Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Zahrbten bananin kruh s stročnicami vanilije – Bourbonska glazura

Zahrbten bananin kruh s stročnicami vanilije – Bourbonska glazura

   

  Ta bananin kruh imenujem zahrbten z zelo dobrim razlogom – prav tako je.

  Od zunaj je to slika čistega in popolnega uživanja. Mislim, ta glazura? Z burbonom! In stroki vanilije! Oh, mama. To je smešno. To bi morale biti vse glazure!

  Buuuuuuuuuuuut! To nikakor ni zahrbten del (čeprav se bo, če boste pojedli dovolj te glazure, prikradlo malo hrupa – brez dvoma!). Zahrbten del je tisto, kar se skriva v notranjosti. Kajti tisto, kar je notri, šteje, kajne?

  V tej slastni štruci je – daj, zavij z očmi(!) – olivno olje in javorjev sirup! Ja – obseden sem. Ne – ne morem nehati. Ne … sploh nisem poskusil.

  P.S. Tudi jaz imam veliko masla na poti – mislim!

  Eden najpomembnejših delov pri peki čudovite štruce je izbira čim bolj maslenih banan. Hočeš jih temne, ostudne in blizu smrti. Videti bi morali nekako takole:

  Morda niso lepi, a naredijo prekleto dober hlebec kruha. Včasih grdo deluje.

  Ko gre za izbiro oljčnega olja in javorjevega sirupa, se mi zdi, da kakovostna izbira v obeh kategorijah resnično naredi razliko v končnem izdelku.

  Opomba – ko rečem kakovost, ne mislim modno. Čeprav bi bilo modno v redu, vas samo prosim, da raziščete uporabo lepše steklenice od tete-Ja-saj-veš-koga, ki jo prodajajo poleg žitaric ali olivnega olja, ki je pomešano z drugimi bednimi olji, ki so zmagala nima tako lepega okusa kot čiste stvari. Lepa steklenica javorjevega in olivnega olja sta ključni kuhinjski naložbi, če ju pogosto uporabljate. Obljubim, da nadgradnje ne boste obžalovali.

  Preidimo k glazuri. Glaaaaaze! Stari, nočem ti niti povedati, koliko žlic te pijače z mešanico burbona/javorja/stroka vanilije sem popil pred 9. uro zjutraj … še dobro, da hodim v službo.

  Na splošno je ta bananin kruh zmaga. Vsebuje banane, olivno olje, javorjev sirup IN burbon. Naredimo štruco, delimo ljubezen in bodimo srečni nelačni ljudje. To je treba storiti!

  Zahrbten bananin kruh s stročnicami vanilije – Bourbonska glazura – Baker by Nature

  Pridobi eno veliko štruco ali tri majhne štruce

  2 skodelici večnamenske moke

  1 čajna žlička sode bikarbone

  1/2 čajne žličke soli

  1/2 žličke cimeta

  1/4 čajne žličke ingverja v prahu

  1/2 skodelice oljčnega olja

  2/3 skodelice javorjevega sirupa

  2 veliki jajci, pri sobni temperaturi

  2 veliki, zelo zreli banani, olupljeni in pretlačeni

  1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

  1/2 skodelice navadnega jogurta (grški bo deloval)

  Navodila:

  V posodi za mešanje zmešajte moko, sodo bikarbono, sol, cimet in ingver. V ločeni (veliki) skledi za mešanje zmešajte javorjev sirup, olivno olje, jajca, banano in vanilijo ter mešajte, dokler se dobro ne združijo. Postopoma dodajajte suho zmes v mokro in mešajte, dokler ne izgine večina moke. Zložite jogurt in nato vlijte testo v pripravljen pekač(e). Pecite 55-60 minut ali dokler tester za torte ne pride čist.

  Kruh ohlajajte v pekaču 5-10 minut, preden ga prestavite na pekač, da se popolnoma ohladi. Ko je kruh na pekaču, ga nežno prelijte z glazuro in pustite, da kaplja, kakor hoče. Dobro je, da pod hladilno posodico položite kos pergamentnega papirja, da ga lahko ponovno zasteklite z odcejanjem in tako lažje očistite.

  Strok vanilije – Bourbonska glazura – Baker by Nature

  Pridobi približno 1/2 skodelice glazure

  1 vanilijev strok, narezan in ostrgan

  1 žlica bourbona (lahko dodate več, če ni dovolj močan)

  2 žlici javorjevega sirupa

  6 žlic sladkorja v prahu

  Navodila:

  Združite vse sestavine v majhni skledi in mešajte, dokler niso enakomerne. Pečen kolač prelijemo z glazuro.