Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Polnozrnata malina & Breskovi ingverjevi mafini

Polnozrnata malina & Breskovi ingverjevi mafini

  Zdržal sem vse 3 dni, preden sem se predal sladkorju in prižgal nedavno odsluženo pečico.

  3 slabi dnevi! V svojih bitkah sem taka zastavica, toda s hladnim brooklynskim vetričem, ki je prijazno poplesaval skozi moje majhno okno, in brezhibno vztrajno srbečico, ki bi jo bilo povsem nemogoče prezreti, sem rešil razum in se prepustil potenju v kuhinji. To je veliko ceneje kot terapija.

  Moral sem se zasmejati, ko sem pečico prižgal na 350 stopinj in pri tem svoj govor “ne bom šel niti blizu tistemu, ki izpušča toploto, čemur pravite pečica, vsaj do septembra” naravnost skozi vhodna vrata. Kot vidite, mi primanjkuje discipline tudi v najmanjših zadevah.

  Poskušal sem živeti s fiksnim proračunom (ki vključuje razmetavanje s čudovitimi jajci s tržnice – ali vidiš tisto pero!? V kartonu je bilo nežno perje – zdaj je sveže!), sem kopal po zamrzovalniku molil, da obstaja nekaj, kar bi me hitro rešilo moje bede hrepenenja po sladkorju.

  Kaj je to …? Zamrznjene maline … In zamrznjene breskve … In počakaj … ali se ne skriva posodica kristaliziranega ingverja nekje na vrhu hladilnika? Oh.Da.Tam.Je!

  V tistem trenutku sem vedela, da se bo zgodila čarovnija z muffini. Naključje je lepa stvar.

  Najboljši del muffinov je, kako hitro se vse skupaj sestavi. Sestavljanje testa je trajalo največ 10 minut (in slikam!), kar mi je pustilo dovolj časa za premislek o pomembnih zadevah.

  Primeri:

  Naj posvojim mačko? Natančno koliko mafinov sem pojedel samo v testu? Če dobim muco, bi bilo Bruce dobro ime? Kaj pa Godzila? Najpomembneje pa je, kako pripraviti Ryana Goslinga, da pride pospravit njihove kuhinjske katastrofe brez srajce?

  To je bila intenzivna seja razmišljanja.

  Ko sem zavohala gosto testo čudovitih odtenkov, ki se je blaženo spreminjalo v polno zrasle mafine, je vse kliknilo – zdaj imam vse, kar potrebujem, tukaj. In to …

  No, to je najboljši občutek, ki si ga dekle lahko želi.

  Pojdi si nadeti kolaček in reci, naj se toplota umakne … vsaj za 30 minut, ko so vklopljene tvoje pečice.

  Polozrnati mafini z malino in breskovim ingverjem – Baker by Nature

  Pridobi 12 muffinov

  1 skodelica polnozrnate moke

  1 skodelica večnamenske moke

  1/2 čajne žličke soli

  2 žlički pecilnega praška

  2 žlici kristaliziranega ingverja, drobno sesekljanega

  1/2 čajne žličke ingverja v prahu

  1 palčka (4 oz) nesoljenega masla, pri sobni temperaturi

  1 skodelica granuliranega sladkorja

  2 veliki jajci, pri sobni temperaturi

  1/4 čajne žličke mandljevega izvlečka ali 1 čajne žličke vaniljevega izvlečka (uporabil sem mandelj, ko sem ugotovil, da mi je zmanjkalo vanilije, in všeč mi je bil subtilen okus, ki ga je dal temu posebnemu receptu, vendar sem prepričan, da se bo tudi vanilija odlično obnesla )

  1 skodelica zamrznjenih breskev, narezanih na majhne koščke

  1 skodelica zamrznjenih malin

  1 skodelica grškega jogurta

  1/4 skodelice rjavega sladkorja za potres po vrhu

  Navodila:

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F). Pripravite pekač za mafine s podlogami.

  V srednje veliki skledi zmešajte moko, sol, pecilni prašek, ingver v prahu in kristaliziran ingver, odstavite. V veliki skledi ali stojalnem mešalniku smetano maslo in sladkor skupaj na srednji hitrosti, dodajte vanilijev ali mandljev ekstrakt, dobro stepite. Dodajte jajca eno za drugo. Zmanjšajte hitrost na nizko in dodajte mešanico moke v 3 delih, izmenično z grškim jogurtom, začnite in končajte z mešanico moke – pazite, da ne premešate! Izklopite mešalnik in z veliko leseno žlico nežno vmešajte sadje. Z veliko zajemalko za sladoled postrgajte maso v obložen pekač za mafine, potresite z rjavim sladkorjem in pecite 25-30 minut, vrhovi bodo rahlo zlati. Ohladite 10 minut na pladnju, preden jih prestavite na rešetko za kuhanje.