Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Ploščice granole s črno čokolado in pistacijo Nutello

Ploščice granole s črno čokolado in pistacijo Nutello

  Sladke in le malo slane, te debele in žvečljive tablice granole s pistacijo in nutelo iz temne čokolade eksplodirajo od okusa! Čudovit zajtrk, prigrizek ali celo sladica.

  Če me poznate, veste, da sem naivnež prigrizkov. Naše omare so vedno založene s polnočnimi prigrizki (piškotki, čips, sladki koren; kar hočete!), a večino časa se zalotim, da strmim v tiste predpakirane prigrizke in hrepenim po nečem malo bolj … domačem. Kaj lahko rečem? Jaz sem naivnež PRAVE hrane. Tudi ko sem lačen.

  Vnesite te epske ploščice granole s temno čokolado, pistacijo in nutello. So gosti, so žvečljivi, polni so koščkov temne čokolade in pistacij in – kar je najboljše – v vsakem grižljaju kar pokajo od okusa NUTELLE. Ali slišim prekleto DA?!

  Ta recept je tako enostaven, zato nimam preveč za pridigati … razen TE ENE STVARI. Tukaj je: vaše granole ne bodo videti pripravljene, ko jih potegnete iz pečice. <— Sploh ne. Ampak so! Obljubim. Izvlecite jih, postavite na stran za kakšno uro, nato pa ponovno poglejte. Presenečeni (in navdušeni) boste, ko boste videli, kako močno se te slastne čokoladne ploščice strdijo, ko se ohladijo. Konec tarnanja 😉

  Oglejte si preprost recept spodaj, izločite nutello in pojdite po granolo 😉

  In kot vedno, če imate kakršna koli vprašanja o tem receptu, jih vprašajte v spodnjem razdelku za komentarje! Tukaj sem, da pomagam, prijatelji, in vedno z veseljem to storim.

  Temna čokolada, pistacija in granola z nutello

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  3 1/2 skodelice hitro valjanih ovsenih kosmičev

  1 skodelica svetlo rjavega sladkorja, pakirano

  2/3 skodelice ovsene moke

  1 1/2 čajne žličke fino mlete morske soli

  3/4 čajne žličke mletega cimeta

  1 skodelica lešnikov, grobo sesekljanih

  1 1/2 skodelice pistacij, oluščenih in grobo sesekljanih

  1 skodelica posušenih brusnic ALI višenj, grobo sesekljanih

  1 skodelica mini čokoladnih koščkov

  1 /2 skodelici nutelle

  3/4 skodelice kokosovega olja (ali repičnega olja), stopljenega

  3/4 skodelice medu ali javorjevega sirupa

  Navodila 

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F). Pekač 9″x13″ obložite s pergamentnim papirjem; pergamentni papir in vse izpostavljene pekače rahlo namastite s pršilom proti sprijemanju; postavite na stran.

  Zmešajte vse suhe sestavine, vključno s sadjem in oreščki. V ločenem skledi zmešajte nutelo, kokosovo olje in med. Mokre sestavine prelijte k suhim in z gumijasto lopatko vse skupaj premešajte (zmes bo drobtina).

  Zmes vlijete v pripravljen pekač in močno ga pritisnite navzdol (hočete, da se res stisne v pekač, da obdrži svojo obliko).

  Palčke pecite 30-35 minut ali dokler niso zlato rjave na vrhu in po robovih. se zdijo mehke in nekoliko premalo pečene, ko jih jemljete iz pečice – brez skrbi – ko se bodo ohladile se bodo strdile.

  Pred rezanjem palice popolnoma ohladite v pekaču.

  Ko se ohladijo, uporabite zelo oster (po možnosti nazobčan) nož za rezanje palic na pravokotnike.Hraniti v hladilniku, zamrzovalniku ali pri sobni temperaturi v nepredušni posodi torej