Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Praznični konfeti Cheesecake piškotki

Praznični konfeti Cheesecake piškotki

  Ti gosti, mehki in kremasti piškoti so polni bogatega okusa sirove torte in posuti s prazničnimi prazničnimi posipi!

  Pozdravljeni prijatelji!

  Danes je vse v znamenju piškotkov! Danes je dan za razkritje izmenjave piškotkov odličnega blogerja o hrani!!!

  Tako sem navdušena, da vidim vse piškote, ki so bili spečeni in zamenjani za ta čudovit namen. In ne morem lagati … prav tako je bilo veselo pojesti vse čudovite prejete piškote 😉

  Te praznične konfetne piškote s sirom sem izbrala kot svoj piškotek za »share« iz več razlogov, predvsem pa zaradi dveh, ki ju bom danes delila z vami: teksture in okusa. Ok … in videz! Mislim, da posip naredi vse malo bolj posebno v tem letnem času! Ampak odvrnil sem se; nazaj k teksturi in okusu!!!

  Tekstura je sanjsko mehka in kremasta (hvala maslu in kremnemu siru!) in ostane vlažna še daaaaaaaj! Popoln za pošiljanje piškotkov …! In okus je izjemen udarec bogatega okusa sirove torte.

  Samo opozorilo … če nameravate to deliti z drugimi, podvojite recept! Ne boš mogel pojesti samo enega!

  Prazniški konfeti Cheesecake piškotek – Baker by Nature

  Naredi 16 velikih piškotov

  Sestavine:

  2 palčki nesoljenega masla, sobne temperature

  (1) 8 oz paket kremnega sira, pri sobni temperaturi

  1 1/2 skodelice sladkorja

  2 večja rumenjaka

  1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

  3 3/4 skodelice moke

  1/2 žličke sode bikarbone

  1/2 čajne žličke soli

  1/2 skodelice posipa po vaši izbiri

  Navodila:

  V skledi stoječega mešalnika, opremljenega z nastavkom za lopatice, stepajte maslo in kremni sir, dokler ne postaneta rahla in puhasta; približno 3 minute. Dodamo sladkor in stepamo še eno minuto, nato dodamo rumenjake in vanilijo ter ponovno stepamo še eno minuto.

  V majhni skledi zmešajte moko, sodo bikarbono in sol. Mokri zmesi dodajte suho mešanico moke in mešajte, dokler se ne združi.

  Testo prenesite na rahlo pomokan pult in ga enkrat ali dvakrat pregnetite, preden ga zavijete v saran folijo in prenesete v hladilnik, da se ohladi za vsaj eno uro; do dve uri.

  Ko ste pripravljeni za peko, segrejte pečico na 350 stopinj (F). 2 velika pekača obložite s pergamentnim papirjem.

  Z žlico za melono ali žlico za sladoled zajemajte kroge testa v velikosti 1/4 skodelice in jih z dlanmi razvaljajte v enakomerne kroge. Testo povaljajte v posipu, nato močno pritisnite na sredino vsakega piškota – tako se bodo enakomerno spekli. Piškote položite na pripravljene pekače, med posameznimi piškotki pa pustite 2 cm prostora za namazanje (čeprav se ti ne razlezejo veliko).

  Pekače postavite v pečico in pecite 10 minut ali dokler se sredine ne strdijo in robovi niso zlato rjavi. Previdno prenesite piškote v posodo za hlajenje, da se popolnoma ohladijo.