Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Kako: Krema iz indijskih oreščkov

Kako: Krema iz indijskih oreščkov

  V mojem vsakdanjem življenju veliko ljudi, ki jih imam rad, obožujem in jih hranim, ne uživa mlečnih izdelkov.

  Nekateri so vegani. Nekateri ne prenašajo laktoze. Nekateri so samo nori dietetiki, ki mislijo, da jih bo malo smetane v kavi spremenilo v Godzilo.

  Ljudje bodite nori, ko pride sezona kopalk…

  Še vedno jih imam rada. Očitno. Če pa mlečne izdelke izločimo iz kuharske enačbe, je lahko hudo težko narediti dobro hrano.

  Rešitev: KREMA IZ INDIJSKIH OREŠČKOV. Mmmmm.

  Fantje poznate te stvari? Če je tako, joj! Če ne, poklepetajmo!

  Krema iz indijskih oreščkov je nekaj, kar sem se naučila pripravljati pred nekaj leti, ko sem delala v majhnem veganskem lokalu v mestu. Od takrat sem postal precej obseden s temi stvarmi.

  Lahko ga vmešate v juhe, enolončnice ali curry. Lahko ga zmešate s sadjem in malo medu. Iz tega lahko naredite celo solatni preliv! Je popoln nadomestek brez mlečnih izdelkov za številne sladke in slane jedi.

  Nemogoče je zafrkniti; indijske oreščke dobesedno samo namočiš v vodi za nekaj ur, odcediš, dodaš več vode (in nekaj sladila, če želiš) in zmiksaš.

  Vem, da je veliko ljudi verjetno že navdušeno nad celotnim poslom izdelave kreme iz indijskih oreščkov, a če niste – zgrabite svoje indijske oreščke in se lotite.

  P.S. Jutri bom delil svežo, poletno sladico s kremo iz indijskih oreščkov, zato bodite pripravljeni!

  Kako: Krema iz indijskih oreščkov – Baker by Nature (*prirejeno po receptu, ki sem se ga naučil pred leti @ The Moonlight Dinner – zdaj zaprto)

  Sestavine:

  1 skodelica surovih indijskih oreščkov

  1/3 skodelice + 2 žlici vode (ugotovil sem, da ta količina vode zagotavlja popolno konsistenco, vendar dodajte več, če želite bolj tekočo kremo)

  1 – 2 žlici agave (ali medu, če ni za vegane)

  Navodila:

  V veliki skledi namočite indijske oreščke za vsaj 2 uri (vendar ne dlje kot 6, sicer bodo postali preveč kašasti). Odcedite vodo in indijske oreščke prenesite v mešalnik ali predelovalec hrane. Dodajte vodo in sladilo, če ga uporabljate, ter mešajte, dokler ni popolnoma gladko. Uporabite takoj ali pokrijte in hranite v hladilniku do enega tedna (lahko zdrži dlje, vendar ga nikoli nismo jedli dlje kot en teden, tako da lahko zagotovo jamčim).