Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Rjava – Maslene palačinke z marmelado iz svežih borovnic & Mascarpone sir

Rjava – Maslene palačinke z marmelado iz svežih borovnic & Mascarpone sir

  Zadnjih nekaj let sem bil naravnost navdušen nad mislijo na Pariz. Pariz, Pariz, Pariz! Moj ubogi – in zelo potrpežljiv – fant predobro pozna to zver obsedenosti; Brez sramu zamahnem z očmi z divjo animacijo, kadar koli slišim nekoga omeniti glavno mesto Francije. To je domislica, ki jo poskušam nadzorovati 😉

  Za svoje evropsko potepanje po Evropi deloma krivim Woodyja Allena. On je mojster osvajanja mest in v mojem primeru me zapelje, da se vanje noro zaljubim. Dobesedno sem gledal Manhattan Murder Mystery 3 tedne, preden sem se odločil zapustiti PA in svoje življenje preseliti v New York. Zato ni presenetljivo, da je bilo zame, ko sem videl ‘Polnoč v Parizu’, vsega konec. Živo se spominjam, kako sem po filmu hodil po ulici Bleecker Street, moj um pa je bil zapleten z mislimi in slikami o tem, kako veličastno bi bilo življenje tam. Sem precej Gil Pender … v 26-letnem ženskem telesu. Če nimate pojma, o čem govorim, si prosim izposodite film. To je dragulj.

  Včeraj zjutraj sem bil izjemno razpoložen za sanjarjenje in po tem, ko sem se zbudil v neobičajno hladen in vlažen dan tukaj v New Yorku – še posebej za sredino julija – sem točno vedel, kaj je treba narediti. Najprej kava. Nenehno. Potem pa palačinke! Maslo sem prepražil, preden sem ga dodal v testo za palačinke, da je malo popestrilo – in da je moja kuhinja čudovito dišala. V testo sem dodal tudi nekaj ruma in limonino lupinico, nato pa palačinke kuhal, dokler niso postale čisto zlate in popolnoma čudovite. Namazali smo nekaj sveže borovničeve marmelade in kanček sira mascarpone, nežno premešali skupaj in po hitrem zlaganju ugotovili, da smo zagrizli v svoj mali košček Pariza. No … vsaj tako mi bo ostalo v lepem spominu.

  Zdaj pa, če mi oprostite (in moje odkrušene nohte …), imamo ostanke, za katere moramo poskrbeti.

  Brown – Maslene palačinke s svežo borovničevo marmelado in mascarpone sirom – Baker by Nature

  Za testo za palačinke

  Sestavine:

  2 veliki jajci

  1 žlička limonine lupinice

  2 žlici ruma

  3 žlice sladkorja

  2 žlici popečenega masla

  1 skodelica mleka

  1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

  1/4 skodelice vode

  1 skodelica moke

  Maslo za pekač

  Navodila:

  Vse sestavine dajte v mešalnik in mešajte približno 15 sekund; Samo dokler se vse ne združi. Posodo mešalnika postavite za eno uro v hladilnik pred uporabo.

  Ko ste pripravljeni za uporabo, segrejte dobro namaščen 10″ krep na srednje močnem ognju. Vlijte 1/4 skodelice testa v segreto ponev, vrtite, da se enakomerno prekrije, in kuhajte približno 40 sekund, nato pa obrnite in kuhajte še 15 sekund. Kuhane palačinke zložite na povoščen papir, med vsako palačinko pazite, da položite svež kos, da se ne sprimejo skupaj. Uporabite takoj ali zavijte v saran folijo in shranite do 48 ur.

  Za borovničev džem

  Sestavine:

  1 1/2 skodelice svežih borovnic

  3/4 skodelice sladkorja

  1/4 skodelice vode + 2 žlici

  1 žlička limonine lupinice

  1 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta

  Navodila:

  V majhni kozici počasi zavrite borovnice, vodo in sladkor. Kuhajte približno 20 minut ali dokler ne dosežete želene gostote. Ponev odstavite z ognja in vanjo vmešajte limonino lupinico in vanilijo.

  Za sklop krep:

  4 unče mascarpone sira

  Krep školjke

  Marmelada iz svežih borovnic

  Sveže borovnice za okras (neobvezno)

  Navodila:

  Na sredino kuhane palačinke namažemo eno zvrhano žlico borovničeve marmelade in eno zvrhano žlico mascarpone sira. Krep prepognemo na pol in nato še enkrat na pol. Okrasite s svežimi borovnicami in pojejte!