Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Jolloff Etcetera….

Jolloff Etcetera….

  Odličen začetek pogovora je restavracija »jollof Ecetera«. Ta majhna, a velika baraka se nahaja v Annapolisu v Marylandu. Saj poznate rek “dobre stvari so v majhnih paketih?” Jolloff Ecetera je ena tistih dobrih stvari.

  Dejstvo, da nimam kaj povedati o tem kraju je zato, ker so vse “pobili” s svojo super hrano. Ste že kdaj okusili tako dober obrok, da nenehno ponavljate, kako ste ga pojedli, in imate okus v ustih?

  Vstopil sem v Jollof Ecetera, ne da bi vedel, kaj naj pričakujem. Videti je kot “to go” restavracija. To pomeni, da preprosto oddate naročilo in hrano prevzamete ali pa vam jo dostavijo, ko je pripravljena.

  Čeprav je prostor za restavracijo majhen, je nekaj stolov in miz za obiskovalce, ki želijo obedovati. Jaz sem večerjal.

  Ambient: Pravzaprav ni nič drugega kot nežna gospel glasba, ki se predvaja s televizorja. Mesto je bilo natrpano z ljudmi in zdelo se je tako malo za navigacijo.

  Preobrazba: Jolloff Ecetera potrebuje popolno preobrazbo. vsaj nekaj novih stolov z mizicami, ki ustrezajo prostoru. Nič več ali manj.

  Poleg ambienta in potrebe po preobrazbi so mi bili všeč drobni zapiski, ki so ležali na mizi. Zapiski so vsebovali sveto pismo. Oh, pozabil sem vam povedati, da je restavracija v lasti kristjana, ki se nikoli ne poravna. V svoji restavraciji sploh ne streže alkohola. Popijte svoj Schweppes ali vodo in uživajte v obroku ali nič.

  Ena stvar, ki mi je bila všeč pri Jolloffu ecetera, je bil umivalnik, ki so ga imeli v restavraciji, da so si obiskovalci lahko umili roke; in poleg umivalnika je bil koš za smeti s cenzuro gibanja. Odlična lastnost, če ste germafob.

  Dobre stvari: Zdaj pa k dobrim stvarem. Hrana! Z vsemi čudovitimi fotografijami na njuni Instagram strani @jolloffetcetera je bilo osebno še boljše. Naročil sem krožnik riža in ribje enolončnice, da sem nadomestil vse meso prejšnjega dne. Poleg riža sem naročil prilogo iz špinače in trpotca. Moji gostitelji so naročili Eba, onugbu in zelenjavne juhe.

  Preden so našo hrano prinesli na mizo, je lastnik restavracije dal mojima gostiteljema in meni brezplačno skledo činčina. Bilo je malo zastarelo, a je bilo res dobro. Naša hrana je prišla brez izgube časa in porcije so bile ogromne. Že ob pogledu na svojo skledo in skledo svojih gostiteljev sem bil sit. Sploh nisem vedel, kako naj začnem z žlico vmešavati enolončnico v riž. In riba je napolnila skledo in uživanje je bilo orgazmično. Poleg špinače se je kar topilo v ustih. Tukaj pišem in poskušam opisati, kako okusna je bila moja hrana, vendar sploh ne najdem besed. Moji gostitelji so svoje pojedli tako hitro, da bi lahko rekli, da so uživali v hrani glede na to, kako so očistili svoje sklede. O ebi ali juhi ni bilo na vidiku 🙂 In s hladno steklenico Schweppesa je vse zadelo v polno.

  hrana za razmislek: Včasih ne gre vedno za lepo restavracijsko pohištvo, temveč za osupljive obroke, obroke, zaradi katerih ne bi želeli jesti ničesar drugega. Zdaj, če lahko ena restavracija popravi svojo opremo, ima delujoče in čiste kopalnice in kuha res dobro hrano, kot je Jolloff Etcetera.