Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Cimetovi ovseni kolački z javorjevo-cimetovo glazuro

Cimetovi ovseni kolački z javorjevo-cimetovo glazuro

  Tukaj se res začenja ustaljevati. Padec, to je. Nova sezona.

  Ali ni nekaj oh-tako … romantičnega v zvezi s prihodom jeseni? Toliko se lahko veselimo! Gubčanje skorje za pito, nabiranje jabolk in udobno nošenje! Oh in nogomet. Toliko udobja v enem letnem času: kako se ne zaljubiti v jesen?

  Kar me pripelje do vprašanja. Zanima me: kaj vas danes tolaži? Kaj vam daje veselje? Kaj je na vašem *seznamu*, ko je čas za pomiritev bolečega duha in telesa?

  ~ 152 ~ Resnično, to jutro sta me malo bolela um in telo. Mogoče je bil moj vikend malo preveč len. Ali pa malo preveč popustljiv (Pozdravljeni, jastogove zvitke in sladoledne sladice). Ali pa sem morda preveč časa preživel v sanjarjenju o prihodnosti. Razmišljanje o prihodnosti me ves čas prevzame … Ne vem. Ampak danes sem potreboval malo pomiritve.

  Torej, naredila sem nama nekaj kolačkov. Ponovno sem odstranil javorjev sirup in se lotil peke teh sladkih, začinjenih kolačkov. Skuhal sem čaj, naravno. In ko sem končal z rezanjem zadnjega kolačka in ga položil na pekač, se komaj spomnim, o čem so moji nori možgani sploh razmišljali. Ko smo prišli do zasteklitve, sem bil popolnoma brez rane.

  Ni slabo za enourno pekovsko ekspedicijo v ponedeljek zgodaj zjutraj, kajne?

  Upam, da vam bo ta teden prinesel vse udobje, po katerem hrepenite, in morda tudi pladenj kolačkov.

  Cimetovi ovseni kolački z javorjevo-cimetovo glazuro – Baker by Nature

  Naredi 6-8 kolačkov (odvisno od velikosti rezalnika)

  Za kolačke:

  1 skodelica polnozrnate pšenične moke

  1 skodelica večnamenske moke

  1/2 skodelice ovsenih kosmičev

  1 žlica pecilnega praška

  1/2 čajne žličke soli

  1 1/2 žličke cimeta

  5 žlic masla, ohladite in narežite na majhne koščke

  1/2 skodelice nemastnega jogurta

  1/3 skodelice javorjevega sirupa

  Pečico segrejte na 400 stopinj (F). Velik pekač obložite s pergamentnim papirjem in ga postavite na stran.

  V veliki skledi zmešajte moko, oves, pecilni prašek, sol in cimet. Dodajte narezano maslo in mešajte z rokami, dokler mešanica ne spominja na grobo moko.

  Jogurt in javorjev sirup vmešajte v mešanico moke, dokler se ravno ne združita. Testo stresite na velik kos pergamentnega papirja in z drugim kosom na vrhu položite testo na kvadrat – približno en centimeter debel. Z majhnim (1-2 cm) okroglim rezalnikom (ali z vrhom žleba za šampanjec, kot sem jaz) narežite kolačke in jih položite na pripravljen pekač ter pecite 15-17 minut. Pustite, da se ohladi vsaj 5 minut, preden ga prelijete z glazuro.

  Javorjevo-cimetova glazura:

  3/4 skodelice slaščičarskega sladkorja

  1/2 žličke cimeta

  1 žlica mleka

  1 žlica javorjevega sirupa

  V veliko skledo dajte slaščičarski sladkor in vmešajte cimet. Vmešajte mleko in javorjev sirup ter mešajte, dokler se popolnoma ne združita. S čopičem za pecivo izdatno pobarvajte kolačke.