Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Kalifornijski zajtrk z račjo slanino & Javor – Chipotle modri sirni preliv

Kalifornijski zajtrk z račjo slanino & Javor – Chipotle modri sirni preliv

  Torej … delam to stvar. To počnem tako, da za večerjo vzamem dovolj dobro, običajno, popolnoma dobro hrano, kot je, in jo spremenim v zajtrk. To počnem čisto preprosto. To naredim tako, da na vrh dodam jajce s sončne strani. Jaz to naredim tako, da vanjo stresem hrustljavo slanino. To naredim tako, da spremenim naslov, da vključim besedo “zajtrk”. To počnem, ker imajo ljudje radi zajtrk! To počnem, ker, oh, v redu … obožujem zajtrk. In upam, da tudi vi!

  Torej ja, solata za zajtrk! To je povsem nekaj.

  Stvar, ki bi jo morali sprejeti, prijatelji! A) Ker je super! annnnnnnnnnd B) Ker bomo kasneje ta teden za večerjo jedli epske sendviče in sladoled! Verjemite mi – želeli boste svoje zelenje, preden se zgodi vsa ta norost!

  Buuuuut, ko smo že pri solatah (oh, kako hitro se mi misli čudijo sladoledu!), se pogovorimo še o tej! To je funky, zabavno, zajtrk vrti na klin. Obožujem rezino solato, ker je krepka in vključuje slanino. Všeč mi je tudi zato, ker je klasika. In čeprav mislim, da klasike nikoli ne potrebujejo sprememb, je včasih zabavno, če jih malo pretresemo.

  Po najboljših močeh sem se trudil, da je jedro te solate ostalo zvesto koreninam:

  Klin ledene gore? Preverite! Sesekljan paradižnik? Svež dres in vse tukaj! Zelena čebula? Veš da! Slanina? O ja, ravno bolje, ker je RAČJA slanina. Če nikoli niste jedli račje slanine (in jeste slanino), vam sploh ne morem povedati, kako močno jo potrebujete v življenju. Tako blizu nebes je, kot je lahko ocvrto meso.

  Zdaj, ko smo ugotovili osnovo te solate, pojdimo k zabavnemu delu!

  Narezan avokado na vrhu je sanjski dodatek in solata je zame te dni obvezna. Potem so tu še ocvrta jajca (tudi poširana), ki resnično prinesejo temo zajtrka v polni moči. In končno, preliv iz javorjevega modrega sira! Oh, ta preliv! Morda bi bil to najboljši del te solate (takrat pa pomislim na račjo slanino in se preklinjam, da sploh pišem take besede). Sladko, pikantno in dimljeno dodajo čudovite plasti ostrim drobtincem modrega sira, ki pogumno oznanjajo svojo prisotnost v tem kompleksnem prelivu. In čeprav gre malo preliva daleč, ne recite, da vas nisem opozoril, če slučajno ugotovite, da ga jeste na žlico samega. Opozorjeni ste bili 😉

  California Breakfast Wedge z račjo slanino in javorjem – Chipotle modri sirni preliv – Baker by Nature

  *Za 4

  Sestavine:

  1 velika glava ledene gore, razrezana na 4 kline

  8 unč račje slanine, ocvrte in zdrobljene

  1/4 skodelice česnov, narezanih na majhne koščke

  1 velik paradižnik, narezan na kocke

  4 velika jajca, ocvrta

  1 zrel avokado, brez koščic in narezan na tanke rezine

  Navodila:

  Solato ledenka narežite na 4 rezine. Vsako rezino položite na krožnik, nato pa na vsako namažite približno 2 žlici javorjevega preliva, nato pa jo prelijte s slanino, paradižnikom, jajcem, kapesanto in avokadom. Po želji dodajte še preliv in postrezite!

  Za javor – preliv z modrim sirom Chipotle

  *Za približno 1 skodelico preliva

  Sestavine:

  4 unče zdrobljenega modrega sira

  3/4 skodelice kisle smetane

  3 žlice polnomastnega mleka

  2 žlici belega vinskega kisa

  1/2 žličke paprike

  1 – 2 marinirani papriki iz pločevinke

  1 žlica javorjevega sirupa

  1/2 žličke soli

  1/2 čajne žličke črnega popra

  Navodila:

  Polovico zdrobljenega modrega sira dajte v mešalnik skupaj z vsemi ostalimi sestavinami in stepite do gladkega. Vmešajte preostale drobtine modrega sira in prelijte po solati.