Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Preprosta jagodna marmelada s 3 sestavinami

Preprosta jagodna marmelada s 3 sestavinami

  Brez dvoma je jagoda moj najljubši okus, ko gre za marmelado. Tako čudovito je sladko in sadno in rada jo na debelo namažem na hrustljavo rezino toasta – to je popoln prigrizek! Bonus: Tako preprosto ga je narediti! Vse, kar potrebujete, so 3 sestavine in 30 minut, in imeli boste serijo zase!

  Sestavine so zelo osnovne: sladkor, limonin sok in sveže jagode.

  Poskušam uporabiti najbolj sveže jagode, ki jih lahko dobim, toda to sem naredil z zamrznjenimi jagodami pozimi in dosegel precej dobre rezultate. Zato vas prosimo, da uporabite vse jagode, ki jih imate na voljo; samo ne pozabite, da boste morda morali spremeniti sladkor, če vaše jagode niso preveč sladke. Priporočam, da receptu dodate dodatno žlico sladkorja, če uporabljate izven sezone ALI zamrznjene jagode.

  Če želite to marmelado konzervirati, upoštevajte morebitne potrebne postopke konzerviranja. To marmelado vedno porabimo v nekaj dneh, tako da kozarcev nikoli ni treba zapreti 😉 Toda za tiste, ki bi jih radi ohranili, vem, da je moja teta ta recept večkrat uspešno konzervirala.

  Enostaven jagodni džem s 3 sestavinami

  -17 { fill: }-17 33 -17-33); }-17 50 -17-50); }-17 66 -17-66); -17-33 stop -17-50 stop -17-66 stop { stop-color: }5 od 1 glasu

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  2 funta svežih jagod, oluščenih

  1 1/2 skodelice belega sladkorja

  1/4 skodelice limoninega soka

  Navodila 

  Jagode dajte v mešalnik ali kuhinjski robot in mešajte (po potrebi v serijah), dokler ne dobite 4 skodelic pretlačenih jagod.

  V ZELO veliki ponvi z debelim dnom zmešajte jagode, sladkor, in limonin sok. Na majhnem ognju mešamo, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Povečajte toploto na visoko in mešanico zavrite do konca (bodite previdni, ker brizga …). Ob pogostem mešanju kuhajte 25 minut; marmelada se bo zgostila in na koncu močno vrela (zato je visoka ponev zelo pomembna). Prenesite v čiste toplotno odporne kozarce, pri čemer pustite 1/2 palca prostora in pustite, da se segreje na sobno temperaturo, preden na vrh postavite pokrov. Pri konzerviranju sledite ustreznim postopkom konzerviranja.