Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Dušene piščančje krače (Lazychef Christmas)

Dušene piščančje krače (Lazychef Christmas)

  Ta božič se osredotočam na preprosto. Do praznikov je bilo pestro in vem, da je tako tudi v nekaterih gospodinjstvih; zato potrebujem preproste recepte.

  Zdi se, da imam letos na blogu več piščanca in to je zato, ker poskušam nadomestiti pomanjkanje recepta za purana, ki sem ga sprva obljubil.

  Ta recept imam že nekaj časa in objavila sem različico na instagramu in ker so me ljudje prosili zanj, sem se odločila da ga objavim za božič. Je hiter, enostaven in piščanec 🙂

  Pred delitvijo se moram opravičiti, ker nimam natančnih mer za ta recept. Toda natančno merjenje vsake sestavine vam daje zelo okusnega pečenega piščanca. Obljubim, da bom ponovil z meritvami. Moje roke so večinoma polne. Narediti je treba praznični ChinChin in moje ajebutter je ves teden pred praznikom doma; zato moje roke polne roke.

  Če ste prebrali moje druge objave, ste opazili, da poudarjam, kako dolgočasno je bilo kuhanje za nas med odraščanjem. Travma zaradi lakote, ki jo je utrpel v tistih časih, je bila preprosto razložljiva (lačen smeh)…

  Dobra stvar pri tem receptu je, da lahko dejansko uporabite kateri koli del piščanca, ki ga želite in ga lahko naredite tudi v obliki praženega praška.

  Zehala sem in čisto utrujena, zato kar pojdimo k receptu 🙂
  Pražene piščančje krače (Lazychef Christmas)   Shrani Natisni Čas priprave 10 min Čas kuhanja 30 min Skupni čas 40 min   Avtor: Nma Serviranje: 8 Sestavine

   piščančji bobni

   črni poper

   paradižnik (Malo gre daleč)

   habanero(ata-rodo)

   česen

   čebula (razdeljena)

   Rdeča paprika (sladka rdeča paprika)

   timijan

   Dimljena paprika

   Bujon (neobvezno)

   sol

   olje

  Navodila

   Piščanca začinimo s soljo, črnim poprom in malo olja. Pustite približno eno uro; nato popečemo ali na žaru.

   Medtem zmiksamo paradižnik, habaneros, polovico paprike, česen in polovico čebule. Prelijte skozi fino mrežasto cedilo, da odteče odvečna voda, ali kuhajte, dokler se ne zgosti in voda ni suha.

   Medtem ko mešanica vre, sesekljajte preostalo papriko in čebulo. Segrejte olje, dodajte timijan, dimljeno papriko in čebulo. Ko čebula postekleni in začimbe zadišijo, dodamo sesekljano papriko in pražimo, dokler skoraj ne stopi; nato vmešajte zmešano mešanico in začinite po želji. Ogenj zmanjšamo, dodamo kuhanega piščanca in lonec pokrijemo. Ko olje priplava na vrh, odstavite z ognja in pustite, da piščanec vpije omako, preden ga postrežete.

  3.2.2925