Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Lepljive ploščice iz ovsa in pinjol

Lepljive ploščice iz ovsa in pinjol

  Spet smo tu – začetek tedna. Ponedeljek se tako hitro prikrade!

  Bil je čudovit sončen jesenski vikend tukaj v New Yorku. Veselo sem se prebijala med pisanim listjem, vzela bučo in nekaj čudovitih mamic ter si privoščila prvo skodelico vročega jabolčnika. Kako dobro je življenje?? Kako dobra je jesen?!

  Hvaležna sem za te sveže dni, ki jasno govorijo o prihajajočem letnem času, a so dovolj svetli in vabljivi za dolge sprehode in branje v parku. Nisem pripravljen na sivo hladno odejo, ki jo bo zima sčasoma pogrnila nad mesto. Prosim, NE!

  Upam, da ste tudi vi uživali v jeseni ta vikend; res je čudovit letni čas za iti ven.

  Zdaj pa o teh zajtrkovalnicah/okrepčevalnicah.

  Ali kupujete tiste čudovito tržene, bleščeče folirane Luna, Cliff ali karkoli – drugega – pametno – ocenjenega  – »ti zmoreš« – ploščice? Preizkusil sem nekaj različic – res sem si želel, da bi mi bile všeč, saj se mi zdijo odlična možnost za prigrizek zgrabi in pojdi – vendar mi je vedno ostal nenavaden okus ali samo popolno nezadovoljstvo z okusom. Poleg tega s cenami, ki se gibljejo od 2 do 4 dolarje za ploščico, postanejo drage.

  Tako so prišli ti dojenčki!

  Lepljive ovsene – in – pinjole – ploščice z oreščki imajo enako sposobnost zagrabiti in pojdi, brez skrivnostnega priokusa in jih hranite v hladilniku en teden. Ugotovil sem, da se veselim enega (ali dveh) in jabolka kot popoldanskega prigrizka skoraj vsak dan, odkar sem jih naredil.

  Te lepljive poslastice so res neverjetne na oddelku okusov; imajo tisto kakovost je ne sais quoi, zaradi katere so zagotovo večkrat izdelani.

  Bela čokolada je ravno dovolj sladka – in ravno pravšnja količina –, da je to razvajanje sprejemljivo kot dnevni (ali nočni) prigrizek. Mešanica ovsa in pinjol deluje tako, da vas ohranja sitost in daje čudovito hrustljavost celotnemu izdelku. Med, maslo, sladkor in črni poper držijo vse skupaj, poper pa daje sladkim ploščicam malo pikantnosti.

  Sedaj pa mi oprostite, grem vzeti eno od teh in kavo pred službo.

  Vesel ponedeljek, ljubi. Upam, da boš našel lepoto in ljubezen v vsem, kar počneš danes.

  Lepljive – Ovsene – in – Pinjole – Ploščice z oreščki – Hrana in vino

  Sestavine:

  1. 1 palčka nesoljenega masla in več za mazanje
  2. 3/4 skodelice medu
  3. 1/2 skodelice pakiranega svetlo rjavega sladkorja
  4. 2 skodelici staromodnega ovsa, po možnosti debelo narezanega
  5. 1 1/2 skodelice pinjol (8 unč)
  6. 1 čajna žlička sveže mletega črnega popra
  7. Ščepec soli
  8. 4 unče bele čokolade, sesekljane
  9. 1/2 žličke kanolinega olja

  Navodila:

  1. Pečico segrejte na 325°. 8-palčni kvadratni pekač premažite z maslom. Dno in obe strani obložite s pergamentnim papirjem.
  2. V veliki kozici raztopite maslo z medom in sladkorjem ter na zmernem ognju med nenehnim mešanjem kuhajte, dokler ne nastane jantarna karamela, približno 5 minut. Vmešajte oves, pinjole, poper in sol ter med nenehnim mešanjem kuhajte, dokler pinjole ne začnejo rjaveti, približno 2 minuti. Zmes nastrgamo v pripravljen pekač in zgladimo površino. Pečemo približno 20 minut, dokler ne zapečejo in po robovih ne porjavijo. Pustite, da se ploščice popolnoma ohladijo v ponvi.
  3. S konico noža potegnite po robu pekača in dvignite kvadrat iz pekača. Kvadrat prerežite na pol, nato pa vsako polovico narežite na 6 palic. Zavrzite pergamentni papir.
  4. Pekač obložite s pergamentnim papirjem. V posodi, primerni za uporabo v mikrovalovni pečici, na visoki moči stopite belo čokolado v 30-sekundnih intervalih in vmes mešajte. Vmešajte olje in pustite, da se nekoliko ohladi. Spodnjo polovico vsake ovsene ploščice pomočite v belo čokolado in ploščice položite na pekač. Hladimo le toliko časa, da se bela čokolada strdi. Če je čokolada videti tanka, ploščice potopite drugič.

  PRIPRAVITE NAPREJ Palice lahko hranite v hladilniku 1 teden ali jih hranite na sobni temperaturi do 3 dni.