Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Pumpkin Cinnamon Sugar Donuts (Vključuje vegansko različico)

Pumpkin Cinnamon Sugar Donuts (Vključuje vegansko različico)

  Pumpkin Cinnamon Sugar Donuts so pečeni, ne ocvrti in pripravljeni v manj kot 20 minutah! Tako enostavno in popolno za zajtrk! Pire bučne pite in bučne začimbe dajejo tem pečenim krofom neverjeten bučni okus!

  Pečeni bučni krofi

  Lep dan, prijatelji! Danes je vse v znamenju buč, sladkorja in KROFOV!

  Priznanje: O teh puhastih bučnih krofih s cimetom in sladkorjem sanjam že od JUNIJA. Kaj lahko rečem? Moje bučno ljubeče srce ne pozna letnih časov.

  Potem sem spet dekle, ki je julija skuhalo počrnjeno piščančjo juho z ramenskimi rezanci … tako da morda vse to ni presenečenje?

  Če ste mi podobni, potem obožujete krofe v skoraj vseh oblikah! Kljub temu sem navdušenec nad pečenimi krofi in se odločim, da bom svojo ponev za krofe v 99,9 % primerov prevrel v lonec z oljem. Rad imam svoje krofe, debele in puhaste. S

  včasih so lahko pečeni krofi preveč tortisti in mehki, vendar je ta različica puhasta, a čvrsta. <— Najboljše iz obeh svetov, srček ♥♥♥

  Kako narediti bučne krofe

  Torej, tukaj je nekaj podrobnosti o tem, kaj boste potrebovali, da bodo ti sanjski krofi postali resničnost! Za suhe sestavine boste potrebovali večnamensko moko, rjavi sladkor, pecilni prašek, začimbo za bučno pito in sol.

  Za mokre sestavine boste potrebovali mleko (ali mandljevo mleko), pire iz bučne pite (da, tistega z že dodanimi začimbami) in stopljeno maslo (ali utekočinjeno kokosovo olje). Za pripravo cimetove sladkorne obloge boste potrebovali tudi granulirani sladkor in mleti cimet.

  Razmišljal sem o tem, da bi tem krofom dodal posip ali glazuro, toda po poskusnem okušanju serije za serijo sem se odločil dovoliti naravnemu šarmu teh bučnih krofov, da zasijejo sami. Včasih je manj več, veš?

  Pred nekaj leti sem se lotil veganske peke in zdelo se je, da vam je res všeč. Zato vam danes spodaj ponujam DVA recepta. Prvi je tradicionalni pečen bučni krof s cimetom in sladkorjem, drugi pa je VEGAN pečen bučni krof s cimetom in sladkorjem. Naredil sem obe seriji za zabavo prejšnji vikend, ju postavil na isti krožnik (brez skrbi – nihče na zabavi ni bil vegan!) in uganite kaj? Nobeden od mojih prijateljev ni omenil okusa razlike med obema. Obe različici sta sladki, puhasti in zelo zasvojeni!

  Več receptov za krofe

  • Krofi iz bučne kavne torte
  • Nutella cimet sladkorni krofi 
  • Rjavi masleni jabolčni krofi
  • Krofi iz kavne torte z vanilijevo glazuro 
  • Rjavi masleni krofi s cimetom in sladkorjem 

  Popoln pekač za pečene krofe

  P.S. Če ravnokar potopite prste v igro s pečenimi krofi in kupujete pekač za krofe, je tukaj tisti, ki ga uporabljam zadnja 3 leta. Je precej poceni, zelo trden in no, preprosto mi je všeč!

  Bučni krofi s cimetom in sladkorjem

  Vlažni in puhasti krofi Pumpkin Cinnamon Sugar so pečeni, ne ocvrti in pripravljeni v samo 20 minutah!

