Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Marelice, polnjene s kremo iz indijskih oreščkov s svežo baziliko

Marelice, polnjene s kremo iz indijskih oreščkov s svežo baziliko

  Ko gostim večerjo – pa naj bo to za dvanajst ali dva (da, še vedno je lahko zabava samo z dvema!) – se nagibam k pripravi super lahkih, super svežih, super preprostih sladic.

  Sladice, ob katerih si upaš vprašati … “se to sploh šteje za sladico?”. Sladice, ki iz vašega prenatrpanega trebuščka pošiljajo sporočilo vašim omamljenim in zmedenim možganom, da je »kul imeti eno … celo dve«. Sladice, ki jih lahko prav tako preprosto pripravite v popoldanski prigrizek ali razvajajoč zajtrk.

  Vem, da ta recept ni recept. Vendar je resnično popoln za lahko sladico po obroku, ki ljudem ne bo pustila, da bi se nerodno domislili načinov, kako bi vam povedali, da so preveč polni za čudovito stvaritev, s katero ste se trudili ves dan.

  Na težji način sem se naučil, da ne glede na to, kako lepa je lahko torta, ki si jo izpopolnjeval 9 ur, ali ne glede na to, kako umreti za tvoje značilne rjavčke so v resnici, da ko so ljudje siti, poln … in na žalost to pomeni, da tvoja pregrešno dekadentna sladica konča sama v drive-inu.

  Vnesite marelice, polnjene s kremo iz indijskih oreščkov s svežo baziliko. So praznik poletnega sadja in zelišč.

  Tako lahki so! Tako sveže so! Tako presneto srčkani so!

  In če res potrebujete dodatno prodajno prednost, potrebujete približno 6 minut, da jih sestavite skupaj in izgledajo naravnost prekleto čudovito, ko sedite na vašem kuhinjskem pultu.

  Med mano in tabo… Veliko sem premišljeval, da bi te dojenčke globoko potopil v stopljeno temno čokolado, a sem se odločil, da se bom lepo obnašal in ohranil čistost… a če se počutiš poredno, ti pravim, da izvoli!

  Včeraj sem objavil Kako: krema iz indijskih oreščkov, zato kliknite, če potrebujete pomoč pri pripravi serije.

  Marelice, polnjene s kremo iz indijskih oreščkov s svežo baziliko – Baker by Nature

  6 marelic, opranih, posušenih, razpolovljenih in izkoščičenih

  1 skodelica kreme iz indijskih oreščkov, pomešana z 1 – 2 žlicama surovega medu ali agave in 1/2 čajne žličke cimeta (zelo mi je všeč med, vendar se agava dobro obnese in bo odlična izbira, če jo postrežete veganom)

  2 žlici bazilike, narezane na tanke

  Navodila:
  Marelice prerežite na pol, jim izkoščičite in lepo razporedite po velikem ali servirnem krožniku. Vsako marelico nadevajte z eno žlico kreme iz indijskih oreščkov, nato pa potresite z baziliko. Postrezite takoj.