Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Riževe kroglice (Tuwon Shinkafa)

Riževe kroglice (Tuwon Shinkafa)

  Tako sem nekaj časa delal Tuwo in nisem vedel…smejal sem se sam sebi v jeziku igbo, ko sem ugotovil, da so moje riževe kroglice pravzaprav Tuwo :))

  Odraščal sem z nekaterimi sosedi hausa, ki so mi predstavili jesti Tuwo. Takrat sploh nisem vedel, da je narejen iz riža. Kasneje sem se naučil delati riževe kroglice, vendar nikoli nisem dobil imena; dokler nekdo ni rekel “O, naredil si Tuwo!” in od takrat sem bil zasvojen … Mislil sem, da je Tuwo zapleten obrok, zato me ni nikoli motilo, da bi se ga sploh naučil narediti lol … Nisem vedel, da sem ga pripravljal:)  Tuwo je preprosto fufu, narejen iz riža in jedo večinoma prebivalci severne Nigerije. Beseda Tuwo Shinkafa preprosto pomeni pire riž. Jemo ga lahko z juhami, kot je Miyan Taushe, juha iz bamije, poprova juha itd. Pred tem sem ga že jedel z enolončnico, saj sem bil prelen, da bi skuhal dodaten riž za enolončnico. Jedel sem ga tudi z juho Egusi. Konec koncev je riž, lol!

  Pojdimo takoj k temu. Hitro je in preprosto neverjetno!
  Tuwo Shinkafa   Shrani Natisni Čas priprave 5 min Čas kuhanja 25 min Skupni čas 30 min   Avtor: Nma Kuhinja: afriška Porcije: 4 Sestavine

   1 skodelica paelle ali katerega koli rižota za rižoto. Jasminov riž bo deloval

   voda za kuhanje

  Navodila

   Riž operemo pod tekočo vodo, dokler ne postane čist.

   v loncu zavremo vodo, vanjo vlijemo riž in ponovno zavremo . Zmanjšajte ogenj in pokrijte. skuhajte riž in dodajajte vodo, dokler ni riž kuhan in res mehak in lepljiv.

   Z leseno žlico ali tlačilko za krompir pretlačite riž do gladkega. Mojega imam rad grobo zmečkanega, zato ni tako gladko. Oblikujte v poljubne oblike in postrezite z okra juho, svetlo juho, poprovo juho ali katero koli juho po želji

  3.2.2925