Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Pečeni krofi z grenivkinimi makovimi semeni

Pečeni krofi z grenivkinimi makovimi semeni

  Pečeni, ne ocvrti, ti svetli in citrusni krofi z makovimi semeni grenivke so popolna jutranja poslastica! Najboljši del? Pečejo se v samo 10 minutah.

  Krofi za zajtrk so najboljša stvar na svetu! Včeraj sva imela oba prosto dopoldne, zato sem spekla te sladice z grenivkinim makom kot dodatno posebno jutranjo poslastico in vau! Bila je takojšnja ljubezen. Pojedel sem dva, ne da bi zamrmral eno besedo! In če me sploh poznaš, se to nikoli ne zgodi. Jaz sem klepetulja do konca.

  Kar mi je zelo všeč pri teh pegastih krofih z makom, je to, kako so lahkotni in citrusni! So lep način za razbijanje vse težke zimske hrane, ki se te dni zadržuje. In preprosto obožujem citruse! Navsezadnje je osvežujoč … celo – ali naj rečem še posebej – v obliki krofov 😉

  Okus grenivke je subtilen, a briljantno živahen – še posebej v glazuri (!!!). Če ste ljubitelj sladic s citrusi, mislim, da boste močno padli na te čudovite majhne krofe! Samo opozorilo … ustavljanje pri enem najverjetneje ne bo zgodilo! Povzročajo odvisnost.

  Pečeni grenivkini makovi krofi

  NATISNI RECEPT

  Sestavine 

  Za krofe:

  1 1/4 skodelice večnamenske moke

  1 1/4 čajne žličke pecilnega praška

  1/2 čajne žličke soli

  3 žlice maka

  1/2 skodelica granuliranega sladkorja

  1 žlica grenivkine lupinice

  2 1/2 žlici nesoljenega masla, stopljenega

  1 veliko jajce, na sobni temperaturi

  1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

  1/4 skodelice mleka (polnomastnega, zmanjšana vsebnost maščobe, posneto mleko ali mandlji bi se tukaj dobro obnesli)

  Za glazuro:

  1 1/4 skodelice slaščičarskega sladkorja

  1-2 žlici grenivkinega soka

  Navodila 

  Za krofe:

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F). Izdatno namastite pekač za krofe; odstavimo.

  V majhni skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in mak; odstavite.

  V veliki skledi zmešajte granulirani sladkor in lupinico grenivke; mešajte s prsti, dokler se lupinica enakomerno ne porazdeli po sladkorju. Dodajte stopljeno maslo in stepajte, dokler se ne združi. Dodajte jajce in vanilijo; dobro pretlačite. Vmešajte mleko.

  Dodajte suhe sestavine in z gumijasto lopatico nežno zmešajte zmes, mešajte le toliko časa, da se zmes enakomerno poveže.

  Gosto maso z žlico vlijte v modelčke pripravljenega pekača, tako da napolnite vsak modelček 2/3 poti. Pecite 10-11 minut ali dokler niso čvrsti in rahlo zlati na vrhovih.

  Odstranite pekač iz pečice in pustite, da se krofi ohlajajo vsaj 10 minut na pladnju, preden jih prestavite na hladilno posodo, da se popolnoma ohladijo.

  Ko se ohladi, vsak krof pomočite v glazuro in postrezite! Glazura res traja nekaj minut, da se strdi, zato boste morda želeli počakati približno 5 minut po glaziranju, da se vpije … vendar je težko!

  Za glazuro:

  V široki, plitvi posodi združite sok in sladkor ter stepite, da se združijo. Ohlajene krofe previdno pomočite v glazuro in pustite počivati ​​5 minut – če lahko počakate – preden jih postrežete.