Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Čokoladni mandljevi grozdi (samo 2-sestavini!)

Čokoladni mandljevi grozdi (samo 2-sestavini!)

  Ti preprosti čokoladni mandljevi grozdi iz 2 sestavin so enostavni, prilagodljivi in ​​so odlična darila! Kremast, hrustljav in popoln sladek! Če imate mandlje in temno čokolado, jih lahko naredite!

  Grozdi mandljev

  Lep vikend!!! Najlažji recept danes! resno Če imate čokolado, mandlje in 20 minut, lahko naredite te čokoladne mandljeve grozde!!!

  Najboljši del? Tako elegantne so, da bodo vsi mislili, da ste jih vzeli iz gurmanske čokoladnice.

  Redno jih podarim družini, prijateljem in strankam, obdarjenec pa vedno omedli. Življenjska zmaga!

  Potresite jih z morsko soljo, da bodo še posebej elegantne! Ali pa ne. Popolnoma odvisno od vas.

  Ta “recept” je tako prilagodljiv. Po potrebi ga lahko podvojite ali potrojite. Lahko jih naredite enostavne ali jih popestrite s sesekljano karamelo, mavričnimi posipi ali popečenim kokosom. Možnosti so res neskončne.

  Kako narediti čokoladne grozde mandljev

  Namigi in triki za uspeh recepta:

  • Toplo priporočam uporabo kakovostne čokolade! Ne rečem, da morate zapravljati z najdražjo sorto na trgu … vendar bi morali izbrati znamko, za katero veste, da se dobro topi in ima prijeten okus. Za svoje čokoladne grozde mandljev sem uporabil polsladko čokolado Ghiradelli, vendar bi se odlično obnesle Baker’s Chocolate Bars, Trader Joe’s Pound Plus ali Godiva. Pazite le, da ne uporabite koščkov čokolade! Ne stopi se ali ponastavi pravilno.
  • Uporabite lahko mlečno čokolado, polsladko čokolado ali temno čokolado! Pri izbiri znamke upoštevajte moj zgornji nasvet.
  • Če se vrnem k kakovostnim sestavinam, priporočam, da uporabite tudi sveže kakovostne mandlje. Lahko kupite navadne mandlje ali pražene mandlje, po vašem okusu.
  • Potapljanje grozdov je enostavno, vendar neurejeno, zato imejte pri sebi nekaj mokrih papirnatih brisač za razlitje.
  • Čokoladni mandljevi grozdi se morajo pred zaužitjem popolnoma strditi. Lahko jih pustite strjevati na sobni temperaturi, kar traja nekaj ur, ali pa postopek pospešite tako, da jih postavite v hladilnik.
  • Če čokoladnih mandljevih grozdov ne pojeste/postrežete takoj, jih shranite v hladilniku, dokler jih ne potrebujete. Pazite le, da jih pustite nekaj minut na sobni temperaturi, preden jih požrite, saj se v hladilniku res strdijo … in nihče si ne želi zlomljenega zoba.

  Če obožujete čokolado in mandlje tako kot jaz, vam bo ta preprosti recept OBNOREL. Opozorjeni ste … 😉

  Več receptov s čokolado in mandlji:

  • mandljevi amaretto čokoladni piškoti
  • 3-sestavina pražene mandljeve karamele
  • mandljeve ploščice iz krhkega peciva
  • Karamelizirana mandljeva čokoladna skorja

  Če poskusite ta recept, mi sporočite! Pustite komentar spodaj in ne pozabite posneti slike ter označiti #bakerbynature na instagramu! Ko vidim vaše kuhinjske stvaritve, mi polepša dan.

  Čokoladni mandljevi grozdi

  Enostavni čokoladni mandljevi grozdi iz dveh sestavin so enostavni, prilagodljivi in ​​so odlična darila!

  -10 { fill: }-10 33 -10-33); }-10 50 -10-50); }-10 66 -10-66); -10-33 stop -10-50 stop -10-66 stop { stop-color: }5 od 1 glasu

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 5 minut Skupni čas 15 minut

  Tečaj DessertCuisine American

  Porcije 2 ducata

  Sestavine

  12 unč polsladke čokolade, grobo narezane

  1 funt praženih mandljev (soljenih ali nesoljenih)

  Morska sol v kosmičih, za posipanje, neobvezno

  Navodila 

  Velik pekač obložite s pergamentnim papirjem; odstavite.

  Čokolado dajte v veliko toplotno odporno stekleno skledo in stopite pri nizki moči v korakih po 15 sekund, po vsakem koraku mešajte, dokler se popolnoma ne stopi. Če vam je ljubše, lahko čokolado stopite tudi v dvojnem kuhalniku.

  Čokolado gladko stepite in ji dodajte mandlje; uporabite lopatico za mešanje in pazite, da je vsak mandelj oblit s čokolado. Z žlico zajemajte grozde mandljev na pripravljen pekač. Lahko jih naredite velike ali majhne, ​​kot želite, vendar menim, da sta 2 žlici popolne velikosti.

  Mokro čokolado potresite z malo morske soli, če jo uporabljate.

  Pustite, da se grozdi popolnoma strdijo, preden strežba. Lahko jih postavite v hladilnik, da pospešite ta proces.

  Opombe

  Za najboljše rezultate priporočam uporabo visokokakovostnih mandljev in čokolade. Ne priporočam uporabe čokoladnih koščkov za topljenje čokolade. Čokoladni mandljevi grozdi bodo shranjeni v hladilniku zdržali 1 mesec. Predlagam, da mandljeve grozde pred serviranjem segrejete na sobno temperaturo.