Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Francoski toast s karamelizirano čokolado in kokosom

Francoski toast s karamelizirano čokolado in kokosom

  Francoski toast me mika že tedne. Videl sem ga na nekaj jedilnikih za malico in vedno se zalotim, da pomislim: “Mmmm, to moram pripraviti doma!” … in vendar nekako v trenutku, ko jedilnik zapusti mizo, gre tudi moja divja ambicija po francoskem toastiranju. Sem tiste vrste človek, ki mora stvari zapisati, sicer gredo ideje POOF! Na našo srečo, zadnjič, ko smo bili na malici, se nisem samo spomnil, da bi to zapisal, temveč sem si nastavil alarm v svojem prekletem koledarju. Ja. Določite zmenek s francoskim toastom. Najboljša poteza vseh časov.

  Pozor! Ta karamelizirana čokoladno-kokosova francoska jed je uglajen govornik! Tako boste pojedli ves kup, preden boste vedeli, kaj se dogaja. In všeč vam bo vsaka sekunda. <3

  Sem že omenil, da celoten počitek traja 10 minut?! Tako je. Tako hitro lahko greš od briošev in jajc do nebes na krožniku. Nevarno znanje, kajne? Mika me, da bi naredil še eno serijo, medtem ko tole tipkam.

  Seznam sestavin je tudi zelo preprost. Testo je sestavljeno iz jajc in samo kančka vode – to je to! Ko potopite brioš v omenjeno testo, ga potopite v sladkor in nato vržete v vročo ponev s kokosovim oljem. Njam! Tu pride do karamelizacije.

  Ko je pečen in hrustljav na obeh straneh, vsak košček samo prelijte z naribano čokolado in posebnim pikantnim sirupom! Cue the happiness!!!

  Sveti Bog! Ta francoski toast, fantje!!! Pojdi in naredi zdaj … vreden si tega 😉

  Francoski toast s karamelizirano čokolado in kokosom

  NATISNI RECEPT

  Sestavine

  6 (1″) rezin kruha brioche

  6 velikih jajc

  1/8 skodelice vode

  1 skodelica sladkorja

  1/4 skodelice kokosovega olja, za cvrtje

  1/ 2 skodelici naribane čokolade

  1/2 skodelice javorjevega sirupa

  1/2 čajne žličke pekoče omake Tabasco

  Navodila 

  V veliko skledo dodajte jajca in vodo ter mešajte, dokler se dobro ne združita. Nalijte sladkor na velik ploščat krožnik; odstavite.

  Ponev segrejte na srednjo temperaturo; ponev premažite s kokosovim oljem (približno 1-2 žlici).

  V jajčno mešanico položite rezino brioša (če uporabljate veliko skledo, jih položite toliko, kolikor jih lahko vanjo) in pustite, da se namaka 2 minuti. vsaka stran. Ko ga vzamete iz jajčne mešanice, pomočite kruh v sladkor in obilno premažite z obeh strani.

  Brioche položite v ponev in jih pecite do zlato rjave barve, približno 2-3 minute na stran. Čez vsak kos francoskega toasta potresite žlico naribane čokolade, preden ga prestavite na krožnik.

  Ponavljajte ta postopek, dokler ni ves kruh pomočen in ocvrt, ponev pa sproti ponovno premažite z oljem. Postrezite toplo s pikantnim sirupom.

  Za pikantni javorjev sirup:

  V majhni skledi zmešajte javorjev sirup in tabasko. Prelijemo čez vroč toast in takoj postrežemo.