Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Kremni piškoti

Kremni piškoti

  Danes govorimo o črki B.

  Zajtrk, piškoti, fantje, pečenje, maslo, belgijsko pivo, Bon Iver… … …. Črka B je bomba.

  Medtem ko pregledujemo ta lep seznam besed B, se vrnimo k prvima dvema: Zajtrk in Piškoti. Piškoti in zajtrk. Srce mi je kar poskočilo. Zajtrk je tam, kjer je, in piškoti poskrbijo, da se to zgodi. Razumeš?

  Zjutraj sem naredila te piškote…za fanta…pojedla sva jih…vse. Konec.

  Šal se!! Ostal bom še 3 minute, da se prepričam, da sem te temeljito prepričal, da odhiti v kuhinjo in pripraviš te.

  Torej… Piškoti so smešno dobri. Ti to veš. Toda ti piškoti … Ti piškoti so lastni mestu zajtrka. Prevladujejo nad vsemi drugimi piškoti za zajtrk, ki sem jih kdaj jedel s hudimi udarci pesti. Očitno mislijo resno v kategoriji okusnih.

  In če nad temi še niste topili masla, potrebujejo skupno 18 minut in 5 sestavin, da so na vaši mizi in v vašem trebuhu. Preprosto je kot presejati, zmešati, speči, jesti.

  Tako preprosto!!

  Takoj iz pečice so ti piškoti kremaste blazine nebes. Z nekaj začinjene klobase, sladke kave in ocvrtih jajc – ste na poti do blaženega zajtrka. Naredite jih za tistega čednega lačnega moškega ali žensko, ki ju obožujete … zajtrk je za ljubitelje.

   

  Keksi s kremo – Povzeto s SmittenKitchen.com

  Naredi 10-12 piškotov, odvisno od tega, kako valjate in režete testo

  Sestavine:

  3 žlice stopljenega masla
  2 skodelici večnamenske moke in še več za popraševanje površine
  1 žlica pecilnega praška
  1/2 čajne žličke soli
  1 žlica sladkorja (neobvezno)
  1 1/2 skodelice težke smetane

  Segrejte pečico na 425°F. Pekač obložite s peki papirjem. V majhnem loncu ali mikrovalovni posodi stopite maslo in ga odstavite. V veliko skledo presejte dve skodelici moke, pecilni prašek, sol in (če uporabljate) sladkor. Zložite 1 1/4 skodelice smetane. Če testo ni mehko ali ga ni enostavno obdelati, malo po malo vmešajte preostalo 1/4 skodelice smetane. (Porabila sem vse 1 1/2 skodelice do konca mešanja.)

  Testo zvrnite na pomokano površino, ga zložite v kepo in jo z rokami stisnite na debelino približno 3/4 palca. Narežite na kroge s premerom 2 1/2 palca. Zberite ostanke testa in nadaljujte z oblikovanjem krogov. Vsak krog z vrha pomočimo v stopljeno maslo in razporedimo po pekaču. Pečemo do zlate barve, 12 do 15 minut. (Moja pečica jih je pripravila v 10 minutah, zato pozorno spremljajte, če veste, da je vaša pečica bolj vroča.) Postrezite takoj ali hitro zamrznite za prihodnjo uporabo.