Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Zdrave konfetne palačinke z grškim jogurtom

Zdrave konfetne palačinke z grškim jogurtom

  Lepo nedeljo vsem! Zdi se mi, kot da je že en dan, odkar smo tukaj jedli malico, zato sem danes navdušena, da lahko na mizo prinesem palačinke! In uganite >>> to niso karkoli palačinke. ne ne To so Zdrave konfetne palačinke z grškim jogurtom!!! Narejeno iz polnozrnate moke, grškega jogurta, bogatega z beljakovinami, in peščice pisanih konfetov, ker veste … ravnotežje 😉 To je zabaven in okusen zajtrk, ob katerem se lahko počutite dobro.

  Uporabil sem te čudovite zvezdne posipe, ki sem jih našel v lokalni trgovini z živili, vendar bodo navadni mavrični posipi prav tako dobri! Ne pozabite jih vmešati v testo, tik preden nameravate pripraviti palačinke. Če jih dodate prezgodaj in nato pustite, da se testo usede, bodo posipi začeli pronicati v testo, kar bo v palačinkah ustvarilo več vrtinčastega/psihedeličnega občutka.

  Med peko lahko dodate tudi dodaten posip na vrhove vsake palačinke. To ni obvezno, vendar na dolgi rok poskrbi za lepšo palačinko … odvisno od vas!

  Ko so vsi kuhani, preprosto prelijte s sirupom, posipom, svežim sadjem ali stepeno smetano! Preizkusil sem svoj kup z vsem zgoraj naštetim in močno vas spodbujam, da storite enako 🙂 Sveže maline in palačinke z lepim posipom … za to so ustvarjeni vikendi! Kam sem zdaj dal svojo mimozo?!

  Bolj zdrave konfetne palačinke z grškim jogurtom

  NATISNI RECEPT

  Sestavine 

  1 skodelica polnozrnate moke

  1 skodelica večnamenske moke

  2 žlici kokosovega sladkorja (lahko uporabite granulirani sladkor, če želite)

  1 in 1/2 čajne žličke sode bikarbone

  3 /4 čajne žličke pecilnega praška

  3/4 čajne žličke soli

  2 veliki jajci, pri sobni temperaturi

  1 in 3/4 skodelice mandljevega ali posnetega mleka

  1 skodelica manj mastnega grškega jogurta~253 ~2 žlički čistega vanilijevega ekstrakta

  3/4 skodelice posipa

  Javorjev sirup in/ali sveža stepena smetana, za serviranje

  Navodila 

  V veliko skledo dodajte obe moki, sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol; dobro premešajte, da se združi. V ločeno skledo dodamo jajca in jih rahlo stepemo z metlico. Dodajte mleko, grški jogurt in vanilijo ter stepajte, dokler se dobro ne združi. Mokro mešanico vmešajte v suhe sestavine in mešajte, dokler se vse ne poveže. Na hitro dodajte posip in mešajte, dokler ni enakomerna. Pazite, da testa ne premešate preveč.

  Testo po 1/3 skodelice nalijte na vročo ponev ali rešetko, namazano z maslom, in dodajte le nekaj kosov naenkrat, da se ne zmešajo. Kuhajte 3 do 4 minute, preden jih obrnete, ali dokler se na vrhu ne naredijo majhni mehurčki. Pecite na drugi strani do zlato rjave barve, približno 2 minuti. Ponovite z vso maso za palačinke. Palačinke postrezite tople, s sirupom, stepeno smetano in/ali dodatnim posipom.