Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sveže maline & Čokoladne pogačice

Sveže maline & Čokoladne pogačice

  S kiflicami je miza pri zajtrku vedno nekoliko bolj vesela. Ti kolački vriskajo k poletju z rakom svetlih malin, hkrati pa ohranjajo stvari dekadentne z ogromnimi kosi temne čokolade.

  Sveže jagode + čokolada = ljubezen. Dejstvo je!

  Te sladke kolačke sem spekla za hiter zajtrk, preden smo šli na plažo prejšnji teden, in poskrbeli so, da so bili vsi – tudi tisti, ki sovražijo kolačke (!!!) – siti in nasmejani več ur! Kaj več bi si lahko želeli od zajtrka?

   Sveže malinove in čokoladne pogačice – Baker by Nature 

  Sestavine:

  3 1/4 skodelice večnamenske moke
  4 žlice. sladkor
  1 žlica pecilni prašek
  1/2 žličke soli
  1/2 skodelice masla, narezanega na majhne koščke
  1 skodelica težke smetane
  1 veliko jajce
  1 skodelica svežih (ali zamrznjenih) malin
  1 skodelica sesekljane temne čokolade

  2 žlici turbinado sladkorja + 1 žlica smetane, za zaključek kolačkov

  Navodila: 

  Pečico segrejte na 425 (F). V veliki skledi ali skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in sol. Dodajte maslo in mešajte z rezalnikom za pecivo – ali s prsti – dokler zmes ne postane podobna grobemu obroku.

  V majhni skledi zmešajte mleko in jajce. Jagode in čokolado stresite k suhim sestavinam in jih rahlo premešajte, nato dodajte mešanico mleka in jajc. Nežno mešajte, dokler se testo ne združi, nato pa ga zberite v kepo. Na rahlo pomokani površini testo razvaljamo na centimeter debel kvadrat. na pekač. Kvadrat razrežite na približno 16 kosov – jaz sem naredil kvadrat (hm, pravokotnik?), toda ne glede na obliko, ki jo izberete, bodo še vedno odličnega okusa!

  Kručke položite na rahlo pomaščen pekač in jih držite približno en centimeter narazen, tako da bo naokoli dovolj prostora za peko. Vrhove premažemo s smetano in potresemo s turbinado sladkorjem. Pečemo 18 – 20 minut ali dokler niso zlato rjavi. Postrezite toplo!