Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Malinove grenivke mimoze

Malinove grenivke mimoze

  Mimoze maline grenivke so sveže, sadne in popoln praznični koktajl za skoraj vsako zabavo! Zabavno vrtenje tradicionalne mimoze iz pomarančnega soka. Izločite žlebove šampanjca in jih pripravite še danes!

  Ni skrivnost, da prirejam VELIKO zabav! Verjetno nekaj ducatov na leto! In čeprav so mi vsi govorili, da bo otrok upočasnil moje zabavo. Iskreno se mi zdi, da pogosteje gostimo prijatelje in družino! Všeč mi je in ni videti konca!

  Eden mojih najljubših načinov za začetek zabave? Koktajli, seveda! Če pozdravite svoje goste s praznično pijačo, samo nastavite ton in zabava se začne! Moja trenutna obsedenost s koktajli? MIMOZE GRENIVKE IN MALINE!

  Malina Grenivka Mimoza Sestavine

  • Maline: Potrebovali boste 3 posode svežih malin in dodatno, da bodo vaši koktajli izgledali elegantno! Kot pravim v moji kuharski knjigi, malo okraskov gre daleč!
  • Voda: Navadna stara H2O je tekočina, ki jo boste uporabili za pripravo preprostega malinovega sirupa.
  • Sladkor: granulirani sladkor pomaga sladkati preprost sirup in uravnovesiti splošni okus teh pijač.
  • Raspberry Vodka: Če tega ne najdete ali ne želite narediti te dodatne pijače, lahko izpustite ali uporabite običajno vodko ali citrusno vodko.
  • Pomarančni sok: Za najboljši svež okus uporabite sveže iztisnjen OJ!
  • Grenivkin sok: Obožujem sveže stisnjen sok rubinasto rdeče grenivke in predlagam, da ga uporabite, če lahko dobite sveže grenivke!
  • Peneče vino rose: Ali Prosecco, suho peneče vino ali šampanjec!

  Ali jih lahko naredim brez alkohola?

  Ne vem zakaj ne! Moj predlog bi bil, da opustite vodko in nadomestite vino s soda ali gazirano vodo. Ali pa namesto penine zamenjajte s klubom, poskusite nekaj slajšega, a še vedno gaziranega, na primer sprite ali ingverjevo pivo. Zdaj je na voljo tudi veliko n/a penečih vin.

  Naredimo mimoze maline in grenivke!

  1. Naredite preprost sirup! To je nekoliko zamudno, vendar daje vašim mimozam TAKO okus. In to lahko storite nekaj ur prej, ohladite in pokrijte v hladilniku, dokler ni potrebno!
  2. Spij sirup! Ko se preprosti sirup ohladi, vmešajte vodko. Nato uporabite po navodilih.
  3. Postrezi! Pripravite svoje najljubše žlebove za šampanjec. Na dno vsake žlebiče boste nalili nekaj preproste mešanice sirupa, nato pa nalili UL, grenivkin sok in penečo vrtnico.
  4. Okrasite svoje srce! Rada okrasim koktajle z vejicami mete, rezinami grenivke in svežimi malinami, preden jih postrežem. To je povsem neobvezno in ga je mogoče prilagoditi glede na vaš stil in želje.

  Več receptov za mimozo:

  • Mimoza kolački
  • Jagodni sončni vzhod mimoze
  • Izjemno močne mandarine mimoze

  Mimoze z malino in grenivko

  Mimoze z malinovo grenivko so sveže, sadne in popoln praznični koktajl za skoraj vsako zabavo! Zabavno vrtenje tradicionalne mimoze iz pomarančnega soka. Izločite žlebove šampanjca in jih pripravite še danes!

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 10 minut Čas hlajenja: 20 minut Skupni čas 40 minut

  Course Cocktails, DrinksCuisine American

  Porcije 8 mimoz (približno)

  Sestavine

  3 posode za 6 unč sveže maline

  1 skodelica (227 ml) vode

  3/4 skodelice (149g) granuliranega sladkorja

  1/2 skodelice (113 ml) malinove vodke

  1 in 1/ 2 skodelici (340 ml) sveže stisnjenega pomarančnega soka

  1 skodelica (227 ml) sveže stisnjenega grenivkinega soka

  1 750 ml steklenica penečega rose vina ali šampanjca ohlajeno

  rezine grenivke za okras, neobvezno

  sveže maline za okras , neobvezno

  vejice mete za okras, neobvezno

  Navodila 

  Na veliko stekleno skledo ali merilno skodelico postavite cedilo s finimi mrežicami in ga postavite na stran.

  V srednje veliki ponvi zmešajte maline, vodo in sladkor. Na močnem ognju zavrite, nato zmanjšajte na nizko in med občasnim mešanjem kuhajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi in maline razpadejo, približno 5 do 8 minut.

  Postrgajte mešanico v pripravljeno cedilo in z gumijasto lopatico nežno pritisnite na trdne snovi, da iz mešanice sprostite največ tekočine. Zavrzite vse preostale trdne snovi v cedilu. Odstavite in pustite, da se zmes popolnoma ohladi pred uporabo, približno 20 minut.

  Ko je preprost sirup ohlajen, vmešajte vodko v sirup in mešajte, dokler se dobro ne premeša. Uporabite, kot je navedeno spodaj.

  Ko ste pripravljeni na postrežbo, pripravite 8 žlebov za šampanjec. Na dno vsake žlebove vlijemo 3 žlice preprostega sirupa. Prelijte s 3 žlicami pomarančnega soka in 2 žlicama grenivkinega soka, nato pa na vrh s penečo vrtnico.

  Okrasite z vejicami mete, rezinami grenivke in svežimi malinami. Postrezite takoj!

  Opombe

  Za pripravo preprostega sirupa lahko uporabite enako težo količine zamrznjenih malin.

  Ključna beseda mimoza, brunch koktajli, malina