Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Brusnice, brie in pršut na žaru

Brusnice, brie in pršut na žaru

  Živjo fantje!

  Danes imamo izjemno preprost sir z brusnicami, briejem in pršutom na žaru, ki je dovolj preprost za naporno kosilo med tednom, a dovolj eleganten za večerjo. Obožujemo sir na žaru v vsakem letnem času, ker je tako hiter in vsestranski, in ugotovil sem, da ta različica resnično slavi zimo in vso njeno čudovito toplino … toda to bi lahko bil le tale brie.

  Popoln sem naivnež topljenega brieja.

  Ta sendvič je sestavljen iz le nekaj sestavin, a naj vam povem … če jih zložite in spečete skupaj na žaru … so čarobni. Čista čarovnija sira na žaru, vam povem!

  Brusnična marmelada je nekakšno »dobro vez« med slanim pršutom in intenzivnim briejem, a če je ne najdete, mislim, da bi bila malina dobra podloga. Ali pa naredite svojega! Nekoč ta teden bom z vami delil naš recept 😉 Če komaj čakate, pa obstaja ogromno odličnih receptov!

  Sir na žaru z brusnicami, briejem in pršutom – Baker by Nature

  Naredi 2 sendviča

  Sestavine:

  4 rezine kruha

  4 žlice nesoljenega masla, narezanega na koščke po 1 žlico in pustite, da se zmehča

  4 žlice brusnične marmelade

  (1) 4 oz paket pršuta

  4 oz brie, narezan na tanke rezine

  Dodatno maslo za ponev; če je potrebno

  Navodila:

  Večjo ponev ali rešetko segrejte na srednjem ognju. Kruh položite na čisto površino, nato pa vsako rezino kruha namažite z žlico marmelade. Na eno stran položimo 1/2 sira, na drugo stran pa 1/2 pršuta; ponavljanje za vse rezine kruha.

  Vsako stran kruha namažite z eno žlico masla, nato položite sendvič v pripravljeno ponev in pecite na žaru na vsaki strani približno 3 minute vsako ali dokler kruh ni temeljito hrustljav in se sir začne topiti.

  Prenesite na čist krožnik in pojejte takoj!