Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Temna čokolada-češnja-kokosova kvinoja

Temna čokolada-češnja-kokosova kvinoja

  Končno mi je uspelo! Pripravila sem zajtrk… s kvinojo. Ne bodite neumni zaradi tega – bil je velik uspeh! In čudna raven je precej nizka; v bistvu je kot bolj hrustljava ovsena kaša.

  Ideja o zajtrku s kvinojo mi že nekaj mesecev roji po glavi…

  Bi bilo čudno?! Bi bilo super?! Bi kdaj nehala jesti kolačke iz zamrzovalnika in bi jih že poskusila?!

  Z majhno plažo tukaj, malo izven mesta tam (in veliko jedi zunaj – moja kuhinja je tako … čista ) je zlahka zdrsnilo v zadnji del mojih možganov in bilo vloženo pod »ne pozabite pripraviti, preden se poletje konča, in zdrsnete naravnost v norijo izdelovanja pit (ja, ta čas je skoraj tu!)«.

  Češnje sem si predstavljal kot svežo osrednjo točko v moji pustolovščini s kvinojo za zajtrk, in ko se je poletje počasi iztekalo, sem vedel, da ga moram spraviti v pogon in to narediti zdaj. Tako sem naredil ravno to.

  In bilo je čudovito.

  Temna čokolada, kokos in sveže sesekljane češnje spremenijo kvinojo v zajtrk. Kvinojo sem skuhala s kokosovim mlekom in na koncu dodala kanček cimeta – kremasta, bogata in odličen nadev za oves. Temna čokolada, kokosovi kosmiči in sveže češnje so naredili ta dekadenten in sanjski zajtrk-ville. Po tem uspehu bom zagotovo razmišljal o več idejah za okus kvinoje za zajtrk …

  Cimetovo jabolko? Breskve in smetana? Rumova rozina?

  Možnosti!

  Kvinoja temna čokolada-češnja-kokos

  Za 2 porciji

  1/2 skodelice kvinoje

  1 skodelica kokosovega mleka (nesladkanega)

  1 žlica medu (uporabil sem surovo)

  1/4 žličke cimeta

  1 skodelica svežih češenj (ali katerega koli drugega sadja po vaši želji), grobo narezanih

  1/4 skodelice temne čokolade, grobo narezane na majhne koščke

  1/2 skodelice nesladkanih kokosovih kosmičev

  V srednje veliki ponvi zavremo kvinojo in kokosovo mleko; zmanjšajte toploto na nizko in pokrijte, dokler ni kuhana (približno 12 minut). Ko je kvinoja kuhana, vmešajte med, kokos in cimet. Ohladite približno 5 minut, nato vmešajte češnje in čokolado (čokolada se bo rahlo stopila v kvinojo, v redu je – dodajte več koščkov na koncu, če se počutite ekstra dekadentno)