  -84 { fill: }-84 33 -84-33); }-84 50 -84-50); }-84 66 -84-66); -84-33 stop -84-50 stop -84-66 stop { stop-color: }5 od 18 glasov

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 8 minut Čas kuhanja 12 minut Čas neaktivnosti 5 minut Skupni čas 25 minut

  Course BreakfastCuisine American

  Porcije 6 pečenih krofov

  Sestavine

  Tradicionalna različica:

  1 skodelica + 1/4 skodelice večnamenske moke

  1/2 skodelice svetlo rjavega sladkorja, pakirano

  1/2 čajne žličke soli

  1 čajna žlička pecilnega praška~253 ~3/4 čajne žličke bučne začimbe

  1/4 skodelice *pire iz bučne pite

  2 1/2 žlici nesoljenega masla, stopljenega

  1/2 skodelice mleka (uporabil sem polnomastno, vendar bo primerna katera koli vrsta)~ 253~

  Za cimetov sladkorni obliv:

  3 žlice nesoljenega masla, stopljenega

  1 skodelica sladkorja

  1 1/2 žlice cimeta

  Veganska različica:

  1 skodelica + 1/4 skodelice večnamenske moke

  1/2 skodelice svetlo rjavega sladkorja, pakirano

  1/2 čajne žličke soli

  1 čajna žlička pecilnega praška

  3/4 čajne žličke bučnih začimb

  1/4 skodelica *pire iz bučne pite

  2 1/2 žlici kokosovega olja, stopljenega

  1/2 skodelice mandljevega mleka

  Za cimetov sladkorni obliv:

  3 žlice kokosovega olja, stopljenega

  1 skodelica sladkorja

  1 1/2 žlice cimeta

  Navodila 

  Tradicionalna različica:

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F).

  Izdatno namastite pekač za krofe; odstavite.

  V veliki skledi zmešajte suhe sestavine. V ločeni skledi zmešajte bučni pire, stopljeno maslo in mleko. Mokro zmes nežno premešajte v suho zmes – ne premešajte!

  Zmes z žlico nalijte v pripravljen pekač za krofe in pecite 10-11 minut ali dokler krofi ne odskočijo nazaj, ko jih rahlo pritisnete. Pustite, da se krofi nekaj minut ohlajajo v pekaču, preden jih prestavite na rešetkasto posodo, da se ohlajajo še nekaj minut.

  Med tem stopite maslo za premaz s cimetovim sladkorjem; dati na stran. V srednje veliki skledi zmešajte sladkor in cimet; odstavite.

  Ko so krofi dovolj ohlajeni, da jih lahko obvladate, jih pomočite v stopljeno maslo, nato pa jih povaljajte v mešanici cimetovega sladkorja; ponavljajte, dokler niso pokriti vsi krofi.

  Te krofe je najbolje pojesti na dan, ko so narejeni.

  Veganska različica:

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F).

  Krof izdatno namastite ponev; odstavite.

  V veliki skledi zmešajte suhe sestavine. V ločeni skledi zmešajte bučni pire, kokosovo olje in mandljevo mleko.

  Mokro zmes nežno vmešajte v suho zmes – ne premešajte!

  Zmes z žlico vlijte v pripravljen pekač za krofe in pecite 10 -11 minut ali dokler krofi ne odskočijo nazaj ob rahlem pritisku. Pustite, da se krofi nekaj minut ohlajajo v pekaču, preden jih prestavite na rešetko, da se ohlajajo še nekaj minut.

  Med tem stopite kokosovo olje za premaz s cimetovim sladkorjem; dati na stran. V srednje veliki skledi zmešajte sladkor in cimet; odstavite.

  Ko so krofi dovolj ohlajeni, jih potopite v stopljeno maslo, nato pa jih povaljajte v mešanici cimetovega sladkorja; ponavljajte, dokler niso pokriti vsi krofi.

  Te je najbolje pojesti na dan, ko so narejeni.

  Opombe

  Pire iz bučne pite je na voljo v večini trgovin. Če najdete samo bučni pire, suhim sestavinam obvezno dodajte 1/2 čajne žličke mletega cimeta, 1/4 čajne žličke mletega ingverja, 1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka in ščepec nageljnovih žbic.