Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Mandelj & Ricotta bananine palačinke

Mandelj & Ricotta bananine palačinke

  Pozdravljeni, super ljudje! Ali ste pripravljeni na PANCAKE IT UP? Ker smo tako pripravljeni na to. Danes! Takoj zdaj! Gremo!

  Uau!!!

  Torej. Kakšne so vaše palačinke ob koncih tedna?

  Za nas se vedno spreminja! Včasih je to preprost sklad za dva. Drugič – v redu … večino časa – je to OGROMEN kup za enega. In občasno palačinke spremenijo naše majhno mesto v popoln zajtrk, poln prijateljev, kave in slanine!

  Zadnji scenarij je zagotovo moj najljubši! Sem oseba, ki zajtrkuje. Tudi jaz sem slanina. Je pa kul, če nisi. V teh palačinkah ni slanine 😉

  Veš kaj je v teh palačinkah?! mandlji! Veliko in veliko njih. Imajo mandljevo mleko. In mandljevo moko. In mandljev izvleček. In oh počakaj … MANDELJNI mandlji. Majhni razrezani. Slastni so!

  Te palačinke imajo tudi banane in sir. Sir je lahko čuden v palačinki, a na srečo je samo rikota, rikota pa je kremasta in slastna in nikakor čudna! Torej je kul. Banana daje palačinkam majhen sladek pridih, na vrhu pa je tudi videti lepo narezana. Temu jaz pravim banana bonus, jo.

  P.S. To je bilo rečeno v mojem najboljšem Pinkmanu. HUDO… nocoj!!!!

  Lepo nedeljo, dragi! xo

  Bananine palačinke z mandlji in rikoto – Baker by Nature

  Posluži 2; podvojite po potrebi

  Sestavine:

  1 skodelica + 2 žlici mandljeve moke

  1/2 žličke pecilnega praška

  1/4 čajne žličke soli

  1/2 žličke cimeta

  1 veliko jajce, stepeno

  1/3 skodelice mandljevega mleka + 2 žlici

  1 velika in zrela banana, pretlačena v pire

  2 žlici rjavega sladkorja

  1/3 skodelice sira ricotta

  *Rezine banane, sirup in narezani mandlji za preliv, po želji

  Navodila:

  V majhni skledi zmešajte suhe sestavine. Previdno dodajte mokre sestavine in dobro premešajte, da se povežejo. Na zmernem ognju segrejte dobro namaščeno (uporabil sem kokosovo olje, ampak tudi maslo bo v redu) ponev proti prijemanju, dodajte 1/4 skodelice testa in na vrh položite rezino banan in mandljev. Palačinko pecite 3-4 minute – pazite, da se ne zažge – preden jo ZELO previdno obrnete in pečete še 2-3 minute. Ponavljajte, dokler testo ni končano. Postrezite vroče s sirupom, medom ali marmelado.

   *Nekaj ​​opomb o teh palačinkah- 

  Te palačinke so narejene iz VSE mandljeve moke. To pomeni, da ne bodo imele okusa kot “navadne” palačinke. Prav tako ne bo imel enake teksture. To je samo dejstvo, ki prihaja z uporabo mandljeve moke. To dejstvo tudi pomeni, da morate biti zelo previdni, ko obračate palačinke, saj so veliko bolj krhke kot palačinke na osnovi moke. Ta opozorila vas ne odvrnejo od tega, da bi obrnili velikanski kup teh puhastih, mehkih in čudovitih majhnih tort, ampak so bolj opozorilo, da bo vaša izkušnja s palačinkami prijetna in uspešna.