Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Palačinke iz polnozrnatega-pšeničnega-cimetovega-bananinega kruha

Palačinke iz polnozrnatega-pšeničnega-cimetovega-bananinega kruha

  Lahke in puhaste polnozrnate palačinke iz bananinega kruha so polnega okusa, posute s cimetovimi čipsi in tako okusne, da sploh ne boste vedeli, da so dobre za vas! Kar se tiče palačink, je to 😉

  Ena stvar, ki jo imam TAKOJ rada: te palačinke! Popolnoma sem navdušen nad njimi.

  Tako zelo, da me le malo zmoti dejstvo, da v našem zamrzovalniku sedi približno 12 teh dojenčkov … in sirup je tako blizu, da ga skoraj voham … in lahko bi jih imel na kupu in soparno v manj kot 5 minutah … in in in

  št. Osredotoči se, Ashley. Fokus. Tukaj sem, da vam povem, zakaj bi morali to narediti. Tukaj sem, da se s tabo pogovorim o palačinkah! Tukaj sem, da vas vse navdušim nad scenarijem s steklenico sirupa.

  Zdaj bom ohranil vso samokontrolo, ki jo imam, in to omogočil 😉 Ste pripravljeni?

  Naredimo to!

  Pa palačinke. Te palačinke. Zahrbtni so! Zahrbtno dobro zate, to je. Ali vsaj, saj veš, bolje zate. Recept uporablja 100-odstotno polnozrnato moko, mešanico mandljevega mleka in grškega jogurta ter le kanček oljčnega olja. Vendar ne skrbite – ne boste niti opazili, da je tam. Pinky obljuba 😉

  Poleg vseh teh čudovitih, zdravih sestavin imajo te palačinke tudi zrele, zdrobljene banane, cimetov čips in kanček grelnih začimb, da dobijo pravi učinek “bananinega kruha”, ki smo ga iskali. Prav tako so TAKO debeli, lahki in puhasti. Navdušila sta me predvsem njihova oblika in tekstura, ki sta pomembni stvari pri igri palačink.

  Zdaj je vse, kar morate storiti, da tečete v svojo kuhinjo, pocrkljate visok kupček in prelijete s tem, kar izberete. Toda ali lahko predlagam rezine sveže banane, pest cimetovih žetonov in pravi javorjev sirup? So resnično popoln pridih k srečnemu koncu vašega zajtrka.

  Polnozrnate palačinke iz bananinega kruha s cimetovim čipsom

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  3 velika jajca

  4 žlice temno rjavega sladkorja

  6 žlic oljčnega olja

  campaignIcon Recipes

  1 skodelica mandljevega mleka

  ½ skodelice polnomastnega grškega jogurta

  2 veliki zreli banani , pire ali zdrobljen ZELO dobro

  1 čajna žlička vanilije

  ½ čajne žličke cimeta

  1/4 čajne žličke muškatnega oreščka

  1/4 čajne žličke mletih nageljnovih žbic

  2 skodelici polnozrnate moke

  2 žlici pecilnega praška

  ½ čajne žličke soli

  3 žlice vode

  1 skodelica cimetovega čipsa, plus dodatek za posipanje

  Narezane koščke banane in javorjev sirup za serviranje, neobvezno

  Navodila 

  Navodila

  V veliki skledi zmešajte jajca, rjavi sladkor in olivno olje. Dodajte mandljevo mleko, jogurt, bananin pire in vanilijo; stepajte dokler ni gladko.

  Vmešajte cimet, muškatni orešček, nageljnove žbice, moko, pecilni prašek in sol; mešajte, dokler se ne vključi. Dodajte vodo in mešajte, dokler ni gladka. Vmešajte cimetove čipse.

  1/4 skodelice testa vlijte na srednje vroč (pomaščen) ponev in pecite približno 3 minute na prvi strani ali dokler na vrhu ne začnejo divje brbotati; obrnite in kuhajte 1-2 minuti na drugi strani. Postrezite vroče s sirupom, bananami, cimetovim čipsom ali čim drugim po želji.