Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Polnjeni piškoti z rjavo masleno slano presto in skodelico arašidovega masla

Polnjeni piškoti z rjavo masleno slano presto in skodelico arašidovega masla

  Zavedam se, da je to nesramno razvlečen naslov recepta – še posebej za nekaj tako kompaktnega, kot je piškotek – toda s tako veliko izjemno izjemnimi okusi na enem mestu, se mi je zdelo, da je treba vsakemu dati malo zaslug.

  Mislim…

  Rjavo maslo! Preste! Toffee! In skodelice arašidovega masla!!! Vse visi v enem užitnem paketu? Mislim, da bi morali zmrzniti za minuto in se napolniti s tem.

  Ko tega ne naredimo, pojdimo k delu, kjer vam povem, da so ti piškoti – ti nezaslišano velikanski, gnjecavi, slani piškoti, polnjeni s skodelico arašidovega masla – so najboljša stvar, ki je prišla iz moje pečice ta mesec , morda pa letos. Velika izjava za nekoga, ki se (skoraj) vsak dan igra s svojo pečico. Toda ko je resnica, je resnica.

  Osnova teh pošastnih piškotov je preprosto testo iz rjavega sladkorja/rjavega masla. Je mehak in sladek ter čudovit že sam po sebi. Toda ena je osamljena številka in odločil sem se, da tej bazi dam nekaj zelo zabavnih prijateljev, s katerimi se lahko igrajo peko.

  V testo se vmešajo narezane preste in koščki karamele, nato pa se tik pred peko nadeva s skodelico arašidovega masla. Uporabila sem domače mini PB skodelice, ki sem jih naredila z nečakinjo pred nekaj tedni, a veš kaj? Reese bo delo opravila ODLIČNO. Karkoli plava na vašem čolnu 😉

  Izbral sem, da pred peko na vrh vsake kroglice testa za piškote na silo pritisnem presto, kar je povsem neobvezno, vendar daje končnemu izdelku izjemno hrustljavo hrustljavost.

  Moral bi vas opozoriti, da so ti piškotki namenjeni zaužitju z dobrimi prijatelji (ali hm … dobro TV oddajo!) in veliko mleka! Zdaj pa … pojdi naprej in speci velikanske naložene piškote, to je četrtek/kateri koli dan, kar lahko počneš 😉

  Polnjeni piškoti s slano presto iz rjavega masla in karamelo iz skodelice arašidovega masla

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  2 1/2 skodelice večnamenske moke

  2 1/2 čajne žličke pecilnega praška

  1/2 čajne žličke morske kisline + več za posipanje

  2 palčki nesoljenega masla, stopljenega, dokler ne porjavi

  1 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta

  1 1/2 skodelice rjavega sladkorja

  1/2 skodelice granuliranega sladkorja

  2 veliki jajci, pri sobni temperaturi

  1 skodelica slanih prestic, sesekljanih

  3/ 4 skodelice čokoladnih karamele

  24 mini skodelic arašidovega masla

  Navodila 

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F). Dva velika pekača za piškote obložite s pergamentom; odstavite.

  Moko, pecilni prašek in sol presejte skupaj; Odstavimo.

  V majhni ponvi na srednje nizkem ognju stopimo 1 palčko masla, nenehno mešamo, dokler ne postane zlato rjave barve; takoj odstranite z ognja. Dodajte drugo palčko masla v rjavo maslo in mešajte, dokler se popolnoma ne stopi.

  Stopljeno maslo prenesite v veliko posodo za mešanje ali stoječi mešalnik. Dodajte sladkor in vanilijo; stepajte, dokler ne postane rahlo in puhasto, približno 3 minute.

  Dodajte jajca in mešajte 30 sekund; jajca ne bodo popolnoma vmešana.

  Dodajte suhe sestavine po tretjinah in mešajte, dokler se ne povežejo.

  Vmešajte sesekljane preste in koščke karamele.

  Z veliko zajemalko za sladoled ali merilno žlico z 2 žlicama iz testa oblikujemo piškote in jih polagamo na pripravljen pekač. Na sredino vsakega piškota pritisnite skodelico arašidovega masla, nato pa na vsakega položite še eno merico testa. Testo narahlo stisnite skupaj ob robovih, nato pa na vrh vsakega piškota pritisnite presto (neobvezno). Potresemo z morsko soljo, nato postavimo v pečico, da se peče za 15-16 minut, obračamo pekač za enakomerno barvo in peko.

  Pustimo, da se piškoti ohladijo na pekaču vsaj 5 minut, preden jih prestavimo na rešetko da se popolnoma ohladi.

  Postrezite z mlekom!

  Piškoti ostanejo dobri do 3 dni, shranjeni v nepredušni posodi… vendar dvomim, da bodo tako dolgo zdržali 😉