Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Deska z mesninami za božično drevo

Deska z mesninami za božično drevo

  Ta epska deska za mesne jelke je polna svežega sadja, mesa in sirov in bo zagotovo zvezda vaše božične zabave! Vejice rožmarina vam pomagajo oblikovati drevesce, modelček za piškote v obliki zvezde pa spremeni kolo brieja v našo sijočo zvezdo na vrhu drevesca.

  Deska za mesnine v obliki božičnega drevesa

  ‘Prava je sezona prazničnih zabav! In ne glede na to, ali gostite VELIKO razstrelitev, intimno srečanje ali kaj vmes, toplo priporočam, da razstavite svojo desko za rezanje in zgradite božično drevo iz mesnih izdelkov!

  Charcuterie je eden tistih “receptov”, kjer imate veliko svobode! Zato vas prosimo, da uporabite moj recept, ideje in navodila kot vodilo, nato prilagodite in se igrajte ter ga popolnoma naredite po svoje. Niste ljubitelj mehkega sira? Ne uporabljajte ga! Želite dodati otroške kroglice mocarele? Pojdi! Se vam zdi, da bi za deblo uporabili preste namesto krekerjev? Bodi moj gost! Sovražite oreščke? Pustite jih! Želite dodati več svežih zelišč za okras? Divjaj! Mislim, da ste razumeli!

  Sestavine za božično sirno desko:

  • Brie: Če želite pripraviti isto zvezdo brieja, kot je prikazana na mojem drevesu mesnin, boste zagotovo želeli zgrabiti okroglo kolo brieja! Prav tako je pomembno, da je brie HLADEN, ko izrezujete zvezdo. Če se vam zdi premehka, ko jo vzamete iz hladilnika, jo za nekaj minut postavite v zamrzovalnik.
  • Cheddar Cheese: Tukaj lahko izbirate tako preprosto ali modno, kot želite. Vam lahko povem majhno skrivnost? Pomarančni čedar v kockah je vedno prvi sir, ki pride na mojo desko! Ne vem zakaj, ampak ljudi preprosto privlači!
  • Pepper Jack Cheese: Še en sir, ki pritegne množice, ta pikantna sorta dobesedno odleti z mize. Ne pozabite imeti rezervnega bloka v hladilniku, če strežete veliko množico.
  • Sir gauda: Radi ga dodamo na našo ploščo, ker se čudovito ujema z različnimi vrstami mesa, sadja in oreščkov. Če pa niste ljubitelj, lahko izpustite ali dodate drug sir.
  • Sir Manchego: S svojim blagim, a globokim in pikantnim okusom se sir manchego čudovito ujema z olivami, krekerji, pršutom in oreščki. To je eden naših najljubših sirov, ki ga dodamo na ploščo z mesnicami!
  • Modri ​​sir: Po mojem skromnem mnenju bi morala vsaka sirna deska vsebovati nekaj sort modrega sira. Ampak, če ste pravi sovražnik ali veste, da se vaša množica tega ne bo dotaknila, izpustite to.

  Sestavine plošče za božične mesnine:

  • Pomarančna marmelada: s tem napolnimo naš zvezdni izrez v brie kolesu. Če niste ljubitelj, lahko uporabite drugo vrsto marmelade ali želeja.
  • Suhomesnati izdelki: Predlagam, da postrežete pršut, salamo in feferone, a še enkrat, lahko se igrate tukaj in uporabite svoje najljubše suhomesnate izdelke!
  • Orehi: Pistacije in mandlji Marcona VEDNO odletijo z naše plošče za meso. Indijski oreščki in kandirani orehi so prav tako odličen dodatek!
  • Sadje: Rdeče hruške, sladka jabolka (kot je sladkorna čebela ali Honeycrisp), semena granatnega jabolka in mandarine so odlične možnosti svežega sadja, ki jih lahko dodate na svojo tablo! Lahko dodate tudi nekaj suhega sadja; brusnice, marelice in fige so čudovite ideje.
  • Olive: Svet je vaša ostriga, ko gre za izbiro oljk! Običajno izberem samo marinirane mešane olive, da olajšam stvari. Toda uporabite toliko različic, kot želite!
  • Keksi: Uporabite različne krekerje … in ne čutite, da bi se morali ustaviti pri tem! Druge hrustljave stvari, kot so preste in čips, so odličen dodatek k deski z mesnimi izdelki.
  • Vejice rožmarina: toplo priporočam, da kupite veliko svežega rožmarina, da boste lažje naredili obris vašega božičnega drevesa. Čeprav vaši gostje ne bodo jedli rožmarina, je zaradi tega deska videti tako praznična in v bistvu igra vlogo drevesnih vej. Vedno ga lahko ob koncu noči zapakirate in postavite nazaj v hladilnik, nato pa ga pozneje uporabite v pravem receptu.
  • Zelenjava: obožujem dodajanje nekaj hrustljavih stvari, kot so narezane angleške kumare in polnjene paprike peppadew! Prosto dodajte več zelenjave ali pa jo popolnoma izpustite, če to ni vaša stvar.
  • Vino: Ok, ok … torej to tehnično ni za odbor! Če pa ste karkoli podobni meni, boste želeli nekaj vina, ki ga boste postregli zraven svojega mesnega drevesa! Všeč mi je lepa izbira rdečega, belega in penečega, da se ljudje počutijo raznolike! Toda poznajte svojo množico in kupujte po njihovem okusu. Prav tako lahko prosite vse, da prinesejo steklenico vina, tako da vam ni treba skrbeti za to!

