Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » (Vegansko) Maple Pumpkin Butter

(Vegansko) Maple Pumpkin Butter

  Jesenski Brooklyn je enostavno vzljubiti. Še enkrat, ali ni vse v zvezi z jesenjo samo sanjsko? Ves dan bi lahko kukal po listih, nabiral jabolka in plaval v italijanskem kašmirju (je kdo najel?).

  Ko že govorimo o italijanskem kašmirju, sem obsedena s to pikčasto lepotico. Kaj je na vašem jesenskem seznamu želja?! Rad bi vedel!

  Medtem ko ti razmišljaš o tem in jaz razpravljam o svojem morebitnem nakupu, se za trenutek pogovoriva o bučnem maslu, ok? Včeraj sem jih nekaj naredil! Je veganski, brez sladkorja in naj mi kdo, prosim, prepreči, da ga ne bi jedel naravnost iz kozarca, ker ga skoraj ni več! Da, dobra je dobra stvar.

  Pravzaprav je tako dobro, da bi verjetno morali takoj narediti nekaj; to je enostavno! Vse, kar potrebujete, je konzerviran bučni pire (ali ga pripravite sami!), jabolčni sok, začimbe (ingver, nageljnove žbice, cimet in muškatni orešček), javorjev sirup, limona in nekaj minut. In pojdi!

   (vegansko) javorjevo bučno maslo – Baker by Nature

  Naredi približno 2 skodelici

  1 – 15 oz pločevinka bučnega pireja

  1/2 skodelice jabolčnega soka

  3/4 skodelice javorjevega sirupa

  1 žlička mletega ingverja

  1/2 žličke nageljnovih žbic

  1/4 čajne žličke muškatnega oreščka

  2 žlički cimeta

  2 žlici svežega limoninega soka

  V veliki ponvi zmešajte bučo, jabolčni sok, javorjev sirup in začimbe ter dobro premešajte. Mešanico zavrite. Zmanjšajte ogenj in med pogostim mešanjem kuhajte 25-30 minut. Ko se zmes zgosti, ji primešamo limonin sok in poljubno prilagodimo začimbe. Ko se bučno maslo ohladi, ga shranite v nepredušno zaprti posodi v hladilniku.