Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » Piškoti z limoninim makom, namočeni v belo čokolado

Piškoti z limoninim makom, namočeni v belo čokolado

    Današnji dan je za nas tukaj zelo poseben. Danes, 8. januarja, imava z Eddijem eno leto! Eno leto … Ah, vem – to ni neverjetno velik mejnik. A kljub temu sem navdušen, da nam je uspelo.

    Najino ljubezen praznujemo skromno s sušijem in filmom – preprosto in popolno.

    Ko to pišem, si ne morem kaj, da se ne bi počutil tako blagoslovljenega, da sem zadnjih 365 dni življenja preživel s svojo najboljšo prijateljico; človek, ki me ljubi v mojem najboljšem in najslabšem. Očitno sem temu super fantu spekel nekaj posebnega za začetek tega prostega dne.

    Posebne priložnosti zahtevajo posebne poslastice, kajne?

    Ker je naša obletnica na delovni dan in naša sredstva ne bi bila ravno dobrodošla potovanju v Pariz, tudi če bi bil naš urnik jasen, sem želel pripraviti nekaj posebnega, v čemer bi lahko uživali doma ob kavi, preden se odpravimo v včasih ne tako romantičen svet (pakiram mu tudi super posebno kosilo, da se vsako sekundo dneva počuti še posebej ljubljenega). Prejšnji teden sem začel razmišljati o idejah za zajtrk in vedel sem, da bom potreboval nekaj limoninega maka v namazu – to je njegov najljubši.

    Limonini makovi piškoti so se zdeli primerni za zajtrk. Hrustljavo, sladko in prepojeno z belo čokolado … Je še kaj boljše od tega?

    Biskvit z limoninim makom – Baker by Nature

    2 3/4 skodelice večnamenske moke

    1 1/4 žličke pecilnega praška

    1/2 čajne žličke kuhinjske soli

    1 skodelica sladkorja

    1 žlica limonine lupinice

    1 čajna žlička čistega vanilijevega ekstrakta

    2 žlici maka

    2 jajci, pri sobni temperaturi

    2 skodelici (16 unč) belih čokoladnih koščkov, stopljenih

    Pečico segrejte na 350 stopinj (F). Velik pekač obložite s pergamentnim papirjem in ga postavite na stran. V srednji skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. V ločeni srednji posodi vmasirajte limonino lupinico in mak v sladkor, dokler se dobro ne združita, nato pa dodajte jajca in vanilijev ekstrakt. Z gumijasto lopatico nežno vmešajte jajčno mešanico v mešanico moke in mešajte, dokler ne postane grobo testo –  kosmato bo, zato mesite z rokami, dokler ne vidite več suhih grudic moke.~153 ~

    Testo zvrnemo na rahlo pomokano površino in razdelimo na dva enaka kosa. Vsak kos razvaljajte v 12-palčno poleno, ki je približno 2 cm široko. Polena prenesite na pripravljen pekač, pri čemer pazite, da so med seboj vsaj 4 centimetre, in pecite 15 minut ali dokler niso čvrsti na dotik in rahlo zlati. Odstranite iz pečice in zmanjšajte temperaturo na 325 stopinj (F). Pustite, da se piškoti ohladijo vsaj 10 minut, preden jih narežete na 3/4-palčne rezine in jih ponovno položite na pekač s prerezano stranjo navzdol, da se pečejo še 15 minut. Pustite, da se piškoti popolnoma ohladijo, preden jih pomočite v stopljeno belo čokolado in po želji potresete z makom.