Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Egg Nog Dutch Baby

Egg Nog Dutch Baby

  Počitnice so kot popoln čas!

  Imamo malo več kot en teden časa, da zaključimo vse naše nakupovanje, zavijanje, zvijanje trakov in vsesplošno pretiravanje, preden bomo novemu letu strmeli naravnost v oči.

  Veste … s svežim začetkom in pričakovanimi resolucijami: “letos bom jedel več zelenjave, telovadil 4-krat na teden, več prostovoljstva, manj nakupoval in mogoče osvojil oskarja v prostem času…”

  Na to temo … osredotočimo se samo na zajtrk. Zveni dobro? Dobro.

  Ko želite hiter in impresiven zajtrk, ki vas ne bo stal preveč časa, denarja ali truda, je nizozemski dojenček tako rekoč vaš najboljši prijatelj.

  Ste imeli nizozemskega otroka? Upam, da je odgovor pritrdilen. Naj bo da!

  Težko je razložiti, kaj točno to je, vendar bi zlahka sodilo v družino palačink in je 100 % najboljši zajtrk, kar sem jih jedel ves mesec.

  Pravzaprav je bilo tako neverjetno, da bom kar pogumen in rekel, razen če ste sredi nečesa izjemno pomembnega, toplo priporočam, da se zdaj odpravite v kuhinjo in ogrejete pečico.

  Ta lahka, bogato začinjena različica jajčnega nog je bil popoln začetek napornega dneva prazničnega nakupovanja. Sedaj pa mi oprostite, nekaj ovitka moram dobiti!

  Egg Nog Dutch Baby – Baker by Nature

  Naredi 1 nizozemskega dojenčka (servira 1 do 2)

  2 veliki jajci

  1 1/2 žlice rjavega sladkorja

  1 žlica melase

  1/3 skodelice večnamenske moke

  1/2 žličke cimeta

  1/4 žličke mletega ingverja

  1/4 čajne žličke soli

  1/3 skodelice jajčnega likerja

  1 žlica ruma

  1 1/2 žlice nesoljenega masla

  sladkor v prahu za posip

  Pečico segrejte na 400 stopinj (F). Jajca dajte v mešalnik (ali mikser, kar mi je uspelo) in stepajte, dokler ni gladka in bleda, približno 2 minuti. Dodajte rjavi sladkor, melaso, moko, cimet, ingver, sol in jajčni liker ter mešajte do gladkega. Primešamo rum.

  Rastopite maslo v 9-palčni ponvi, pri čemer pazite, da ponev enakomerno premažete s stopljenim maslom, vključno s stranicami. Testo vlijemo v ponev in ponev prestavimo v ogreto pečico. Pečemo približno 15 minut oziroma dokler palačinka ne postane zlata in napihnjena. Vzamemo iz pečice in potresemo s sladkorjem v prahu. Uživajte takoj.