Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » (veganske) bučke iz pirine moke – Javorjevi mafini

(veganske) bučke iz pirine moke – Javorjevi mafini

  Obožujem mafine! Vedno sem, vedno bom. So stalnica v naši hiši – skoraj mi je nerodno pomisliti, koliko serij na teden preletimo – in v zamrzovalniku se vedno najdeta rezervna serija ali dve za hitre prigrizke in lene zajtrke.

  Zadnje čase sem zelo navdušena nad peko veganskih različic naših najljubših. Pred nekaj meseci sem pripravila serijo buč, ki je zanetila ogenj, in zdaj, ko začnem razmišljati o mafinih, vedno razmišljam, ali bi jih naredila z ali brez jajc (maslo, mleko itd.). Glede na to, da mi veliko zmanjkuje jajc (in masla, mleka in seznam se lahko nadaljuje), je res lepo imeti nekaj različic, ki ne potrebujejo ničesar od tega.

  Ena od stvari, ki mi je zelo všeč pri teh mafinih, je, kako mehki in mehki so. Zdaj, ko smo končno uživali v poletnih mesecih, imam raje, da moji kolački vsebujejo malo lažji punč. Ugotavljam, da ko vreme čudovito spremeni temperaturo, moje telo nekako naravno sledi temu in hrepeni po lahkih, svetlih in svežih stvareh.

  Poleg tega je najboljša sezona srkanja sangrije/margarite/rožnatega vina – zato bi veliko raje popil večino svojih obrokov … če razumete, kaj mislim.

  Da bi ti mafini ostali 100 % sladki, vlažni in povsod ljubki, sem dodal na tone svežih bučk, javorjev sirup in olivno olje – ker, veste, dandanes si ne morem preprečiti, da bi jih pekel!~153 ~

  Celoten postopek izdelave mafinov je noro enostaven in gre le za dve skledi!

  V prvi skledi so naše mokre sestavine: bučke, olivno olje, javorjev sirup, melasa, mandljevo mleko in ekstrakt vanilije.

  Druga skleda, sestavljena iz naših suhih stvari: pirina moka, pecilni prašek, kanček soli, kanček sladkorja in naše čudovite začimbe (zdravo, cimet, muškatni orešček in ingver!).

  Ko se bosta vajini skledi srečali, se rokovali in uživali v družbi drug drugega, boste svoje čudovito gosto testo vlili v pripravljen pekač in poslali tiste slabe fante v pečico, da se pečejo naprej. To je prava stvar. Lahko prenesejo vročino! … Ustvarjeni so bili za to!

  Ostanke bučk sem strgala v majhen kupček in jih potresla po nepečenih mafinih, preden sem jih poslala v pečico – tudi mafini imajo radi primerne dodatke in podobno.

  Sveži iz pečice, ti dojenčki niso zdržali niti dneva!

  Morda boste dobili nekaj dvignjenih obrvi in ​​skeptičnih pogledov, ko boste ljudem povedali, da so ti mafini narejeni iz pirine moke, bučk in javorjevega sirupa, toda po prvem grižljaju boste videli le čisto veselje. In kdo si tega ne želi videti na obrazu nekoga?

  *Če vas pirina moka ali bučke res ne navdušujejo, kaj pravite na čudovite mafine z robidami, limono in timijanom? Ali pa veste kaj!? Stavim, da bi vam bili všeč ti polnozrnati mafini z malinami in breskvami, ingverjem – so čiste lepote in preprosto kar izžarevajo prvovrstno poletno sadje!

  (veganski) bučke iz pirine moke – javorjevi mafini – Baker by Nature

  Naredi ducat mafinov

  Sestavine:

  2 1/4 skodelice pirine moke

  1/4 čajne žličke soli

  1 žlica pecilnega praška

  3/4 žličke cimeta

  1/2 žličke muškatnega oreščka

  1 žlička mletega ingverja

  1 skodelica sveže naribanih bučk, naribanih čim drobneje

  1/2 skodelice mandljevega mleka

  1/2 skodelice oljčnega olja

  1/4 skodelice sladkorja

  1/2 skodelice čistega javorjevega sirupa

  1 žlica melase

  Navodila:

  Pečico segrejte na 400 (F). Pekač za mafine namastite ali obložite, postavite na stran.

  V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in začimbe. V ločeni skledi zmešajte bučke, javorjev sirup, mandljevo mleko, olje, sladkor in melaso. Zmešajte mokre sestavine s suhimi in mešajte, dokler se ne združijo.

  Napolnite modelčke za mafine in pecite 18 do 20 minut. Pustite, da se popolnoma ohladi, ali pa si opecite usta in pojejte 2 vroča iz pečice, kot sem jaz.