Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Trojni – Ingverjevi piškoti & Dohitevanje!

Trojni – Ingverjevi piškoti & Dohitevanje!

  Tako sem navdušena, da smo v novembru! To je uvod v moj najljubši mesec doslej. Ko smo že pri novembru; Opravičujem se za odsotnost zadnji teden v oktobru. Objavil sem tisto čokoladno babko in za nekaj dni preskočil mesto. Bilo je veliko hrane, družine, prijateljev in novega kužka, ki sem ga preprosto moral dobiti. Upam, da ste vsi uživali v noči čarovnic in da je bila varna in elegantna. Popolnoma sem ignorirala oblačenje in sladkarije ter se odločila za prijetno in tiho večerjo v dvoje. Domača pica, nekaj piv in epizoda Dexterja so približno tako grozljive, kot so stvari v tej napi. Kaj sta se lotila?!

  Zdaj, ko sem se pravilno opravičil za svoj nagajiv zapis v blogu, ki je preskočil načine – pogovorimo se o piškotkih! Ti žvečilni mali ljubljenčki imajo ingver v treh veličastnih oblikah:

  Kristalizirano.

  Sveže.

  In tla.

  Trojček ingverja ima za posledico en pikanten, neverjetno dober piškotek. Intenzivno je.

  Pojel sem tri vroče s ponve. Potem še 3 na sprehodu do joge … vredno.vsakega.grizka.

  Melasa in rjavi sladkor sta globoka, sladka in popolnoma zaljubljena drug v drugega.

  Povaljanje testa v surovem sladkorju pred peko daje končnemu izdelku izjemno hrustljav zunanji/žvečljiv notranji rezultat.

  Ta recept je bil zmagovalec! Zmagovalec zmagovalec zmagovalec! Rada zmagujem … v življenju in v receptih. Ti piškoti so zanesljiv način za uspeh.

  Ves mesec bom »preizkušal« recepte, da bi izvedel, kateri bodo ponovno spečeni, in jih prinesel s seboj domov, da jih bom delil z družino za zahvalni dan. Ti mali pikantni zamaški bodo zagotovo na vlaku z menoj … upajmo samo, da se bom lahko ustavila, da jih ne bi pojedla, preden pridem na cilj.

  Trojni – ingverjevi piškoti – povzeto po Bon Appétit | december 2009

  Sestavine:

  • 2 1/2 skodelice večnamenske moke
  • 1/2 skodelice mletega kristaliziranega ingverja
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 3/4 skodelice (1 1/2 palčke) nesoljenega masla, sobna temperatura
  • 1 skodelica (pakirano) temno rjavega sladkorja
  • 1 veliko jajce, sobna temperatura
  • 1/4 skodelice lahke (blagega okusa) melase
  • 2 žlički drobno naribanega svežega olupljenega ingverja
  • 1 1/2 žličke mletega ingverja
  • 1 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 1/2 čajne žličke mletih nageljnovih žbic
  • 1/2 skodelice surovega sladkorja za valjanje testa

  Navodila:

  Postavite 1 rešetko v zgornjo tretjino in 1 rešetko v spodnjo tretjino pečice; predgrejte na 350°F. 2 pekača obložite s pergamentnim papirjem. V srednji skledi stepite moko, kristaliziran ingver, sodo bikarbono in 1/4 čajne žličke soli. Z električnim mešalnikom ali ročno stepajte maslo v veliki skledi, da postane kremasto in svetlo, približno 2 minuti. Postopoma stepamo rjavi sladkor. Stepajte na srednji do visoki hitrosti, dokler ne postane kremasto, približno 3 minute. Dodajte jajce, melaso, svež ingver, mleti ingver, cimet in nageljnove žbice. Stepajte, da se zmeša. Dodajte mešanico moke v 2 dodatkih in stepajte pri nizki hitrosti, da se zmeša med dodatki.

  V majhno skledo dajte 1/2 skodelice sladkorja. Odmerite 1 žlico testa. Med dlanmi razvaljajte kroglico, nato pa povaljajte v sladkorju v skledi, da jo premažete; položite na pekač. Ponovite s preostalim testom za piškote, tako da piškotke razmaknete 1 1/2 do 2 palca narazen.

  Piškote pecite, dokler površine ne razpokajo in so piškoti čvrsti na robovih, vendar še vedno rahlo mehki v sredini, približno 15 minut. Popolnoma ohladite na ploščah na rešetki. NAREDITE NAPREJ: Piškotke je mogoče izdelati do 4 dni vnaprej. Hraniti v nepredušnih posodah pri sobni temperaturi.

  * Naredila sem jih ročno brez mešalnika.

  * Preverite piškotke okoli oznake 9 minut; moji so bili pečeni po 10 minutah.