Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Začinjen bučni kruh z orehi

Začinjen bučni kruh z orehi

   

  Danes sem na poti v službo videla najlepše liste. Tiste, ki resnično razglašajo prihod jeseni: globoki, briljantni odtenki škrlatno rdeče, hrustljavo zlato rumene in tragično rjave, za katere se zdi, da vedno najdejo način, da se prisesajo na vaše škornje v deževnih dneh. Jesensko listje opeva lepoto in spremembe.

   

   

   

  Vesel sem, da vidim spremembo.

  Spremembe so nekaj, česar sem se predolgo izogibal. Udobno mi je bilo biti neprijetno. Je to smiselno?

  Zdaj držim roke široko odprte. Čakam na tisto stvar, ki je ravno popolna zame, da jih napolni. In ne bom se zadovoljil z nič manj. Upam, da tudi vi držite svojega odprtega, za kakršna koli čudovita presenečenja vam življenje prinese. Majhne spremembe so lahko začetek velikih. Velika sprememba lahko prinese veliko slavo. Vsi lahko uporabimo malo tega.

   

   

  pred 3 leti – do ušes zaljubljen v slabo idejo – naredil sem veliko spremembo, ne da bi sam sploh pomislil. Vstal sem in se preselil v New York City. Nikoli mi ni bilo žal. Kdaj. Enega mojih prvih dni tukaj se spomnim, da sem poskusil bučni kruh – eeeeee, mafin, kolaček, piškot – in res nisem navdušen. Bilo je suho. Suho (!!!!) In komu je bil norec sladkor? Bilo je tako sladko, da se mi je obraz zaspal takoj, ko so moji zobje prodrli v obremenitev pomarančnih ogljikovih hidratov, polnih sladkorja. Bleh. Ni treba posebej poudarjati, da se nisem zdela ljubiteljica slavne sezone peke buč. Sinoči sem se odločil spremeniti to majhno težavo.

   

  Vedela sem, da lahko obožujem buče tako kot vsi ostali tam zunaj. Želim ga ljubiti. Moral sem samo znova poskusiti … na svoj način. Moral sem biti odprt, da bi dal pravi poskus. Moral sem opraviti raziskavo.

   

  In o, fant, ali sem bil ponosen. Všeč mi je, ko se to zgodi.

  Vem, da ni nič zares divjega v velikem spektru bučnih stvaritev tam zunaj. To sezono ste vsi opravili odlično delo; Vedno znova sem bil navdušen.

  Ampak to je tisto, kar mi je všeč pri bučnem kruhu: subtilno sladko, močno začinjeno, bogato z okusom buče in vedno tako vlažno. Jaz sem veren. Vernik kruha. Vernik v spremembe.

  Naredi bučni kruh. Naredi nekaj dobrih sprememb. Ljubi se, če si v tem.

  B T W – Tako zelo sem vesel, da si tukaj.

  Lep vikend!

   

   

  Začinjen bučni kruh –  prirejeno iz Bon Appétit | november 1995 – recept Verna Bertagne: West Frankfort, Illinois prek epicurious.com

  • 1 1/2 skodelice sladkorja
  • 1 skodelica rastlinskega olja
  • 3 velika jajca
  • 1 16-unčna pločevinka v trdnem pakiranju
  • 3 skodelice večnamenske moke
  • 1 žlička mletega ingverja
  • 1 žlička mletih nageljnovih žbic
  • 3 žličke mletega cimeta
  • 1 čajna žlička mletega muškatnega oreščka
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1 skodelica grobo sesekljanih orehov (neobvezno)

  Pečico segrejte na 350°F. Dva 9x5x3-palčna pekača za štruce namažite z maslom in pomokajte. V veliki skledi stepite sladkor in olje, da se premešata. Zmešajte jajca in bučo. V drugo veliko skledo presejte moko, nageljnove žbice, cimet, muškatni orešček, sodo bikarbono, sol in pecilni prašek. V 2 dodatkih vmešajte v bučno mešanico. Po želji vmešamo še orehe.

  Testo enakomerno razdelite med pripravljene pekače. Pecite, dokler tester, vstavljen v sredino, ne postane čist, približno 1 uro 10 minut. Prenesite na rešetke in ohladite 10 minut. Hlebce z ostrim nožem zarežemo po robu. Hlebce obrnite na rešetke in popolnoma ohladite.