Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Sendviči s sirom in ocvrtim jajcem na žaru

Sendviči s sirom in ocvrtim jajcem na žaru

   

  Danes sem se zbudil zelo zgodaj. Si vesel zame, kajne? Ste ponosni, da sem se zbudil pred poldnevom? (OPOLDNE!? Kako sem včeraj spal do poldneva, mi pretrese svet)

  Ali še spiš? Zdravo?! Čas je za zajtrk, sonček! Ps – če ste vegetarijanec: to je prav tako čudovitega okusa brez pancete in vedno lahko dodate vegetarijansko slanino ali rezine svežega paradižnika, njam!

   

  Zbuditi se zelo zgodaj z zastavljenim in popolnoma načrtovanim namenom je morda eden najboljših prekletih občutkov v življenju … še posebej, če ta vnaprej načrtovani namen vključuje maslo, sir in slanino.

  Sinoči sem zelo zgodaj opustil bar, glasbo in plesno nevihto. Vidite – danes sem bil zelo navdušen nad pripravo zajtrka. Zajtrk me drži.

   

   

  Zajtrk se dogaja tukaj – prav zdaj – 7:21 zjutraj: sendvič za zajtrk s sirom na žaru in skodelica kave … tukaj se dogaja popolna sreča. Toplo in slano; ta dojenček je udobna jutranja hrana, slastna, vsa stisnjena med dva kosa kruha. To bi lahko bilo tudi kosilo. Ali pa večerjo. To bi lahko bila popolnoma večerja; dodajte zeleno prilogo solate – o ja.

   

   

   

  Kruh iz kislega testa, ocvrta jajca, panceta, bazilika, zelena čebula in sir = moj novi najljubši sendvič za zajtrk.

   

  Rahlo sem obseden s sendvičem za zajtrk in zdi se, da vsak drugi dan sprejmem novega najljubšega. Upam, da ti je ta navada v redu in da sva lahko še vedno prijatelja in skupaj jeva res okusno hrano. To bi bilo sanjsko.

   

  Ob kateri hrani se najraje zbujaš?

  Sendviči s sirom na žaru in ocvrtimi jajci – Bon Appétit | april 2011

  donos: Naredi 4

  aktivni čas: 20 minut

  • 12 rezin pancete (italijanska slanina)
  • 2 žlici masla
  • 4 rezine kislega kruha
  • 8 tankih rezin sira provolone
  • 4 velika jajca
  • 1 majhna zelena čebula, sesekljana
  • Ostružki parmezana
  • 12 svežih listov bazilike ali listov rukole

  Skuhajte panceto v veliki ponvi proti prijemanju na srednje močnem ognju, dokler ne postane hrustljava. Prenesite na papirnate brisače. Rezervirajte ponev z odcedkom.

  V izjemno veliki ponvi proti prijemanju na srednjem ognju stopite maslo. Dodajte 4 rezine kruha; vrh vsakega z 2 rezinama provolona. Potresemo s črnim poprom. Kuhajte, dokler se sir ne stopi, 3 do 4 minute.

  Medtem na srednjem ognju segrejte ponev s kapljicami. Razbijte jajca v ponev; kuhajte, dokler se beljaki ne strdijo, rumenjaki pa so še tekoči, 2 do 3 minute. Postavite 6 rezin pancete in 2 jajci na vsak od 2 toastov s sirom. Na vrh jajc potresemo čebulo, parmezan in baziliko, nato preostale rezine kruha, stran s sirom navzdol. Sendviče prerežite na pol in postrezite.