  Sestavljanje božičnega drevesa:

  1. Uporabite veliko svežih vejic rožmarina, da oblikujete grob trikotnik na zelo veliki deski za rezanje ali čisti površini pulta. Rožmarin boste uporabili kot grobo vodilo pri izdelavi plošče za božično drevo.
  2. Z majhnim 3 ali 4-palčnim modelčkom za piškote v obliki zvezde naredite izrez v obliki zvezde v brieju. Napolnite s pomarančno marmelado in položite na vrh svojega “drevesca”.
  3. Začnite z delom in izpolnite svojo tablo! Zabavaj se tukaj in ne jemlji tega preveč resno.
  4. Sirno desko postrezite na sobni temperaturi! To pomeni, da ga ne želite sestaviti predaleč vnaprej, sicer lahko postane prepoten/neprivlačen. Predlagam, da drevo obkrožite z morebitnimi dodatnimi krekerji, vinom ali marmelado/gorčicami/omakami, ki jih niste želeli na vaši dejanski deski.

  Več predjedi za praznične zabave:

  • Italijanske klobase, polnjene gobe
  • Kozica v pršutu z medeno gorčično omako Bourbon
  • Škole s česnovo omako iz belega vina
  • Nabodala iz predpaste
  • Brusketa z rožmarinom, pečenimi paradižniki, rikoto in pršutom
  • Jalapeño s štirimi siri, polnjeni s pršutom

  Plošča za božično drevo

  Ta Epic Christmas Tree Charcuterie Board je poln svežega sadja, mesa in sirov in bo zagotovo zvezda vaše božične zabave! Vejice rožmarina vam pomagajo oblikovati drevesce, modelček za piškote v obliki zvezde pa spremeni kolo brieja v našo sijočo zvezdo na vrhu drevesca.

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 30 min

  Tečaj Predjed Ameriška kuhinja

  Za 8 do 12 oseb

  Sestavine

  1 8 unč hladnega brieja

  1/4 skodelice pomarančne marmelade več, če je potrebno

  8 unč sira cheddar v kockah

  8 unč sira pepper jack v kockah

  4 unč sira gauda v kockah ~253 ~4 unče narezanega sira manchego

  4 unč rezin modrega sira celega

  6 unč narezanega pršuta

  6 unč narezanih salam

  4 unč feferonov, narezanih na kocke ali rezine

  1 skodelica praženih pistacij

  1 skodelica marcona mandlji

  2 rdeči hruški zreli, narezani

  1 veliko sladko jabolko narezano

  1 skodelica semen granatnega jabolka

  1 skodelica mariniranih oliv

  6 mandarin

  izbira krekerjev

  12 vejic svežega rožmarina

  1 narezana angleška kumara

  1/2 skodelice polnjene paprike peppadew

  Navodila 

  S svežimi vejicami rožmarina oblikujte grob trikotnik na veliki sirni deski. Uporabite rožmarin kot grobo vodilo pri izdelavi deske za božično drevo.

  Odvijte hladen brie in ga položite na desko za rezanje. Z majhnim 3 ali 4-palčnim modelčkom za piškote v obliki zvezde (mora biti manjši od kolesa brieja) močno pritisnite na sredino brieja.

  Dvignite rezalnik, da odstranite sredino. Zvezdni izrez lahko shranite za kasnejšo uporabo.

  Prazno zvezdasto votlino v brieju napolnite s pomarančno marmelado. Postavite na vrh svojega božičnega drevesca.

  Zdaj, ko je vaša zvezda na mestu, zapolnite tablo od spodaj navzgor. Ustvarite deblo drevesa z uporabo kupa okroglih ali kvadratnih krekerjev. Nato napolnite telo drevesa z nizi in plastmi mesa, sirov, sadja in zelenjave.

  Ko so vaše “kosti” na mestu, lahko zapolnite morebitne vrzeli z olivami, semeni granatnega jabolka, več krekerji in oreščki.

  Dodajte več vejic rožmarina, kjer je potrebno, da zapolnite in mu daste največje vzdušje božičnega drevesa !

  Postrezite pri sobni temperaturi, z dodatnimi krekerji, vinom in poljubnimi marmeladami ali gorčicami/omakami ob strani.

  Ključna beseda charcuterie, deska za charcuterie, božična predjed, christmas charcuterie