Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Najboljši 5-minutni recept za margarito

Najboljši 5-minutni recept za margarito

  Narejen iz sveže iztisnjenega limetinega soka, pomarančnega soka, pomarančnega likerja, tekile in le kančka medu, je to najboljši 5-minutni Margarita Recept, ki ga boste kdaj pripravili! Eden najbolj priljubljenih koktajlov na svetu in kot nalašč za vroče poletne dni! Torej, brez odlašanja, pripravimo moje popolne domače margarite!

  Klasični recept za margarito

  Ni skrivnost, da obožujem dober koktajl! In ko se vreme segreje, si zaželim nečesa hladnega, hrustljavega in popolnoma osvežujočega! Želim si tudi nekaj, kar pride skupaj HITRO! Ker ko je vreme čudovito, želim biti zunaj … in se ne motiti predolgo v kuhinji!

  In tu nastopi moj najljubši recept za margarito! Je hladno, osvežilno in ne presladko. Poleg tega je pripravljen v hipu! Vse dobesedno stresete v shaker za koktajle in stresete shake shake! Nato prelijte še led in violo! Imate pripravljen okusen koktajl!

  In obljubim vam, ta recept lahko obvlada vsak! Je noro enostaven in popolnoma prilagodljiv. Torej, če vam je vaša pijača ljubša bolj sladka, poljubno dodajte sladilo! Če pa sploh ne marate sladkega, ga popolnoma odstranite! Kljub temu priporočam, da prvič pripravite recept »takšen kot je«, saj boste morda presenečeni, kako zelo vam je všeč! Sploh ne maram sladkih pijač, ampak temu receptu raje dodam agavo ali med, ker zmanjša kislost in ostrino limete.

  Najboljša tekila za margarite

  Prosto uporabite katero koli tekilo, ki jo imate radi, a osebno imam rad Casamigos Blanco. Čist je in svež ter naredi okusno maržo! Kljub temu je srebro Patron blizu drugega. In tekila 1800 silver je tudi okusna!

  Triple Sec proti pomarančnemu likerju

  Ne bom lagal, sovražim triple sec in mislim, da popolnoma uniči dobro margarito. Po letih poklicnega natakarstva in doma vam lahko povem, da sta Grand Marnier in Cointreau najboljši možnosti. Ja, zagotovo so dražji od triple sec. Toda steklenica vam bo zdržala dolgo in je vredna naložba, če uživate v dobrem koktajlu.

  Svež limetin sok je obvezen

  Prosim prosim prosim ne uporabljajte limetinega soka iz pločevinke ali plastične posode! Večina domačih kuharjev to že ve, vendar je vredno ponoviti! Uporaba ustekleničenega limetinega soka je skoraj tako slaba kot uporaba kupljenih mešanic za margarito! Svež limetin sok daje margariti svež okus, zato si zagotovite zalogo in kupite dovolj, da vsako pijačo okrasite z rezino ali dvema limetinama!

  Soliti ali ne soliti?

  Popolnoma odvisno od vas! Nekateri prisegajo na kozarec s solnim robom, druge pa ta misel odbija. Dobra novica? Vsako pijačo je enostavno prilagoditi osebi, ki jo uživa. Če strežem množici, običajno na mizo postavim krožnik z rezinami limete in soljo ter pustim ljudem, da naredijo svoje! Za zabaven pridih lahko daste tudi sladkor!

  Ali lahko naredim to suhega?

  Vem, da je veliko ljudi obsedenih s tanko margarito, zato sem hotel ponuditi možnost za to tukaj! Med in pomarančni liker lahko vsekakor izpustite in namesto tega dodate pomarančni sok. Bo enako okusno? Iskreno povedano, ne. To bo neke vrste pomarančna margarita in ne bo imela tistega klasičnega okusa po margariti. Ampak to je še vedno zelo okusna možnost za tiste, ki želijo to možnost!

  Ta recept je prilagodljiv in ga je mogoče preprosto pomnožiti, zato se lahko igrate z njim, dokler ne bo vaša popolna pijača! In uživajte – seveda odgovorno!

  Kaj postreči z margaritami

  Zdaj, ko imate pripravljen recept za koktajl, je tukaj nekaj naših najljubših receptov z mehiškim navdihom, ki se odlično podajo k margaritam!

  • Moja najljubša avokadova salsa
  • Pikanten mangov guacamole
  • Vegi Fajita kvinojina enolončnica
  • Kremasti avokadov namak
  • Zdravi takosi s črnim fižolom, mangom in guacamole
  • Najboljši zajtrk Quesadillas

  Več receptov za margarito:

  • Enostavne margarite z granatnim jabolkom
  • Margarite s svežimi breskvami
  • Margarite z malinami in mangom
  • Najboljše sveže mangove margarite (eden naših najljubših receptov za zamrznjeno margarito!)
  • Sveže češnjeve margarite
  • Margarite z jagodami in mangom

  Najboljši 5-minutni recept za margarito

  Narejen iz sveže iztisnjenega limetinega soka, pomarančnega likerja, tekile in le kančka medu, je to najboljši 5-minutni recept za margarito, ki ga boste kdaj pripravili! Eden najbolj priljubljenih koktajlov na svetu in kot nalašč za vroče poletne dni! Torej, brez odlašanja, pripravimo moje popolne domače margarite!

  -18 { fill: }-18 33 -18-33); }-18 50 -18-50); }-18 66 -18-66); -18-33 stop -18-50 stop -18-66 stop { stop-color: }5 od 2 glasov

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 5 minut Skupni čas 5 minut

  Tečaj DrinkCuisine Mehiška

  Porcija 1 Margarita

  Sestavine

  1 žlica vroče vode

  1 čajna žlička medu ali agave (pazite, da gre za tekoči med, ne gostejšo surovo vrsto)

  1,5 unče sveže iztisnjenega limetinega soka

  2 unči tekile

  1,5 unče Cointreau ali Grand Marnier

  1 čajna žlička sveže stisnjenega pomarančnega soka (neobvezno)

  Led

  Navodila 

  Vročo vodo in med ali agavo dajte v mešalnik za koktajle in močno premešajte, da se povežeta.

  Dodajte limetin sok, tekilo, pomarančni liker in pomarančni sok. Močno pretresite, da se združi.

  Napolni kozarec z ledom. Margarito prelijte na vrh ledu, okrasite z limetino zvitko ali rezino in takoj postrezite.

  Opombe

  • Če vam je ljubši kozarec s solnim robom, po zgornjem robu kozarca potegnite rezino limete. Nato napolnite krožnik z robom ali plitvo skledo s soljo in potopite rob kozarca v sol, dokler ni prekrit s soljo. Odstavite, medtem ko pripravljate pijačo.
  • Če uporabite Grand Marnier, bo vaša margarita nekoliko bolj oranžna.