Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Najboljša omleta iz beljakov

Najboljša omleta iz beljakov

  Moram priznati, da ko gre za pripravo dobre – ne, ODLIČNE omlete – sem se vsega, kar vem, naučil od čudovitih moških v moji življenje. Od mojih bratov do mojega fanta, vsi so izvrstni izdelovalci jajc in dolga leta sem se vedno samo usedel in pustil, da me nahranijo, ko sem potreboval popravilo jajc.

  Kaj naj rečem? Zanima me človek, ki zna delati z metlico 😉

  Buuuuuuut! Ko sem začel razmišljati o tem, da bi naredil to serijo o malicah ob koncu tedna, sem ugotovil, da je skrajni čas, da se naučim, kako narediti to prekleto stvar sam, in fantje … Nisem bil naraven za pripravo dobrih jajc. Bilo je tako čudno in grozljivo. Mislim, kdo bi vedel, da obstaja toliko načinov, kako pokvariti jajca?!

  Po približno 65 disketnih, grdih, povsod naštetih poskusih omlete sem jo končno dobil. Pravzaprav sem res razumel, stari. To je najboljša beljakova omleta, kar sem jih kdaj jedel. In izbirčni in spretni fantje v mojem življenju se strinjajo! Pravzaprav … sploh niso vedeli, da manjkajo rumenjaki! Hehehe. Rada sem zjutraj prismuknjena 😉

  P.S. Za prelive sem uporabil feto, olive, pečeno rdečo papriko in mlado čebulo (približno 1 žlico vsakega) in to je moj novi najljubši! Moral bi poskusiti!

  Najboljša omleta iz beljakov – Baker by Nature

  Posluži 1; podvojite po potrebi

  Sestavine:

  4 veliki beljaki

  1 1/2 žlice vode

  1/4 čajne žličke soli

  1/4 čajne žličke sveže mletega črnega popra

  Kokosovo olje za namastitev pekača

  Navodila:

  V majhni skledi stepemo beljake, vodo, sol in poper, da se dobro povežejo in spenijo; približno 1-2 minuti. Na srednjem ognju segrejte majhno ponev. Dodajte majhno količino kokosovega olja v ponev, zavrtite, da se prekrije, nato dodajte beljakovo mešanico in ponovno zavrtite. Kuhajte 1-2 minuti ali dokler se jajca ne strdijo. Nežno dvignite eno stran jajc in pustite, da morebitna nekuhana jajca kapljajo navzdol in se kuhajo. Na eno polovico dodajte kakršne koli prelive, ki jih uporabljate, nato omleto obrnite in kuhajte še eno minuto, preden zdrsnete na krožnik. Postrezite takoj.