Przejdź do treści
Domača stran » Recipes » (5 sestavin) Hrustljavi takosi z umešanimi jajci iz ohrovta in dimljene gavde

(5 sestavin) Hrustljavi takosi z umešanimi jajci iz ohrovta in dimljene gavde

  Ko sem bila otrok, so bila umešana jajca eden prvih “pravih obrokov”, ki sem se jih naučil pripravljati doma. To je bila ena tistih stvari, za katere sem videla svojo mamo brez truda kuhati tolikokrat, da se mi je zdelo varno, enostavno in popolnoma izvedljivo.

  Poleg tega je razbijanje vseh teh jajc izgledalo kot predober čas, da bi pustila mami, da ima vse sama. Hotel sem noter!!!

  Danes se zagotovo znajdem v kuhinji, ampak veš kaj?! Še vedno imam rada nekaj umešanih jajc. Še posebej, ko gre za hrustljavi ohrovt in DIMLJENO gavdo. Ahhh. Dimljena gauda = najboljša. Všeč mi je!

  Za te preproste takose je potrebnih samo 5 sestavin (brez vode, soli in popra; to so osnovne sestavine, kajne?), vse skupaj pa od hladilnika do krožnika traja približno 15 minut.

  To tehnično gledano pomeni, da bi lahko v trenutku žvečil tople, siraste takose, polnjene z ohrovtom in jajci. Kaj še čakaš?!

  Lep petek, punčke! xo

  (5 sestavin) Hrustljavi takosi z umešanimi jajci iz ohrovta in dimljene gavde – Baker by Nature

  Porcije 4-6; podvojite po potrebi

  Sestavine:

  6 velikih taco tortilj ali pit (uporabil sem te bližnjevzhodne ploščate kruhke Trader Joe’s in všeč mi je bil rezultat!)

  3 žlice oljčnega olja; razdeljeno

  10 velikih jajc

  3 žlice vode

  2 velika šopka črnega ohrovta, odstranjena rebra in grobo narezana

  6 unč dimljene gavde, narezane na koščke (pripravil sem jih tudi z dimljenim čedarjem!)

  Navodila: 

  Pečico segrejte na 350 stopinj (F). Velik pekač obložite s pitami in postavite na stran.

  Jajca razbijemo v veliko skledo za mešanje, dodamo vodo, sol in poper ter dobro stepemo; na stran.

  V veliko ponev na srednji vročini dodajte 2 žlici olja. Dodamo ohrovt, dobro premešamo, da se prekrije, nato pa med občasnim mešanjem kuhamo približno 10 minut. Ko se ohrovt zmanjša za polovico (presenečeni boste, kako zelo se je skrčil!), zmanjšajte ogenj na nizko in pustite kuhati – občasno premešajte – še 4 minute, medtem ko pripravljate jajca.

  *Na tej točki lahko svoje pite postavite v pečico, da se segrejejo!

  Dodajte preostalo olje v srednje veliko ponev proti prijemanju na srednje nizki vročini. Medtem ko se olje segreva, ponovno stepite jajca; mešanje kot noro! Res si želiš, da se dobro premagajo.

  Ko olje zacvrči, dodajte jajca in kuhajte – brez dotika – eno minuto. Z lopatko nežno potisnite en rob jajca v sredino ponve, medtem ko ponev rahlo nagnite, da tekoči deli jajca pritečejo pod njo. Ponovite z drugimi robovi, dokler ne zmanjka tekočine.

  Odstranite ponev z ognja in nadaljujte z nežnim mešanjem in obračanjem jajca, dokler vsi nekuhani deli ne postanejo čvrsti; poskušajte ne razbiti jajca. Nežno vmešajte sir.

  Ohrovt začinimo s soljo in poprom, enkrat premešamo in odstavimo z ognja.

  Pite vzamemo iz pečice in vsako lupino napolnimo z zajemalko jajc, nato pa na vrh damo hrustljavi ohrovt.

  Postrezite toplo, s pekočo omako, če imate radi malo začimb!

  *To je verrrry osnovni recept, zato se lahko poigrate z njim. Vsekakor lahko namesto olja uporabite maslo, jajcem dodate več zmesi ali pa res naredite kar želite!