karamela doseže to barvo, odstavite z ognja in takoj dodajte smetano. Med tem korakom bodite zelo previdni – karamela bo sikala in agresivno brbotala!

  Dodajte narezano čokolado in gladko premešajte. Nazadnje vmešajte vanilijo in morsko sol. Mešanico močno stepemo in pustimo, da se ohladi. Hraniti pokrito do en teden v hladilniku.