Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Zdrav smuti z bananino kremno pito

Zdrav smuti z bananino kremno pito

  Gost in kremast, ta zdrav smuti ima okus kot rezina bananine kremne pite! Obložen z grškim jogurtom, medom in bananami – to je okusna poslastica, ob kateri se boste resnično počutili dobro.

  Veš kaj me res spravi v srh? Epic fail smutiji.

  Poznaš tiste … zato se ne bom spuščal v podrobnosti o ledenih, brez okusa, ki te-me-naredijo-vas-naredijo-vsi-želijo zadušiti. Ampak rekel bom tole: epic fail smutiji so preprosto napačni, človek. So zločin proti vsakemu zdravemu, okusnemu smutiju, ki je ne morem-nehati-nočem-nehati-moram-dobiti-vsako-kapljico srkniti.

  Zaobljubimo se z roko v roki, da bomo vse in vse slabe smutije pustile v prahu, ok? 2015 je na dosegu roke! Začnimo s senzacionalnim srkanjem.

  Torej… Kaj naredi smuti dober in vreden?

  Gost in kremast >>> ima okus po piti >>> ne bo povzročil grmečih beder. Aleluja in amen mah prijatelji.

  Opozorilo: ta zdrav smoothie iz bananine kremne pite RAZVIJA!

  Pogovorimo se podrobneje o tem smutiju, kajne? Obljubim, da bo kratek. Ker smutiji so tako preprosti.

  Najpomembnejši korak je predčasno zamrzovanje banan. Zamrznjene banane so ključne za teksturo in okus v tem receptu, zato jih narežite in postavite v zamrzovalnik za vsaj 6 ur, preden jih zmešate. To je lahek korak, a ga je enostavno pozabiti!

  Druga stvar: Ne preskočite in ne varčujte z vanilijo! V tem smutiju sta 2 čajni žlički čistega vanilijevega ekstrakta in točno toliko ga potrebujete, da dobite tisti pravi okus sladke pite. Po nekaj požirkih in srkanjih boste točno vedeli, o čem govorim. Živela vanilija!

  Nenazadnje NILLA NAPLATKI! Ta recept sem preizkusil ba-milijonkrat (ok … morda več kot 10) in menim, da so napolitanke Nilla obvezne! Če imate vanilijev piškotek, ki bi ga raje uporabili namesto njega, bi to moralo biti v redu, vendar ga nikar ne preskočite. Piškotek je tako kot banana bistvenega pomena za teksturo in okus.

  In to je res to. Druge sestavine so precej preproste (grški jogurt, mandljevo mleko, cimet, med in muškatni orešček) in bi jih moralo biti zelo enostavno najti, če že niso v vašem hladilniku. Ti smutiji so čudovit zajtrk (precej nasitni so!), pa tudi odličen prigrizek ali sladica. Če se boste odločili za sladico, vam pravim, da dodajte kepico stepene smetane in dodatne piškotne drobtine … a to sta samo moja dva centa 😉

  Zdrav smoothie iz bananine kremne pite

  Gost in kremast bananin smoothie, ki ima okus kot rezina bananine kremne pite!

  -74 { fill: }-74 33 -74-33); }-74 50 -74-50); }-74 66 -74-66); -74-33 stop -74-50 stop -74-66 stop { stop-color: }4,80 od 5 glasov

  NATISNI RECEPT

  Čas priprave 2 minuti Čas kuhanja 1 minuta Skupni čas 3 minute

  Porcije 2 smutijev

  Sestavine 

  2 banani, narezani in zamrznjeni

  1/3 skodelice nemastnega vanilijevega grškega jogurta

  2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta

  1 skodelica nesladkanega vanilijevega mandljevega mleka

  4 vanilijevi napolitanski piškoti

  1 1/2 žlice medu (obožujem uporabo surovega medu, če ga najdete)

  1/4 čajne žličke sveže naribanega muškatnega oreščka

  1/2 čajne žličke mletega cimeta

  1 zvrhana skodelica ledu (več ali manj ustreza vaši želeni konsistenci)

  Navodila 

  Vse sestavine postavite v ohišje mešalnika. Utripajte, dokler ni gladka in kremasta. Postrezite takoj!