Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Marble Frosted Donuts

Marble Frosted Donuts

  Točno dve ulici stran od hiše, v kateri sem odraščal, je trgovina s krofi. Dobra trgovina s krofi, moram opozoriti. Lastnica – Suzy Jo Anne (da; pravo ime) – naredi točno 120 krofov vsak dan – in vsak dan brez dvoma VSEH omenjenih 120 krofov ODLETI s polic. Če želite kakršno koli možnost, da dosežete svoj najljubši okus – ali kateri koli okus, kar se tega tiče – morate priti zgodaj … drugače je izbira majhna.

  Moj najljubši? Krofi z glazuro iz marmorja. Mehak in sladek masleni obroč, prelit z gosto vanilijevo glazuro IN vrtincem čokolade >>> To je najboljše iz obeh svetov, srček! Prav tako je vedno prvi krof! Ko sem za praznike doma, se zbudim ob jutranji zori, da se lahko najprej osredotočim na VSE te lepote v marmorju 🙂

  Na vašo srečo sem poustvaril ta “slavni” recept, tako da lahko doma pripravite čisto svojo serijo. Že sam po tem receptu je vredno porabiti 8 dolarjev za pekač za krofe.

  Največja razlika med mojim receptom in tistimi, ki bi jih kupili v pekarni, je v tem, da so ti krofi pečeni – ne ocvrti. Ustvaril sem recept za osnovo, ki je dovolj gosta, da zdrži gosto glazuro (sovražim, ko mi krofi razpadajo …), a vlažna in nežna na ugriz. Toliko fantastičnih maslenih drobtin! Nom nom nom.

  Za glazuro sta potrebni dve skledi. Eno za vanilijevo glazuro in eno za čokolado. Oba sta tako enostavna za sestavljanje in bosta potrebovala le nekaj sekund, da jih sestavite skupaj. Vanilija je preprost slaščičarski sladkor, smetana in vanilija. Čokolada je slaščičarski sladkor, kakav v prahu in smetana. Enostavno peasy! Za razliko od mnogih receptov za krofe boste te krofe dejansko zamrznili z nožem. No, vsaj vanilijeva glazura. Za čokoladni vrtinec priporočam, da glazuro zajamete v vrečko z zadrgo, odrežete majhen kotiček na enem koncu in nato zavrtite v veselje svojih src! Pravzaprav ni napačnega ali pravega načina za zamrzovanje teh krofov … dokler se zabavate 😉 So okusni, lepi in manj lepi …. obljuba!

  Krofi z glazuro iz marmorja

  Krofi z glazuro iz marmorja

  NATISNI RECEPT
  PIN RECEPT

  Čas priprave 10 minut Čas kuhanja 10 minut Čas neaktivnosti 10 minut Skupni čas 30 minut

  Course BreakfastCuisine Donuts

  Sestavine 

  1 skodelica + 2 žlici večnamenske moke za peko

  1/2 skodelice temno rjavega sladkorja

  1/2 čajne žličke soli

  1 čajna žlička pecilnega praška

  1/2 skodelice polnomastnega mleka~253 ~2 1/2 žlici nesoljenega masla, stopljenega

  1 veliko jajce, pri sobni temperaturi

  Za vanilijevo glazuro:

  2 skodelici slaščičarskega sladkorja

  2 žlici težke smetane (morda boste potrebovali več)

  1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

  Za čokoladni obliv:

  1/2 skodelice slaščičarskega sladkorja

  1/2 skodelice kakava v prahu

  3 žlice težke smetane

  ~453 ~

  Navodila 

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F).

  Rahlo namastite pekač za krofe; odstavite.

  V veliki skledi zmešajte suhe sestavine. V ločeni skledi zmešajte mleko, maslo in jajca. Mokro zmes nežno premešajte v suho zmes – ne premešajte!

  Zmes z žlico nalijte v pripravljen pekač za krofe in pecite 10-11 minut ali dokler krofi ne odskočijo nazaj, ko jih rahlo pritisnete. Pustite, da se krofi ohlajajo nekaj minut v pekaču, preden jih prestavite na rešetkasto posodo, da se popolnoma ohladijo.

  Ko se krofi ohladijo, pripravite glazuro(e).

  V srednje veliki skledi za mešanje zmešajte sladkor v prahu, smetano. , in vanilijo. Dobro premešaj. Glazura mora biti zelo gosta, vendar zlahka mazljiva. Če je pregosto, dodajte malo smetane, dokler ne doseže želene konsistence.

  V ločeni srednje veliki posodi za mešanje zmešajte sladkor v prahu, kakav v prahu in smetano. Dobro premešaj. Glazura mora biti tanjša od vaniljeve glazure, po potrebi dodajte še smetano.

  Ko so krofi popolnoma ohlajeni, jih vrhove obilno premažite z vanilijevo glazuro, nato pa vsak vrh prelijte z malo (ali veliko) čokoladne glazure. .